І ото треба було город городити?
Невже не ясно, що саме "Як тебе не любити" і має бути гімном Києва? Тільки гроші даремно викинули на конкурс.
olenasambul написав:Нуднуватий новий варіант герба, архангел - біла пляма, жодного акценту. Увагу привертають усі позащитові елементи.
Київрада планує затвердити герб і прапор міста
7.07.2010
У четвер, 8 липня, на сесії Київради депутати хочуть затвердити символіку міста - герб і прапор.
Так, влада має намір затвердити офіційно гербом зображення Архангела Михаїла з мечем у правій руці і з щитом у лівій.
Від попередніх зображень він буде відрізнятися тим, що на щиті замість хреста буде арбалет.
Прапор Києва виглядатиме як герб, тільки на синьому полотнищі і з окантовкою сріблястого кольору.
Нагадаємо, в грудні минулого року Головне управління охорони культурної спадщини Київської міськдержадміністрації пропонувало затвердити зображення герба та прапора столиці.
(http://novynar.com.ua/politics/123199)
passer написав:за наведеним посиланням зображено Архистратига зі щитом білого кольору, на якому білий же арбалет... то вони так і хочуть затвердити. Є ще запитання, сподіваюсь, гіпотетичне, - наприклад, затвердять вони новий герб, а що зі старим? Чи може хтось його взяти, так би мовити, для своїх потреб?
ABG написав:варіант Соломінського (де Архангел має одну ногу довшу від іншої), чи той, що був на фасаді Київради за Косаківського. У будь-якому разі вони залишаться авторськими роботами.
passer написав: А якщо я візьму і намалюю його з усіма деталями, зі збереженням всіх кольорів - це вже моя авторська робота? А чи можу я його подавати як свій особистий герб чи герб своєї організації тощо? (я цього не збираюсь робити... ну, в усякому разі з Михаїлом... просто для лікбезу)
Ну, це справа буде дуже довга і практично майже нездійснена... на жаль, оскільки українській Феміді тут багато чого бракує і навряд чи щось вирішиться в найближчому чи віддаленому майбутньому.ABG написав: Якщо справжні автори матимуть "вільний час і натхнення", то можуть подати за протиправне використання їхніх робіт до суду.
і тут згоден, дуже хотів би, щоб геральдика стала більш популярною серед людей і, відповідно, геральдична культура. Я, власне, і хотів прояснити питання, чи немає закону, який би забороняв використання не лише діючих гербів (в даному випадку міських) як кому захочеться, а й історичних муніципальних. ІМХО, було б не зайве.з геральдичного боку, використовувати герб міста як свій особистий чи організаційний доволі безсенсовно - це передовсім вдарить по престижу самого "крадія".
Mykola Chmyr написав:Ну, ось вони й прийняли, що хотіли...
http://www.segodnya.ua/news/14151592.html
Mykola Chmyr написав:У зв'язку з цією подією виникає запитання: чи є які-небудь акти, які регламентують використання герба і прапора Києва? Зокрема, цікавить такий момент, як збір за використання зображення герба юридичними особами. Чи не буде так, що ми розмістимо зображення герба у нарукавній емблемі військової частини, яка дислокується у Києві, а столична влада висуне претензії до командира?
Сесія Київради від 8 липня подарувала киянам новий герб.
ABG написав:Сесія Київради від 8 липня подарувала киянам новий герб.
З "поінформованих джерел" стало відомо, що Київрада 8 липня нового герба та прапора міста так і не затвердили. Ось і вір після цього повідомленням у інтернеті.
Повернутись в Київська міська рада
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість