Відзнаки Кіровоградської обласної ради та ОДА

Колари, нагрудні знаки та значки, запроваджені місцевими радами

Відзнаки Кіровоградської обласної ради та ОДА

Повідомлення ABG » 20 квітня 2010, 22:02

Почесна відзнака «Честь і слава Кіровоградщини»
заснована рішенням обласної ради від 16 грудня 2005 року № 525.

Положення про Почесну відзнаку: http://www.oblrada.kirovograd.ua/Rada/Poch_vidz/

«Честь і слава Кіровоградщини»
Саме таку назву має найвагоміша почесна відзнака, впроваджена рішенням Кіровоградської обласної ради від 16 грудня 2005 року. Вона присуджується за заслуги у забезпеченні соціального й економічного розвитку, проведенні заходів із забезпечення законності, прав і свобод громадян, здобуття значних успіхів у виробничій, соціально-культурній, науковій, військовій, міжнародній, творчій, спортивній, громадській та інших сферах діяльності, вагомий внесок у створення матеріальних, культурних і духовних цінностей, ефективну діяльність органів місцевого самоврядування та виконавчої влади.
Віталій КРИВЕНКО, Віче №1, 2009

Почесною відзнакою, як правило, щорічно нагороджується не більше трьох осіб, які вже мають державні нагороди чи відзнаки обласної державної адміністрації, обласної ради, а також трудові колективи підприємств, установ та організацій, художні колективи, творчі й наукові спілки, військові частини, територіальні громади сіл, селищ, міст області (не більше трьох).
Особам, нагородженим почесною відзнакою, вручають нагрудний знак «Честь і слава Кіровоградщини» та посвідчення до нього з виплатою одноразової грошової винагороди.
Трудовим колективам — переможцям вручається диплом про нагородження Почесною відзнакою та перераховується одноразова грошова винагорода на банківський рахунок. Нагрудний знак «Честь і слава Кіровоградщини» й одноразову грошову винагороду в обов’язковому порядку отримують і керівники нагороджених колективів.
Вручає Почесну відзнаку голова обласної ради або голова обласної державної адміністрації під час проведення урочистих заходів.
Інформація про нагороджених публікується або оголошується в засобах масової інформації разом з короткою біографічною довідкою про особу чи про трудовий колектив. В обласному краєзнавчому музеї та музеях області (за місцем проживання особи або розташування трудового колективу) оформляються, як правило, відповідні постійні експозиції.
Прізвища, імена та по батькові нагороджених осіб, назви трудових колективів, нагороджених Почесною відзнакою, заносяться до однойменної книги пошани «Честь і слава Кіровоградщини».
Нагороджений Почесною відзнакою має право на невідкладний прийом керівництвом обласної державної адміністрації, обласної ради, районних державних адміністрацій, районних, міських, селищних і сільських рад, керівниками їх структурних підрозділів, територіальних органів міністерств і відомств України.
Крім цієї відзнаки, обласною радою започатковано й сім регіональних премій за значні успіхи в різних галузях: агропромисловій (премія імені О. Гіталова), освіти (премія імені В. Сухомлинського), образотворчого мистецтва (премія імені О. Осмьоркіна), краєзнавства (премія імені В. Ястребова), літератури (премія імені Є. Маланюка) та журналістська премія.
За ініціативою Кіровоградської обласної організації Національної спілки архітекторів України, обласного відділення Українського геральдичного товариства й обласної організації Національної спілки художників України засновано премію в галузі архітектури, геральдики та вексилології (прапорництва) і декоративно-ужиткового мистецтва. Премію названо ім’ям талановитого українського архітектора-художника Якова Паученка, який народився 1886 року в місті Єлисаветграді (теперішньому Кіровограді). Її номінанти — архітектори, фахівці з геральдики та вексилології, художники декоративно-ужиткового мистецтва, котрі мають значні досягнення в сфері своєї діяльності.
Переможцям конкурсу разом із грамотою та медаллю лауреата відповідної номінації вручається грошова винагорода й пам’ятна відзнака «Степовий орел».
До речі. Саме цей птах є символом краю, що й відтворено на гербі Кіровоградщини.
Кожна з премій, започаткованих Кіровоградською обласною радою, має свою історію, здобула заслужену популярність, а їх лауреати — повагу серед колег. До речі, детальніше про обласні премії, інші відзнаки можна дізнатися з третього доопрацьованого та доповненого видання «Символіка Кіровоградщини», що вийшло друком наприкінці 2008 року за сприяння обласної ради й обласної державної адміністрації.
(http://www.viche.info/journal/1269/)

Vidzn_Kirobl.jpg
Vidzn_Kirobl.jpg (10.87 Кб) Переглянуто 27526 разів
Аватар користувача
ABG
Site Admin
 
Повідомлення: 12718
З нами з: 18 грудня 2009, 21:34
Звідки: Львів

Re: Відзнаки Кіровоградської обласної ради

Повідомлення ABG » 10 лютого 2013, 11:04

ПОЧЕСНА ВІДЗНАКА «Честь і слава Кіровоградщини»
заснована рішенням обласної ради від 16 грудня 2005 року № 525

ПОЛОЖЕННЯ про Почесну відзнаку «Честь і слава Кіровоградщини»
зі змінами, затвердженими рішенням обласної ради:
від 25 липня 2008 року № 265 та від 29 грудня № 63

1. Почесна відзнака Кіровоградської області "Честь і слава Кіровоградщини" (далі - Почесна відзнака) є відомчою відзнакою за заслуги у забезпеченні соціального та економічного розвитку області, проведенні заходів щодо забезпечення законності, прав і свобод громадян, здобуття значних успіхів у виробничій, соціально-культурній, науковій, військовій, правоохоронній, міжнародній, творчій, спортивній, громадській та інших сферах діяльності, вагомий внесок у створення матеріальних, культурних і духовних цінностей та розвиток Кіровоградщини, ефективну діяльність органів місцевого самоврядування і органів виконавчої влади.
2. Почесною відзнакою нагороджуються:
громадяни України (не більше трьох осіб щорічно), які відомі завдяки особистій активній участі у сферах діяльності, зазначених у пункті 1 цього Положення, а також трудові колективи підприємств, установ і організацій, художні колективи, творчі, наукові спілки, військові частини, територіальні громади сіл, селищ, міст області (не більше трьох щорічно) за високі досягнення у розвитку соціально-економічного, культурного, спортивного, творчого, наукового потенціалу, визнання їх на державному та міжнародному рівні;
Почесною відзнакою можуть бути також нагороджені громадяни інших держав, які своєю громадською, міжнародною, політичною, трудовою, спортивною, діяльністю, утвердженням ідеалів миру внесли значний вклад у визнання Кіровоградщини.
У разі смерті нагороджуваного, якому за життя Почесна відзнака та документ про нагородження не було вручено або у випадку нагородження особи посмертно, Почесна відзнака та документи про нагородження передаються сім'ї нагородженого.
3. Почесною відзнакою, як правило, нагороджуються особи, які раніше нагороджувалися державними нагородами, відзнаками обласної державної адміністрації, обласної ради (Почесними грамотами, грамотами, тощо).
Особи, які нагороджені Почесною грамотою Кіровоградської обласної державної адміністрації і обласної ради можуть бути представлені до нагородження Почесною відзнакою, як правило, не раніше, ніж через два роки.
Повторно Почесна відзнака не вручається.
4. Висунення кандидатур для відзначення Почесною відзнакою здійснюється гласно у трудових колективах, військових частинах, де працює або працювала особа, проходить або проходила військову службу, на загальних зборах громадян, зборах і конференціях спортивних, громадських організацій, творчих спілок, тощо.
5. Подання про нагородження Почесною відзнакою вноситься до обласної державної адміністрації та обласної ради головами районних державних адміністрацій, головами районних, районних у містах рад, міськими головами міст обласного значення, керівниками структурних підрозділів обласної державної адміністрації, обласних підприємств, установ, організацій, головами постійних комісій обласної ради.
6. Клопотання про нагородження Почесною відзнакою перед органами, зазначеними у пункті 5 даного Положення, порушують сільські, селищні, міські голови міст районного значення, керівники підприємств, установ і організацій незалежно від форми власності та господарювання, тощо.
7. До подання на кожну особу, яка представляється до нагородження Почесною відзнакою додаються такі документи:
витяг з рішення сесії відповідної ради, колегій, зборів трудового, творчого, мистецького колективу, спортивних товариств, підприємств, організацій, установ, зборів офіцерів;
відомості про досягнення особи, яка представляється до нагородження;
копія паспорта та довідка про присвоєння особі ідентифікаційного номера;
біографічна довідка встановленого зразка, в якій також зазначаються відомості про нагороди, підписана керівником кадрової служби та скріплена відповідною печаткою.
8. До подання на нагородження Почесною відзнакою трудового, творчого, мистецького колективу, військової частини, спортивного товариства, організації, установи додаються такі документи:
витяг з рішення сесії відповідної ради, колегій;
архівна довідка, що засвідчує дату утворення підприємства, установи,
організації і таке інше;
список кращих працівників трудового колективу з розподілом одноразової
винагороди кожному та копії їх паспортів і довідок про присвоєння особі
ідентифікаційного номера;
довідка про стан справ на підприємстві, в установі, організації і тому подібне, в якій зазначаються відомості про нагороди, що підписана керівником та скріплена відповідною печаткою.
9. У разі невідповідності вимогам пунктів 7, 8 даного Положення документи повертаються органу, що їх надіслав.
Подання та матеріали, зазначені у пунктах 7, 8 даного Положення попередньо розглядаються профільними постійними комісіями обласної ради.
За поданням президії обласної ради видається спільне розпорядження голови обласної державної адміністрації і голови обласної ради про нагородження Почесною відзнакою.
Облік нагородних документів, виготовлення нагрудних знаків та посвідчень до них здійснюється виконавчим апаратом обласної ради.
10. Особам, нагородженим Почесною відзнакою, вручається нагрудний знак "Почесна відзнака Кіровоградської області "Честь і слава Кіровоградщини", посвідчення до нагрудного знака з виплатою одноразової винагороди у розмірі 11,5 мінімальних заробітних плат, включаючи сплату податку з доходу фізичних осіб, про що робиться відповідний запис в трудовій книжці нагородженої особи.
Нагрудний знак носять на грудях зліва і розміщують після державних нагород та відзнак Президента України, Кабінету Міністрів України та Верховної Ради України.
11. Трудовим колективам підприємств, установ і організацій, художнім колективам, творчим, науковим спілкам, військовим частинам, територіальним громадам сіл, селищ, міст області, вручається диплом про нагородження Почесною відзнакою та за поданим списком кращих працівників трудового колективу та належних їм до виплати коштів, виплачується виконавчим апаратом обласної ради одноразова винагорода у загальному розмірі 23,5 мінімальних заробітних плат, включаючи сплату податку з доходу фізичних осіб. Керівникам нагороджених колективів вручається нагрудний знак "Почесна відзнака Кіровоградської області "Честь і слава Кіровоградщини" та одноразова винагорода у розмірі 11,5 мінімальних заробітних плат, включаючи сплату податку з доходу фізичних осіб.
12. Дублікати посвідчення і нагрудного знака не видаються. Вони можуть бути видані, як виняток, якщо документи втрачені внаслідок стихійного лиха або за інших обставин, коли забезпечення їх зберігання було неможливим.
13. Вручення Почесної відзнаки здійснюється головою обласної ради та головою обласної державної адміністрації або за їх дорученням іншими особами в урочистій обстановці, як правило, під час проведення урочистих заходів з нагоди державних свят, урочистих заходів з нагоди відзначення дати утворення Кіровоградської області.
14. У засобах масової інформації області публікується або оголошується інформація стосовно вручення і коротка біографічна довідка особи, довідка про трудовий колектив підприємства, установи або організації, художній колектив, творчу, наукову спілку, військову частину, територіальну громаду села, селища, міста області, яким вручена Почесна відзнака.
В обласному краєзнавчому музеї та музеях області, за місцем проживання особи, діяльності трудового колективу, яких нагородили Почесною відзнакою, як правило, оформляються відповідні постійні експозиції.
Заснувати одноіменну книгу пошани "Честь і слава Кіровоградщини" із зазначенням прізвищ, імен та по батькові нагороджених осіб, назв трудових колективів, підприємств, установ або організацій, а також назв художніх колективів, творчих, наукових спілок, військових частин, територіальних громад сіл, селищ, міст області.
15. З метою забезпечення виготовлення і вручення Почесної відзнаки в обласному бюджеті на відповідний рік передбачаються кошти на фінансування загальнообласних заходів.
16. Нагороджений Почесною відзнакою має право:
на невідкладний прийом керівництвом обласної державної адміністрації, обласної ради, районних державних адміністрацій, районних, міських, селищних та сільських рад, керівниками їх структурних підрозділів, територіальних органів міністерств та відомств України;
в обов'язковому порядку запрошуватися на всі обласні урочисті заходи, а також входити (за згодою) до складу делегацій від області на загальнодержавні урочистості, що проводяться у м. Києві та інших регіонах України;
на відшкодування в розмірі 100 грн. на квартал транспортних витрат на проїзд до закладів охорони здоров'я.
17. У разі смерті особи, яка нагороджена Почесною відзнакою, місцеві органи влади сприяють у його похованні. Сім'ї померлого надається матеріальна допомога на поховання та встановлення пам'ятника у розмірі до десяти мінімальних заробітних плат.
Аватар користувача
ABG
Site Admin
 
Повідомлення: 12718
З нами з: 18 грудня 2009, 21:34
Звідки: Львів

Re: Відзнаки Кіровоградської обласної ради

Повідомлення ABG » 10 лютого 2013, 11:22

ОБЛАСНА КРАЄЗНАВЧА ПРЕМІЯ імені Володимира Ястребова
заснована рішенням обласної ради від 14 грудня 1993 року № 221

ПОЛОЖЕННЯ про обласну краєзнавчу премію імені Володимира Ястребова
зі змінами, затвердженими рішеннями обласної ради: від 28 березня 2003 року № 161; від 19 вересня 2003 року № 208; від 4 листопада 2005 року № 511; від 14 лютого 2007 року № 176; від 24 жовтня 2008 року № 574.

1. Обласна краєзнавча премія імені Володимира Ястребова (далі - Премія) засновується обласною радою та присуджується щороку на конкурсній основі за кращі науково-дослідницькі, науково-популяризаторські роботи з питань історії, культури та природи Кіровоградщини, а також музейним установам, працівникам музейних установ за особистий внесок у розвиток музейної справи.
2. Премія присуджується за рішенням конкурсної комісії (далі - Комісія). Персональний склад Комісії затверджується обласною радою на строк повноважень ради. У межах цього терміну зміни до складу Комісії вносяться розпорядженням голови обласної ради.
Головою Комісії є голова обласної ради. Засідання Комісії веде голова або його заступники. Засідання Комісії є правомочним за умови участі у ньому двох третин від загального складу Комісії. Рішення Комісії приймаються простою більшістю голосів. При рівному розподілі голосів членів Комісії, голова Комісії має право вирішального голосу.
Свої обов'язки члени Комісії виконують на громадських засадах.
3. Роботи за поданням установ, спілок, навчальних закладів, громадських організацій тощо приймаються Комісією до 1 квітня. Роботи подаються на конкурс, як правило, державною мовою. Комісія у десятиденний термін через газету обласної ради та обласної державної адміністрації "Народне слово" повідомляє про прийняття до вивчення роботи, вказавши автора (авторський колектив), назви робіт, тему дослідження та за які досягнення (якщо висувається працівник музею) внесено його кандидатуру.
4. Для участі у конкурсі можуть подаватися як опубліковані роботи, так і рукописи, обсягом не менше 5 друкованих аркушів, мультимедійні, кіновідеоматеріали, телепрограми з краєзнавства, записані на касети тривалістю не менше 20 хвилин, фотороботи формату не менше 13х18 см у кількості не менше 50 штук із супроводжуючим текстом, паспорт музею, історичну довідку, творчий звіт музею.
До всіх поданих на розгляд Комісії робіт, мають додаватися рецензії 2 фахівців.
5. Комісія протягом місяця розглядає подані роботи та відгуки про них у засобах масової інформації та не пізніше 5 травня ухвалює рішення про визначення лауреатів.
6. Одному і тому ж автору, за винятком учасників колективних робіт, за роботи в одному жанрі премія двічі не присуджується. Премія може присуджуватися посмертно.
У разі відсутності робіт, гідних Премії, Премія не присуджується.
7. Члени Комісії не мають права подавати свої роботи для участі у конкурсі.
8. Премія присуджується за результатами голосування рішенням Комісії роботі, яка набрала більше половини голосів членів Комісії.
Премія виплачується за рахунок коштів обласного бюджету, передбачених на фінансування галузі "Культура" у таких розмірах:
перша премія - 3529 грн.50 коп. ;
друга премія - 2941 грн. 18 коп.;
третя премія - 2352 грн. 94 коп.
Одночасно з Премією автору (авторам) роботи-переможця присвоюється звання "Лауреат обласної краєзнавчої премії імені Володимира Ястребова", вручається диплом лауреата і почесна відзнака обласної державної адміністрації та обласної ради - скульптура "Степовий орел" та нагрудний знак. Вручення відбувається щорічно, 18 травня, у Міжнародний день музєїв.

(http://www.oblrada.kirovograd.ua/Rada/Obl_prem/)
Аватар користувача
ABG
Site Admin
 
Повідомлення: 12718
З нами з: 18 грудня 2009, 21:34
Звідки: Львів

Re: Відзнаки Кіровоградської обласної ради

Повідомлення ABG » 10 лютого 2013, 11:25

ПОЛОЖЕННЯ про обласну літературну премію імені Євгена Маланюка
заснована рішенням обласної ради від 19 квітня 2002 року № 13
зі змінами, внесеними рішеннями обласної ради: від 28 березня 2003 року № 161; від 4 листопада 2005 року № 511; від 24 жовтня 2008 року № 574; від 18 грудня 2009 року № 827, від 17 лютого 2012 року № 277.

1. Обласна літературна премія імені Євгена Маланюка (далі - Премія) засновується обласною радою.
2. Премія є творчою відзнакою, якою нагороджуються літератори області за високохудожні твори у жанрах поезії, прози, драматургії, літературознавства та перекладу, спрямовані на утвердження гуманістичних ідеалів, збагачення історичної спадщини народу, державотворення та демократизацію суспільства.
3. Премія встановлюється у трьох номінаціях:
поезія (у тому числі драматичні твори і переклади);
проза (у тому числі драматичні твори і переклади);
літературознавство та публіцистика”.
4. На здобуття Премії щорічно висуваються літературні твори, опубліковані окремими книгами чи у журналах, які вийшли друком протягом останніх трьох років, але не пізніше як за три місяці до їх висунення на здобуття Премії.
5. Висувати твори на здобуття Премію мають право:
управління культури і туризму облдержадміністрації;
обласні відділення національних творчих спілок;
громадські організації;
трудові колективи;
навчальні заклади.
Від імені творчих та громадських організацій, трудових колективів та навчальних закладів висування здійснюють їх президії, бюро, ради.
Висування відбувається гласно.
6. Премія є персональною.
7. Премією нагороджуються, як правило, літератори, які народилися, проживають або тривалий час працювали на території області.
Премія присуджується автору один раз за життя. Премія може присуджуватись посмертно.
8. Забезпечення дотримання вимог щодо висунення творів на здобуття Премії, їх конкурсний відбір та присудження Премії здійснює журі обласної літературної премії імені Євгена Маланюка (далі - журі), що є колегіальним органом.
9. Персональний склад журі затверджується обласною радою на строк повноважень ради. Головою журі є голова обласної ради. Зміни до складу журі вносяться за розпорядженням голови обласної ради, але не більше 2-х осіб на рік
Засідання журі веде голова журі або його заступник.
Засідання журі є правомочним за умови присутності на засіданні двох третин від його загального складу. Рішення журі приймається простою більшістю голосів. Свої обов'язки члени журі виконують на громадських засадах.
Адреса журі: Управління культури і туризму облдержадміністрації, площа Кірова, 1, м.Кіровоград, 25022
10. Журі щороку до 15 жовтня оголошує конкурс на висунення творів на здобуття Премії. Висунення триває два тижні. Журі шляхом обговорення і відкритого голосування визначає високохудожні твори. У першій декаді листопада щорічно публікує в газеті "Народне слово" перелік творів, висунутих на здобуття Премії. Два місяці триває обговорення творів у засобах масової інформації. До 20 січня журі, з урахуванням результатів обговорення творів у засобах масової інформації проводить остаточне обговорення і таємне голосування.
У разі відсутності гідного Премії твору, Премія не присуджується.
Твір, який набрав більше половини голосів членів журі, визнається переможцем. Рішення журі разом з протоколом голосування подається голові обласної ради для затвердження. До 1 лютого, наступного за звітним роком, голова обласної ради видає розпорядження про затвердження рішення журі по присудження Премії.
11. Щорічно до 2 лютого, дня народження Євгена Маланюка, автору твору-переможця присвоюється звання "Лауреат обласної літературної премії імені Євгена Маланюка", вручаються диплом установленого зразка, нагрудний знак лауреата, почесна відзнака обласної ради і обласної державної адміністрації - скульптура "Степовий орел" та грошова частина Премії.
Премію вручає голова обласної ради - голова журі Премії або заступник голови журі.”
12. Грошова частина Премії встановлюється у розмірі 3529 грн. 50 коп. у кожній номінації та виплачується за рахунок коштів обласного бюджету, передбачених на фінансування галузі "Культура".

(http://www.oblrada.kirovograd.ua/Rada/Obl_prem/)
Аватар користувача
ABG
Site Admin
 
Повідомлення: 12718
З нами з: 18 грудня 2009, 21:34
Звідки: Львів

Re: Відзнаки Кіровоградської обласної ради

Повідомлення ABG » 10 лютого 2013, 11:26

ОБЛАСНА ПРЕМІЯ У ГАЛУЗІ АРХІТЕКТУРИ, ГЕРАЛЬДИКИ ТА ВЕКСИКОЛОГІЇ І ДЕКОРАТИВНО-ПРИКЛАДНОГО МИСТЕЦТВА імені Якова Паученка

Положення про обласну премію у галузі архітектури, геральдики та вексилології і декоративно-прикладного мистецтва імені Якова Паученка
заснована рішенням Кіровоградської обласної ради від 31 травня 2002 року № 36 зі змінами, внесеними рішенням обласної ради від 24 жовтня 2008 р. № 574

Обласна премія у галузі архітектури, геральдики та вексилології і декоративно-прикладного мистецтва імені Якова Паученка (далі - премія) присуджується:
1) за створення визначних житлово-цивільних та промислових архітектурних комплексів, будівель і споруд, робіт у галузі містобудування, ландшафтної архітектури, упорядженості міст, селищ, сіл, реставрації пам’яток архітектури і містобудування, що здобули широке громадське визнання в Кіровоградській області;
2) за вагомий внесок у розвиток геральдики та вексилології Кіровоградщини, значні здобутки у результаті архівних пошуків історичної спадщини символіки краю, створення нових науково обгрунтованих та виконаних на високому художньому рівні символів сіл, селищ, міст, районів області та їх впровадження;
3) за створення значних творів декоративно-прикладного мистецтва (вишивка, килимарство, роботи в металі, склі, різьба по дереву, каменю, художньо-декоративне оздоблення інтер'єрів та екстер'єрів будівель, паркова скульптура, оздоблення фонтанів, в’їздів у населені пункти та ін.)
2.На здобуття премії можуть висуватись твори, завершені та здані в експлуатацію, або затверджені рішенням органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування (стосовно геральдики та вексилології).
3.Премія встановлюється у трьох номінаціях:
архітектура;
геральдика та вексилологія;
декоративно-прикладне мистецтво.
Премія встановлюється кожному переможцю у розмірі 3529 грн. 50 коп. гривень у кожній номінації та виплачується за рахунок коштів обласного бюджету.
4. У разі відсутності гідного премії твору, премія може присуджуватися не в усіх номінаціях.
5. Висунення творів на здобуття премії провадиться місцевими органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування, Кіровоградською обласною організацією Національної спілки архітекторів України, Кіровоградським обласним відділенням Українського геральдичного товариства, обласною організацією Національної спілки художників України за поданням проектних організацій, підприємств, установ та творчих колективів, пропозиції яких попередньо розглянуті на засіданнях колегій, комітетів, правлінь, художніх чи технічних радах, з обов’язковим визначенням творчого внеску кожного кандидата на здобуття премії, за участю громадськості та з дотриманням гласності.
6. Колектив претендентів, який висувається на здобуття премії, не повинен перевищувати трьох осіб:
серед претендентів на преміювання у номінації "Архітектура" крім архітекторів можуть бути інженери, художники, інші фахівці, чий внесок був найбільшим;
серед претендентів на преміювання у номінації "Геральдика та вексилологія" можуть бути художники, архітектори, історики та фахівці архівної справи, які брали безпосередню участь у створенні відповідної символіки;
серед претендентів на преміювання у номінації "Декоративно-прикладне мистецтво" можуть бути художники, архітектори, скульптори та спеціалісти-виконавці, які брали безпосередню участь у виконанні твору.
Не допускається включення до колективу претендентів осіб, які:
виконували адміністративні, консультаційні чи організаторські функції за посадою;
удостоєні за цю роботу державної нагороди.
За нові значні досягнення лауреатам премії може бути повторно присуджена премія, але не раніше ніж через два роки після попередньої.
7. Журі щороку до 30 квітня оголошує конкурс про висунення творів на здобуття премії.
8. Твори, висунуті на здобуття Премії, приймаються журі обласної премії у галузі архітектури, геральдики та вексилології і декоративно- прикладного мистецтва імені Якова Паученка щороку до 30 травня.
9. Для широкого ознайомлення громадськості з допущеними до участі в конкурсі творами їх список із зазначенням складу колективів претендентів та організацій, що їх висунули, публікується у червні поточного року в обласній газеті “Народне слово” та інших друкованих засобах масової інформації.
10. Твори, допущені до участі у конкурсі на здобуття премії, обговорюються громадськістю на засіданнях художніх, технічних рад, у творчих та інших громадських організаціях. Засоби масової інформації сприяють висвітленню обговорення конкурсних робіт.
Рецензії, зауваження, пропозиції та матеріали обговорення надсилаються до журі, яке приймає їх до розгляду до 15 червня, і враховуються під час прийняття рішення про присудження премії.
11. Рішення журі про присудження премії, затверджене головою обласної ради, публікується в газеті “Народне слово”, інших засобах масової інформації, оголошується по радіо та телебаченню.

(http://www.oblrada.kirovograd.ua/Rada/Obl_prem/)
Аватар користувача
ABG
Site Admin
 
Повідомлення: 12718
З нами з: 18 грудня 2009, 21:34
Звідки: Львів

Re: Відзнаки Кіровоградської обласної ради

Повідомлення ABG » 10 лютого 2013, 11:29

ОБЛАСНА ПЕДАГОГІЧНА ПРЕМІЯ імені В.О.Сухомлинського
заснована рішенням обласної ради від 6 вересня 2002 року № 74

Положення про присудження обласної педагогічної премії імені В.О.Сухомлинського
ЗАТВЕРДЖЕНО рішенням Кіровоградської обласної ради від 21 березня 2008 року 401 (зі змінами відпов. до рішення від 4 жовтня 2008 року № 574, від 18 грудня 2009 року № 827, від 27 жовтня 2010 року № 973, № 180 від 19 серпня 2011 року)

1. Обласна педагогічна премія імені В.О. Сухомлинського (далі-педагогічна премія) присуджується щороку на конкурсній основі організаторам освіти, працівникам органів управління освітою, методичних установ, керівникам, педагогічним, науково-педагогічним працівникам навчальних закладів, представникам громадських організацій за значні досягнення у розвитку освіти, творчій реалізації і розвитку педагогічних ідей В.О. Сухомлинського, впровадження досягнень психолого-педагогічної науки, передового педагогічного досвіду, за вагомі успіхи у професійній діяльності, у навчанні і вихованні молоді.
2. Забезпечення дотримання вимог щодо висунення кандидатів та присудження педагогічної премії здійснюється конкурсною комісією, яка складається із голови комісії, заступника голови комісії, секретаря та членів комісії (представників педагогічної та науково-педагогічної громадськості, депутатів обласної ради, представників управління освіти і науки облдержадміністрації та обласного інституту післядипломної педагогічної освіти імені Василя Сухомлинського).
Організаційно-методичне забезпечення роботи конкурсної комісії здійснює управління освіти і науки обласної державної адміністрації.
3. Склад конкурсної комісії затверджується рішенням обласної ради. Головою конкурсної комісії є голова обласної ради. Зміни до складу конкурсної комісії вносяться за розпорядженням голови обласної ради, але не більше 2-х осіб на рік.
4. Засідання конкурсної комісії проводить голова комісії або його заступник.
5. Засідання конкурсної комісії є правомочним за умови присутності на засіданні двох третин від її загального складу. Рішення конкурсної комісії приймається більшістю голосів членів конкурсної комісії, присутніх на засіданні.
Члени конкурсної комісії виконують обов’язки на громадських засадах.
6. Кандидатами на присудження педагогічної премії можуть бути громадяни України, а також громадяни інших держав, які мають значні здобутки у дослідженні, розвитку та реалізації педагогічних ідей В.О Сухомлинського.
Висунення кандидатур на присудження педагогічної премії здійснюється прозоро, гласно за місцем роботи особи, у трудових колективах установ, організацій, навчальних закладів незалежно від типу і форми власності, а також громадськими організаціями. У разі висування кандидатур громадськими організаціями до документів додається експертна оцінка, видана методичними кабінетами управлінь освіти чи іншими закладами галузі освіти.
Оголошення про прийом документів на здобуття обласної педагогічної премії імені В.О.Сухомлинського публікується у газеті обласної ради і обласної державної адміністрації “Народне слово”, на сайтах обласної ради та управління освіти і науки обласної державної адміністрації, в інших засобах масової інформації не пізніше 1 квітня”.
7. Керівники установ, організацій, навчальних закладів, які висунули кандидатури на присудження педагогічної премії, персонально до 1 травня поточного року подають секретареві конкурсної комісії подання, розгорнуту характеристику педагогічної, наукової, громадської діяльності, методичні розробки, підручники, винаходи, авторські твори, перелік публікацій тощо.
8. Не допускаються до участі у конкурсі:
особи, які входять до складу конкурсної комісії;
особи, яким уже присуджувалася дана педагогічна премія раніше.
9. Конкурсна комісія визначає переможців у два етапи. На першому етапі, ознайомившись із документами, члени комісії допускають претендентів до участі в конкурсі. На другому (травень-червень) члени комісії ознайомлюються із матеріалами, поданими на конкурс та, у разі необхідності, виїздять на місце роботи претендента і не пізніше 10 вересня поточного року, розглянувши подання трудових колективів, громадських організацій про відзначення педагогічною премією та комплект матеріалів, проаналізувавши творчий доробок, шляхом голосування визначають кандидатів на присудження премії.
Порядок голосування (таємне, відкрите) визначається на засіданні комісії.
10. За результатами засідання конкурсної комісії секретар конкурсної комісії у тижневий термін передає рішення конкурсної комісії та протокол засідання конкурсної комісії до виконавчого апарату обласної ради для підготовки розпорядження голови обласної ради про нагородження обласною педагогічною премією імені В.О.Сухомлинського.
11. Кількість педагогів, яким присуджується педагогічна премія, не може бути більшою п’яти.
12. Премія встановлюється у розмірі 3529 грн. 50 коп і виплачується за рахунок коштів обласного бюджету, передбачених на фінансування галузі “Освіта”.
13. Премія вручається щорічно під час урочистостей з нагоди відзначення Дня працівників освіти.
Одночасно з премією особі, якій присуджено премію присвоюється звання “Лауреат обласної педагогічної премії імені В.О.Сухомлинського”, вручаються диплом лауреата, нагрудний знак та почесна відзнака скульптура “Степовий орел”.
У випадку смерті удостоєного нагороди, педагогічна премія вручається спадкоємцям.

(http://www.oblrada.kirovograd.ua/Rada/Obl_prem/)
Аватар користувача
ABG
Site Admin
 
Повідомлення: 12718
З нами з: 18 грудня 2009, 21:34
Звідки: Львів

Re: Відзнаки Кіровоградської обласної ради

Повідомлення ABG » 10 лютого 2013, 11:30

ОБЛАСНА ЖУРНАЛІСТСЬКА ПРЕМІЯ
заснована рішенням обласної ради від 6 червня 2003 року № 180
рішенням Кіровоградської обласної ради від “ 6 ” червня 2003р. № 180 зі змінами відповідно до рішення ОР від 24 жовтня 2008 року № 574, від 18 грудня 2009 року № 827, від 17 лютого 2012 року № 277

ПОЛОЖЕННЯ про обласну журналістську премію

1. Обласна журналістська премія (далі - Премія) засновується обласною радою.
2. Премія є творчою відзнакою, якою нагороджуються журналісти, фотожурналісти області за високохудожні твори у різних жанрах журналістики спрямовані на утвердження гуманістичних ідеалів, збагачення історичної спадщини народу, державотворення, розвиток економічного, соціального та культурного життя регіону і опубліковані в періодичних виданнях або передані по телебаченню і радіо, здобули широке громадське визнання.
3. Премія встановлюється у трьох номінаціях:
журналістика;
телерадіожурналістика;
фотожурналістика.
4. На здобуття Премії щорічно висуваються твори, у різних жанрах журналістики і публіцистики, опубліковані у газетах, журналах або передані по телебаченню і радіо.
5. Висувати твори на здобуття Премії мають право:
первинні журналістські організації області;
колегії газет і журналів, редакції телебачення і радіомовлення, а також трудові колективи, окремі журналісти;
громадські організації.
6. Премія є персональною.
7. Премією нагороджуються, як правило, журналісти, які народилися, проживають або тривалий час працювали на території області.
Премія присуджується авторові один раз за життя. Премія може присуджуватись посмертно.
8. Забезпечення дотримання вимог щодо висунення творів на здобуття Премії, їх конкурсний відбір та присудження Премії здійснює журі обласної журналістської премії (далі - журі), що є колегіальним органом.
9. Персональний склад журі затверджується обласною радою на період скликання. Головою журі є голова обласної ради. Зміни до складу журі вносяться за розпорядженням голови обласної ради, але не більше 2-х осіб на рік.
Засідання журі веде голова журі або його заступник.
Засідання журі є правомочним за умови присутності на засіданні двох третин від його загального складу. Рішення журі приймається простою більшістю голосів. Свої обов'язки члени журі виконують на громадських засадах.
10. Журі щороку до 1 березня оголошує конкурс на висунення творів на здобуття Премії. Висунення триває два місяці. До 15 травня журі шляхом таємного голосування визначає переможців.
У разі відсутності гідного Премії твору Премія не присуджується. Твір, який набрав більше половини голосів членів журі, визнається переможцем. Рішення журі разом з протоколом голосування подається голові обласної ради для затвердження. До 20 травня голова обласної ради видає розпорядження про затвердження рішення журі про присудження Премії
11. Щорічно, 6 червня, у День журналіста, авторові твору-переможця присвоюється звання "Лауреат обласної журналістської премії", вручаються диплом установленого зразка, нагрудний знак лауреата Премії. Лауреатам також вручається почесна відзнака обласної ради і обласної державної адміністрації - скульптура “Степовий орел” та грошова частина Премії.
Премію вручає голова обласної ради - голова журі Премії.
12. Грошова частина Премії встановлюється у розмірі 3529 грн.50коп. у кожній номінації та виплачується за рахунок коштів обласного бюджету, передбачених на фінансування галузі "Культура".

(http://www.oblrada.kirovograd.ua/Rada/Obl_prem/)
Аватар користувача
ABG
Site Admin
 
Повідомлення: 12718
З нами з: 18 грудня 2009, 21:34
Звідки: Львів

Re: Відзнаки Кіровоградської обласної ради

Повідомлення ABG » 10 лютого 2013, 11:32

ОБЛАСНА ПРЕМІЯ імені Олександра Васильовича Гіталова - Двічі Героя Соціалістичної Праці
заснована рішенням обласної ради від 15 квітня 2005 року № 399

ЗАТВЕРДЖЕНО рішенням обласної ради від 15 квітня 2005 року № 399 (із змінами відповідно до рішень обласної ради від 24 листопада 2006 року № 111, від 19 березня 2009 року № 650, 24 жовтня 2008 року № 574, від 17 лютого 2012 року № 277)

ПОЛОЖЕННЯ про обласну премію імені Олександра Васильовича Гіталова – двічі Героя Соціалістичної Праці

1. Обласна премія імені Олександра Васильовича Гіталова – двічі Героя Соціалістичної Праці (далі – Премія) засновується обласною радою.
2. Премія є відзнакою, якою нагороджуються працівники агропромислової галузі області, за вагомий внесок у підвищення ефективності сільськогосподарського виробництва, впровадження сучасних технологій у процес сільськогосподарського виробництва і т.і.
3. Премія встановлюється у двох номінаціях:
кращий механізатор;
кращий керівник агроформування.
4. Премія є персональною.
5. Забезпечення дотримання вимог щодо висунення та присудження Премії здійснює журі обласної премії імені Олександра Васильовича Гіталова – двічі Героя Соціалістичної Праці (далі - журі), що є колегіальним органом.
6. Головою журі є голова обласної ради. Персональний склад журі затверджується обласною радою строком на період повноважень ради. У межах цього терміну зміни до складу журі вносяться відповідно до розпорядження голови обласної ради.
Засідання журі веде голова журі або його заступник.
Засідання журі є правомочним за умови присутності на засіданні двох третин від його загального складу. Рішення журі приймається простою більшістю голосів членів журі, присутніх на засіданні. Члени журі виконують обов’язки на громадських засадах.
Адреса журі: Кіровоградська обласна рада, площа Кірова, 1, м. Кіровоград, 25022
7. Журі щороку до 1 березня оголошує конкурс та його умови на здобуття Премії за підсумками роботи попереднього року. Висування кандидатів на отримання обласної премії імені Олександра Васильовича Гіталова – двічі Героя Соціалістичної Праці здійснюється трудовими колективами, органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування, громадськими організаціями і триває до 31 березня включно. Висування претендентів відбувається гласно. У матеріалах на номінації “кращий механізатор” обласної Премії зазначати номенклатурний склад сільськогосподарських машин (знарядь), закріплений за номінантом, обсяг виконання тракторних робіт у перерахунку на умовні еталонні гектари, нормовані та фактичні витрати пального; на номінацію “кращий керівник агроформування” зазначати площу сільськогосподарських угідь, урожайність основних культур за останні три роки, наявність тваринництва та чисельність поголів'я. Журі шляхом обговорення і відкритого голосування до 15 травня визначає переможців.
Претенденти, які отримали більше половини голосів членів журі, визнаються переможцями у відповідних номінаціях. Рішення журі разом з протоколом голосування подається голові обласної ради для затвердження. До 20 травня голова обласної ради видає розпорядження про затвердження рішення журі про присудження Премії.
8. Щорічно, до дня народження О.В. Гіталова (27 травня), переможцям присвоюються звання “Лауреат обласної премії імені Олександра Васильовича Гіталова”, вручаються дипломи встановленого зразка, нагрудний знак лауреата обласної Премії, почесні відзнаки обласної ради і обласної державної адміністрації - скульптура “Степовий орел” та грошова частина Премії.
Премію вручає голова обласної ради - голова журі Премії або заступник голови журі.
9. Грошова частина Премії встановлюється у розмірі 3529 гривень 50 копійок у кожній з двох номінацій та виплачується за рахунок коштів обласного бюджету, передбачених на фінансування головного управління агропромислового розвитку обласної державної адміністрації.

(http://www.oblrada.kirovograd.ua/Rada/Obl_prem/)
Аватар користувача
ABG
Site Admin
 
Повідомлення: 12718
З нами з: 18 грудня 2009, 21:34
Звідки: Львів

Re: Відзнаки Кіровоградської обласної ради

Повідомлення ABG » 10 лютого 2013, 11:34

ОБЛАСНА ПРЕМІЯ У СФЕРІ ОБРАЗОТВОРЧОГО МИСТЕЦТВА ТА МИСТЕЦТВОЗНАВСТВА імені Олександра Осмьоркіна
заснована рішенням обласної ради від 19 квітня 2005 року № 409

ПОЛОЖЕННЯ про обласну премію у сфері образотворчого мистецтва та мистецтвознавства імені Олександра Осмьоркіна
зі змінами, затвердженими рішеннями обласної ради: від 4 листопада 2005 року № 511; від 24 жовтня 2008 року № 574, від 18 грудня 2009 року № 827

1. Обласна премія у галузі образотворчого мистецтва, мистецтвознавства та мистецької освіти імені Олександра Осмьоркіна (далі - премія) присуджується:
за досягнення визначних успіхів в образотворчому мистецтві та створення яскравих мистецьких доробків у різних видах образотворчого мистецтва (живопис, графіка, скульптура, монументальне, театрально-декораційне), які б утверджували національну традицію, зберігали основи класичного мистецтва, впроваджували новітні форми в образотворчому мистецтві, адаптовані до сучасності, були виконані на високому професійному рівні та здобули широке громадське визнання в Кіровоградській області і за її межами;
за вагомі мистецтвознавчі або історичні дослідження розвитку образотворчого мистецтва Кіровоградщини, пропаганду та утвердження досягнень художників нашого краю;
за вагомий внесок у справу розбудови мистецької освіти, створення оригінальних мистецько-освітніх навчальних програм та їх впровадження у навчальних закладах області.
2. На здобуття премії висуваються завершені твори професійних художників, мистецтвознавців, істориків, краєзнавців, педагогів образотворчого мистецтва, що пройшли фахове випробування (участь у Всеукраїнських виставках, розгляд художньою радою та інше) та отримали громадське визнання.
Премія встановлюється у трьох номінаціях:
"Національна традиція";
"Новітні спрямування";
"Мистецтвознавство та історія мистецтв".
а) у номінації "Національна традиція" розглядаються твори, що впроваджують основні засади української національної традиції та традиційні жанри образотворчого мистецтва: портрет, натюрморт, пейзаж, побутова або історична картина в сучасному образотворчому мистецтві;
б) у номінації "Новітні спрямування розглядаються твори, що вирізняються пошуками нових форм розвитку образотворчого мистецтва, у той же час, зберігаючи засади національного світобачення;
4. У разі відсутності гідного премії твору, премія може бути присуджена не у всіх номінаціях. Один претендент може висуватися у декількох номінаціях.
5. Висунення творів на здобуття премії проводиться місцевими органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування, Кіровоградською обласною організацією Національної спілки художників України, за поданням творчих колективів, установ культури і мистецтва, мистецько-освітніх закладів, пропозиції яких попередньо розглянуті на засіданнях правлінь, художніх та наукових рад, колегій, комітетів з обов'язковим визначенням творчого внеску кожного кандидата на здобуття премії, за участю громадськості та з дотриманням гласності.
6. У разі, коли робота - колективна, то колектив претендентів не повинен перевищувати трьох осіб.
7. Не допускаються до участі у конкурсі:
особи, що входять до складу журі;
особи, які виконували адміністративні, консультативні чи організаторські функції за посадою, удостоєні за цю роботу державної нагороди.
8. За нові значні досягнення лауреатам премії може бути повторно присуджена премія, але не раніше ніж через два роки після отримання попередньої.
9. Журі щороку до 10 жовтня оголошує конкурс про висунення творів на здобуття премії.
Премія присуджується за рішенням журі. Персональний склад журі затверджується обласною радою на строк повноважень ради. У межах цього терміну зміни до складу журі вносяться розпорядженням голови обласної ради.
10. Твори, висунуті на здобуття премії, приймаються журі обласної премії в галузі образотворчого мистецтва, мистецтвознавства та мистецької освіти імені Олександра Осмьоркіна щороку до 30 жовтня.
11. При висуненні творів на здобуття премії подаються такі матеріали:
1) лист-подання організації, яка висуває роботу, у якому зазначається повна назва твору, час його завершення, дані про претендента або перелік членів колективу-претендента (прізвище, ім'я та по батькові; посади на час роботи над твором та на час подання вказуються повністю), коротка творча характеристика з мотивацією до висунення твору чи серії творів на здобуття премії;
2) альбом, де мають бути:
а) для номінацій "Національна традиція", "Новітні спрямування" - анотація художника про твір чи серію творів, якісні фоторепродукції розміром 10 х 15 см, у разі потреби подаються відеоматеріали, а також матеріали в електронному вигляді;
б) для номінацій "Мистецтвознавство", "Історія мистецтва і мистецька освіта" - готові видання або роздруковані рукописи досліджень з ілюстративними матеріалами, електронна копія (у разі необхідності - відеоматеріали проведення уроку-лекції, газетні публікації та інше).
3) у номінаціях образотворчого мистецтва „Національна традиція", „Новітні спрямування" - експозиційні матеріали в необхідному для розкриття теми обсязі та оформлені відповідно до загально визнаного експозиційного стандарту;
4) під час експонування матеріалів, що є творами монументального мистецтва, скульптури, дослідженнями у галузі мистецької освіти можливе використання від 1 до 4 планшетів, виготовлених на жорсткій основі (ДВП, пінопласт, пластик тощо), завтовшки 3-5 міліметрів. Розмір планшету - стандартний лист 120 х 80 см; композиція матеріалів на планшеті має бути вертикальною;
5) протоколи засідань колегій, спеціальних комісій, правлінь, художніх рад, на яких було визначено склад колективу претендентів з обов'язковим обговоренням творчого внеску кожного кандидата на здобуття премії;
6) відомості про кандидатів з особистим підписом автора, службова та домашня адреси і телефони;
7) матеріали, які підтверджують громадську оцінку роботи (публікації тощо).
12. Для широкого ознайомлення громадськості з творами, допущеними журі до участі у конкурсі, їх список із зазначенням складу претендентів та організацій, що їх висунули, публікується у перший тиждень листопада поточного року в газеті Кіровоградської обласної ради та обласної державної адміністрації "Народне слово" та інших друкованих засобах масової інформації.
У Кіровоградському обласному художньому музеї та Кіровоградському міському художньо-меморіальному музеї О.Осмьоркіна влаштовуються виставки претендентів та публічні читання з питань мистецтвознавства й мистецької освіти.
13. Твори, допущені до участі у конкурсі на здобуття премії, обговорюються громадськістю на засіданнях художніх і наукових рад, у творчих та інших громадських організаціях. Засоби масової інформації повинні сприяти висвітленню обговорення конкурсних робіт.
Рецензії, зауваження, пропозиції та матеріали обговорення надсилаються до журі, яке розглядає їх до 20 листопада і враховує під час прийняття рішення щодо присудження премії.
Адреса журі: м. Кіровоград, вул. Короленка, 12 а, Кіровоградська обласна організація Національної спілки художників України, контактний телефон 27-01-83.
14. Журі приймає рішення на основі таємного голосування простою більшістю голосів.
15. Засідання журі є правомочним за умови присутності на засіданні двох третин від загального складу. Свої обов'язки члени журі виконують на громадських засадах.
16. Щороку до 7 грудня голова обласної ради видає розпорядження про затвердження рішення журі про присудження премії, яке публікується в газеті Кіровоградської обласної ради та обласної державної адміністрації "Народне слово", інших засобах масової інформації, оголошується по радіо та телебаченню.
17. Премія авторам творів-переможців вручається щороку 8 грудня, в день народження О.Осмьоркіна, в приміщенні Кіровоградського міського художньо-меморіального музею О.Осмьоркіна. Переможцям в урочистій обстановці присвоюється звання "Лауреат обласної премії у галузі образотворчого мистецтва та мистецької освіти імені О.Осмьоркіна", вручається диплом установленого зразка, грошова частина премії, нагрудний знак лауреата Премії, почесна відзнака обласної ради та обласної державної адміністрації - скульптура "Степовий орел".
Лауреат під час вручення премії може виголосити промову до п'яти хвилин.
мування" розглядаються твори, що вирізняються пошуками нових форм розвитку образотворчого мистецтва, у той же час, зберігаючи засади національного світобачення;
в) у номінації "Мистецтвознавство та історія мистецтва" розглядаються наукові дослідження з проблем розвитку образотворчого мистецтва на Кіровоградщині, історії мистецтва краю, роботи, спрямовані на пропаганду образотворчого мистецтва на Кіровоградщині.
3. Премія встановлюється кожному переможцю у розмірі 3529 грн. 20 коп. у кожній номінації та виплачується за рахунок коштів обласного бюджету, передбачених на фінансування галузі "Культура".
4. У разі відсутності гідного премії твору, премія може бути присуджена не у всіх номінаціях. Один претендент може висуватися у декількох номінаціях.
5. Висунення творів на здобуття премії проводиться місцевими органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування, Кіровоградською обласною організацією Національної спілки художників України, за поданням творчих колективів, установ культури і мистецтва, мистецько-освітніх закладів, пропозиції яких попередньо розглянуті на засіданнях правлінь, художніх та наукових рад, колегій, комітетів з обов'язковим визначенням творчого внеску кожного кандидата на здобуття премії, за участю громадськості та з дотриманням гласності.
6. У разі, коли робота - колективна, то колектив претендентів не повинен перевищувати трьох осіб.
7. Не допускаються до участі у конкурсі:
особи, що входять до складу журі;
особи, які виконували адміністративні, консультативні чи організаторські функції за посадою, удостоєні за цю роботу державної нагороди.
8. За нові значні досягнення лауреатам премії може бути повторно присуджена премія, але не раніше ніж через два роки після отримання попередньої.
9. Журі щороку до 10 жовтня оголошує конкурс про висунення творів на здобуття премії.
Премія присуджується за рішенням журі. Персональний склад журі затверджується обласною радою на строк повноважень ради. У межах цього терміну зміни до складу журі вносяться розпорядженням голови обласної ради.
10. Твори, висунуті на здобуття премії, приймаються журі обласної премії в галузі образотворчого мистецтва, мистецтвознавства та мистецької освіти імені Олександра Осмьоркіна щороку до 30 жовтня.
11. При висуненні творів на здобуття премії подаються такі матеріали:
1) лист-подання організації, яка висуває роботу, у якому зазначається повна назва твору, час його завершення, дані про претендента або перелік членів колективу-претендента (прізвище, ім'я та по батькові; посади на час роботи над твором та на час подання вказуються повністю), коротка творча характеристика з мотивацією до висунення твору чи серії творів на здобуття премії;
2) альбом, де мають бути:
а) для номінацій "Національна традиція", "Новітні спрямування" - анотація художника про твір чи серію творів, якісні фоторепродукції розміром 10 х 15 см, у разі потреби подаються відеоматеріали, а також матеріали в електронному вигляді;
б) для номінацій "Мистецтвознавство", "Історія мистецтва і мистецька освіта" - готові видання або роздруковані рукописи досліджень з ілюстративними матеріалами, електронна копія (у разі необхідності - відеоматеріали проведення уроку-лекції, газетні публікації та інше).
3) у номінаціях образотворчого мистецтва „Національна традиція", „Новітні спрямування" - експозиційні матеріали в необхідному для розкриття теми обсязі та оформлені відповідно до загально визнаного експозиційного стандарту;
4) під час експонування матеріалів, що є творами монументального мистецтва, скульптури, дослідженнями у галузі мистецької освіти можливе використання від 1 до 4 планшетів, виготовлених на жорсткій основі (ДВП, пінопласт, пластик тощо), завтовшки 3-5 міліметрів. Розмір планшету - стандартний лист 120 х 80 см; композиція матеріалів на планшеті має бути вертикальною;
5) протоколи засідань колегій, спеціальних комісій, правлінь, художніх рад, на яких було визначено склад колективу претендентів з обов'язковим обговоренням творчого внеску кожного кандидата на здобуття премії;
6) відомості про кандидатів з особистим підписом автора, службова та домашня адреси і телефони;
7) матеріали, які підтверджують громадську оцінку роботи (публікації тощо).
12. Для широкого ознайомлення громадськості з творами, допущеними журі до участі у конкурсі, їх список із зазначенням складу претендентів та організацій, що їх висунули, публікується у перший тиждень листопада поточного року в газеті Кіровоградської обласної ради та обласної державної адміністрації "Народне слово" та інших друкованих засобах масової інформації.
У Кіровоградському обласному художньому музеї та Кіровоградському міському художньо-меморіальному музеї О.Осмьоркіна влаштовуються виставки претендентів та публічні читання з питань мистецтвознавства й мистецької освіти.
13. Твори, допущені до участі у конкурсі на здобуття премії, обговорюються громадськістю на засіданнях художніх і наукових рад, у творчих та інших громадських організаціях. Засоби масової інформації повинні сприяти висвітленню обговорення конкурсних робіт.
Рецензії, зауваження, пропозиції та матеріали обговорення надсилаються до журі, яке розглядає їх до 20 листопада і враховує під час прийняття рішення щодо присудження премії.
Адреса журі: м. Кіровоград, вул. Короленка, 12 а, Кіровоградська обласна організація Національної спілки художників України, контактний телефон 27-01-83.
14. Журі приймає рішення на основі таємного голосування простою більшістю голосів.
15. Засідання журі є правомочним за умови присутності на засіданні двох третин від загального складу. Свої обов'язки члени журі виконують на громадських засадах.
16. Щороку до 7 грудня голова обласної ради видає розпорядження про затвердження рішення журі про присудження премії, яке публікується в газеті Кіровоградської обласної ради та обласної державної адміністрації "Народне слово", інших засобах масової інформації, оголошується по радіо та телебаченню.
17. Премія авторам творів-переможців вручається щороку 8 грудня, в день народження О.Осмьоркіна, в приміщенні Кіровоградського міського художньо-меморіального музею О.Осмьоркіна. Переможцям в урочистій обстановці присвоюється звання "Лауреат обласної премії у галузі образотворчого мистецтва та мистецької освіти імені О.Осмьоркіна", вручається диплом установленого зразка, грошова частина премії, почесна відзнака обласної ради та обласної державної адміністрації - скульптура "Степовий орел".
Лауреат під час вручення премії може виголосити промову до п'яти хвилин.

(http://www.oblrada.kirovograd.ua/Rada/Obl_prem/)
Аватар користувача
ABG
Site Admin
 
Повідомлення: 12718
З нами з: 18 грудня 2009, 21:34
Звідки: Львів

Re: Відзнаки Кіровоградської обласної ради

Повідомлення ABG » 10 лютого 2013, 11:37

ОБЛАСНА ПРЕМІЯ У ГАЛУЗІ КУЛЬТУРИ «Духовний скарб Кіровоградщини»
заснована рішенням обласної ради від 21 березня 2008 року № 421

ЗАТВЕРДЖЕНО рішенням Кіровоградської обласної ради від 21 березня 2008 року № 421 зі змінами, внесеними рішенням обласної ради від 18 грудня 2009 року № 827

ПОЛОЖЕННЯ про обласну премію у галузі культури " Духовний скарб Кіровоградщини"

1
I. Загальні положення
1. Обласна премія у галузі культури "Духовний скарб Кіровоградщини" (далі - Премія) засновується обласною радою.
2. Премія присуджується на конкурсній основі працівникам органів управління культурою, представникам установ, організацій, закладів культури, творчих спілок, асоціацій та інших громадських об'єднань, що діють у сфері культури Кіровоградської області.
3. Премія присуджується за підсумками роботи за минулий календарний рік за:
вагомий особистий внесок у розвиток бібліотечної галузі, професійного та аматорського мистецтва області;
збереження і популяризацію історико-культурної спадщини регіону;
впровадження інновацій та новітніх технологій у роботу закладів культури і мистецтва області;
реалізацію важливих культурно-мистецьких проектів регіону.
4. Щороку присвоюється чотири іменні Премії з таких номінацій:
"За внесок у розвиток професійного музичного, театрального, хореографічного, фото - та кіномистецтва мистецтва";
"За популяризацію національної культури, фольклорної спадщини, збереження і збагачення народного мистецтва";
"За вагомий внесок у збереження та популяризацію культурної спадщини";
"За внесок у розвиток бібліотечної справи".
5. Грошова частина Премії встановлюється у розмірі 1150 гривень у кожній номінації і виплачується за рахунок коштів обласного бюджету, передбачених на фінансування галузі "культура".
6. Премія вручається щороку до 23 березня з нагоди Всеукраїнського дня працівників культури та аматорів народного мистецтва.
2
II. Порядок висунення кандидатур на здобуття Премії
1. Кандидатури на здобуття Премії висуваються:
управліннями культури і туризму облдержадміністрації, міськвиконкомів;
відділами культури і туризму райдержадміністрацій, міськвиконкомів;
трудовими колективами та навчальними закладами галузі;
обласними осередками національних творчих спілок;
громадськими організаціями.
2. Претенденти на висунення на отримання Премії за номінаціями повинні мати стаж роботи у сфері культури не менше 5 років та особисті досягнення у розвитку галузі культури протягом минулого календарного року.
3. До конкурсної комісії подаються:
клопотання щодо висування претендента на отримання Премії із зазначенням номінації;
творча характеристика претендента на Премію з обгрунтуванням його особистого творчого внеску, виробничих, наукових та інших досягнень (завірена печаткою).
4. Якщо на здобуття Премії висунуто члена конкурсної комісії, він протягом обговорення кандидатур та присудження Премії не бере участь у роботі конкурсної комісії.
5. Не допускаються до участі у конкурсі особи, яким присуджувалася Премія пізніше ніж десять років тому.
6. Пропозиції на здобуття Премії приймаються конкурсною комісією з 1 січня по 1 березня кожного поточного року.
7. Організаційне забезпечення конкурсної комісії здійснює управління культури і туризму облдержадміністрації.
Адреса: Площа Кірова, 1, Будинок Рад, м. Кіровоград, 25022.
3
III. Порядок роботи конкурсної комісії
1. Забезпечення дотримання вимог щодо висунення та присудження Премії здійснюється конкурсною комісією, що є колегіальним органом, яка складається із представників:
закладів культури і мистецтв області;
депутатів обласної ради;
управління культури і туризму облдержадміністрації;
творчих спілок області.
2. Персональний склад конкурсної комісії затверджується обласною радою на строк повноважень ради.
3. Зміни до складу конкурсної комісії вносяться за розпорядженням голови обласної ради.
4. Конкурсна комісія відповідно до покладених на неї завдань:
розглядає клопотання щодо висунення кандидатур на отримання Премії;
узгоджує список кандидатур, висунутих на здобуття Премії;
здійснює голосування щодо визначення переможців у кожній номінації;
організовує урочисте вручення Премії.
5. Засідання конкурсної комісії проводить голова комісії або його заступник.
6. Засідання конкурсної комісії є правомочним за умови присутності на засіданні двох третин від її загального складу.
7. Конкурсна комісія у визначений нею термін, з 1 по 10 березня, але не пізніше 10 березня поточного року, розглянувши подання та проаналізувавши творчий доробок претендентів, шляхом таємного голосування більшістю голосів визначає переможців на отримання Премії у кожній номінації.
8. Рішення конкурсної комісії разом з протоколом голосування подається голові конкурсної комісії для затвердження.
9. За результатами рішення конкурсної комісії видається розпорядження голови обласної ради про затвердження рішення конкурсної комісії про присудження Премії
10. Свої обов'язки члени конкурсної комісії виконують на громадських засадах.
4
IV. Вручення Премії
1. Особам, удостоєним Премії, присвоюється:
звання лауреата обласної премії у галузі культури "Духовний скарб Кіровоградщини" у відповідній номінації;
вручається диплом установленого зразка;
нагрудний знак лауреата Премії;
почесна відзнака обласної ради та обласної державної адміністрації - скульптура "Степовий орел";
грошова частина Премії.
2. Процедура вручення Премії висвітлюється у засобах масової інформації.

(http://www.oblrada.kirovograd.ua/Rada/Obl_prem/)
Аватар користувача
ABG
Site Admin
 
Повідомлення: 12718
З нами з: 18 грудня 2009, 21:34
Звідки: Львів

Re: Відзнаки Кіровоградської обласної ради

Повідомлення ABG » 10 лютого 2013, 11:39

ОБЛАСНА ПРЕМІЯ переможцям конкурсу «Населений пункт Кіровоградської області найкращого благоустрою»
заснована рішенням обласної ради від 25 липня 2008 року № 517

ПОЛОЖЕННЯ про обласну премію переможцям конкурсу «Населений пункт Кіровоградської області найкращого благоустрою»

1. Обласна премія присуджується територіальним громадам області, які стали переможцями обласного конкурсу "Населений пункт Кіровоградської області найкращого благоустрою" (далі - обласний конкурс), який щорічно проводиться обласною радою та обласною державною адміністрацією з метою поліпшення благоустрою та санітарного стану населених пунктів.
2. Конкурс проводиться за трьома категоріями населених пунктів:
І категорія -міста обласного значення;
ІІ категорія - міста районного значення, селища;
ІІІ категорія - села.
3. Переможцями конкурсу вважаються населені пункти, які домоглися найкращих результатів за підсумками роботи протягом першого півріччя 2008 року та, починаючи з 2009 року, за підсумками виконання річних показників програми економічного та соціально розвитку населеного пункту, зокрема щодо:
реконструкції, ремонту та утримання в належному стані об'єктів зовнішнього освітлення, вулично-дорожньої мережі, забезпечення розвитку та сталої роботи технічних засобів регулювання дорожнього руху;
створення належних умов в місцях масового перебування та відпочинку населення;
роботи, пов'язаної з охороною довкілля, у тому числі із запобігання забрудненню водних об'єктів, повітряного басейну, а також зменшенням шуму і забезпечення раціонального використання природних ресурсів;
збереження наявних і створення нових парків, скверів, лісопарків та інших об'єктів зеленого господарства з урахуванням вимог ландшафтної архітектури та садово-паркового мистецтва;
впровадження малих архітектурних форм, елементів зовнішньої реклами, що відзначаються новизною конструкцій, економічністю та зручністю в експлуатації;
здійснення ефективних заходів щодо ліквідації наслідків стихійного лиха, запобігання зсувним явищам та підтопленню територій;
впровадження сучасних технологій санітарного очищення населених пунктів, утилізації та знешкодження твердих побутових відходів;
утримання в належному стані діючих звалищ твердих побутових відходів, кладовищ;
утримання території населеного пункту у зразковому санітарному стані;
роботи комунальних підприємств на території;
утримання в належному стані меморіальних комплексів та інших пам'ятників;
створення належних умов для розвитку торгівельної мережі та об'єктів побутового обслуговування;
утримання установ бюджетної сфери.
4. Організація проведення конкурсу, підведення підсумків та визначення його переможців здійснюється конкурсною комісією.
5. Співголовами комісії є заступник голови обласної ради та заступник голови обласної державної адміністрації відповідно до розподілу функціональних повноважень.
6. Комісія формується із керівників структурних підрозділів облдержадміністрації, обласної ради, територіальних органів міністерств та відомств України, депутатів обласної ради (за згодою).

7. Персональний склад конкурсної комісії затверджується рішенням обласної ради.
8. Співголови, заступники співголів, секретар та члени комісії здійснюють свої повноваження на громадських засадах.
9. Підготовку засідань конкурсної комісії здійснює секретар.
10. Формою роботи комісії є засідання.
11. Засідання конкурсної комісії вважається правомочним, якщо в ньому взяло участь не менше 2/3 членів комісії. Рішення конкурсної комісії приймається відкритим голосуванням і вважається прийнятим, якщо за нього проголовувало більше половини присутніх на засіданні її членів.
12. Матеріали, подані учасниками конкурсу, у разі необхідності можуть перевірятися членами комісії з виїздом на місце.
13. Рішення конкурсної комісії оформляється протоколом, який підписується секретарем та затверджується співголовами комісії або його заступниками.
14. Матеріали для підведення підсумків конкурсу подаються секретарю конкурсної комісії органами місцевого самоврядування за перше півріччя 2008 року - до 1 вересня поточного року, в подальшому, починаючи з 2009 року, за кожний наступний рік - до 20 лютого.
15. Всі матеріали, що подаються до конкурсної комісії, мають бути відповідно оформлені та містити конкретну інформацію про проведену роботу з благоустрою населеного пункту.
16. До переліку матеріалів, які подаються до конкурсної комісії, повинні входити:
лист-подання учасника конкурсу;
показники щодо реалізації програми соціально-економічного розвитку населеного пункту за звітний період згідно з додатком;
текстова характеристика пунктів 3 цього Положення;
довідка головного архітектора міста (району) про оцінку якості об'єктів комплексного благоустрою, їх художньо-декоративного оформлення, озеленення та відповідності чинним державним стандартам, нормам і правилам;
довідка міської (районної) санітарно-епідеміологічної станції про санітарний стан населеного пункту, сміттєзвалища твердих побутових відходів та кладовищ;
довідка служби екобезпеки міста (району) про екологічний стан населеного пункту;
довідка служби ДАІ управління МВС України про відповідність стану вулично-дорожньої мережі державним нормам і стандартам;
довідка служб комунального господарства міста (району) про технічний стан штучних споруд вулично-дорожньої мережі;
довідка головного архітектора або комунальних служб міста (району) про характер розповсюдження зсувних явищ та підтоплення територій і заходи, що вживаються з метою ліквідації їх наслідків;
довідка відділу з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту міськвиконкому (райдержадміністрації) про аналіз надзвичайних ситуацій (техногенного та природного характеру), що мали місце на даній території та заходи, які вживались місцевими органами виконавчої влади по їх ліквідації;
фотографії, які розкривають особливості здійснення заходів по благоустрою населеного пункту.
17. Усі довідки повинні бути зареєстрованими та засвідчені печаткою.
18. Матеріали, подані пізніше встановленого терміну або оформлені невірно та не в повному обсязі, до розгляду не приймаються.
19. Підсумки конкурсу підводяться обласною конкурсною комісією. За перше півріччя 2008 року - до 25 вересня, за 2008 рік та кожний наступний - до 25 березня.
20. За результатами засідання конкурсної комісії готується проект розпорядження голови обласної державної адміністрації та голови обласної ради.
21. Секретар комісії надсилає усім учасникам повідомлення про результати конкурсу протягом 5 робочих днів після прийняття комісією відповідного рішення, та вживає заходів щодо оприлюднення переліку переможців у засобах масової інформації.
22. Розмір премії встановлюється для кожної категорії учасників у таких розмірах:
І категорія - максимальний розмір премії - 75 тис.грн;
ІІ категорія - максимальний розмір премії - 50 тис.грн.;
ІІІ категорія - максимальний розмір премії - 25 тис.грн.
23. Преміювання територіальних громад - переможців обласного конкурсу здійснюється шляхом надання субвенції з обласного бюджету відповідним місцевим бюджетам.
24. Підставою для передбачення в обласному бюджеті субвенції місцевому бюджету територіальної громади, яка стала переможцем обласного конкурсу, є відповідне спільне розпорядження голови обласної державної адміністрації та голови обласної ради про нагородження переможців конкурсу.
25. Грошові премії, що присуджуються територіальним громадам, які стали переможцями обласного конкурсу "Населений пункт Кіровоградської області найкращого благоустрою" використовуються відповідними органами місцевого самоврядування на розвиток об'єктів комунального господарства населеного пункту.
До 20 % - загального обсягу зазначених коштів за рішенням органу місцевого самоврядування може бути спрямовано на преміювання працівників підприємств, установ і організацій, органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, що брали активну участь в організації проведення робіт з благоустрою населеного пункту.
26. Звіт про використання коштів обласного бюджету, наданих у вигляді субвенції з обласного бюджету місцевому бюджету територіальної громади - переможцю обласного конкурсу надається відповідним органом місцевого самоврядування обласній державній адміністрації до 30 січня року наступного за тим, у якому проводився конкурс, разом із документами, що підтверджують цільове та ефективне використання бюджетних коштів.

(http://www.oblrada.kirovograd.ua/Rada/Obl_prem/)
Аватар користувача
ABG
Site Admin
 
Повідомлення: 12718
З нами з: 18 грудня 2009, 21:34
Звідки: Львів

Re: Відзнаки Кіровоградської обласної ради

Повідомлення ABG » 10 лютого 2013, 11:52

Нагрудний знак "Лауреат обласної премії"

кг_обл.jpg
кг_обл.jpg (37.03 Кб) Переглянуто 26399 разів
Аватар користувача
ABG
Site Admin
 
Повідомлення: 12718
З нами з: 18 грудня 2009, 21:34
Звідки: Львів

Re: Відзнаки Кіровоградської обласної ради

Повідомлення ABG » 05 лютого 2021, 14:20

УКРАЇНА
КІРОВОГРАДСЬКА ОБЛАСНА РАДА
ТРИДЦЯТЬ П'ЯТА СЕСІЯ
ШОСТОГО СКЛИКАННЯ

Р І Ш ЕНН Я
від 27 березня 2015 року № 724 м. Кіровоград

Про Відзнаку Кіровоградської області “За мужність і відвагу”

З метою відзначення військовослужбовців та інших осіб за бездоганне виконання військового, службового обов'язку, виявлену при цьому доблесть і честь, мужність і відвагу у захисті державного суверенітету, територіальної цілісності, у зміцненні обороноздатності та безпеки України
обласна рада ВИРІШИЛА:
1. Заснувати Відзнаку Кіровоградської області “За мужність і відвагу”.
2. Затвердити Положення про Відзнаку Кіровоградської області “За мужність і відвагу”, що додається.
3. Затвердити опис Відзнаки Кіровоградської області “За мужність і відвагу” (додається).
4. Встановити, що видатки, пов'язані з виготовленням Відзнаки Кіровоградської області “За мужність і відвагу”, посвідчень та футлярів здійснюються за рахунок коштів, виділених обласній раді з обласного бюджету на проведення загальнообласних заходів.
5. Департаменту фінансів обласної державної адміністрації щорічно передбачати кошти на виготовлення необхідної кількості Відзнак.

Голова обласної ради О.Чорноіваненко

Затверджено
Рішення Кіровоградської обласної ради
від 27 березня 2015 року № 724

ПОЛОЖЕННЯ про Відзнаку Кіровоградської області “За мужність і відвагу”

І. Загальні положення
1.1. Відзнака Кіровоградської області “За мужність і відвагу” (далі ¬Відзнака) є формою відзначення військовослужбовців та інших осіб за бездоганне виконання військового, службового обов'язку, виявлену при цьому доблесть і честь, мужність і відвагу у захисті державного суверенітету, територіальної цілісності, у зміцненні обороноздатності та безпеки України.
1.2. Відзнакою нагороджуються громадяни України, а також іноземні громадяни та особи без громадянства.
1.3. Нагородження Відзнакою здійснюється розпорядженням голови обласної ради та голови обласної державної адміністрації.
1.4. Повторно Відзнака не вручається.
1.5. Нагородження Відзнакою може бути здійснено посмертно.
ІІ. Порядок представлення до нагородження Відзнакою Кіровоградської області “За мужність і відвагу”
2.1. Висунення кандидатур для відзначення Відзнакою здійснюється з додержанням принципів гласності за місцем служби.
2.2. Клопотання про нагородження Відзнакою вноситься до обласної ради та обласної державної адміністрації територіальними підрозділами Збройних Сил України та УМВС України в Кіровоградській області, Кіровоградським обласним військовим комісаріатом, а також командирами військових частин та формувань.
2.3. Одночасно з клопотанням про нагородження Відзнакою подаються
такі документи: подання посадових осіб і керівників суб'єктів, зазначених у пункті
2.2. цього Положення; відомості про заслуги особи, підписані керівником та завірені печаткою;
біографічна довідка, підписана кадровою службою та скріплена печаткою;
2
копія паспорта (сторінки 1, 2, місце реєстрації) завірена
у встановленому порядку;
копія довідки про присвоєння ідентифікаційного номера (реєстраційного номера облікової картки платника податку) завірена у встановленому порядку;
згода на збір та обробку персональних даних.
2.4. Клопотання про нагородження Відзнакою надсилаються до обласної ради та обласної державної адміністрації, як правило, за тридцять днів напередодні державних та професійних свят, а також в інших випадках.
2.5. Клопотання, які надійшли до обласної ради та обласної державної адміністрації, реєструються у загальному відділі виконавчого апарату обласної ради та загальному відділі апарату обласної державної адміністрації і передаються голові обласної ради та голові обласної державної адміністрації для прийняття відповідного рішення.
2.6. Клопотання про нагородження Відзнакою з доданими документами та резолюціями голів обласної ради та обласної державної адміністрації передаються загальним відділом виконавчого апарату обласної ради та загальним відділом апарату обласної державної адміністрації до відділу правового та кадрового забезпечення виконавчого апарату обласної ради і відділу кадрової роботи апарату обласної державної адміністрації відповідно.
2.7. Відділ правового та кадрового забезпечення виконавчого апарату обласної ради готує матеріали щодо нагородження Відзнакою для розгляду на засіданні комісії при обласній раді з питань нагородження за участю представника обласної державної адміністрації з урахуванням пропозицій голови обласної державної адміністрації.
2.8. Комісія при обласній раді з питань нагородження розглядає матеріали щодо представлених осіб до нагородження Відзнакою з урахуванням висновку відділу правового та кадрового забезпечення виконавчого апарату обласної ради про відповідність матеріалів щодо нагородження вимогам цього Положення.
2.9. Рішення комісії при обласній раді з питань нагородження приймається більшістю голосів членів комісії і оформлюється протоколом, який підписують голова комісії та секретар комісії.
2.10. У разі подання документів з порушенням вимог цього Положення, рішення приймається комісією при обласній раді з питань нагородження.
2.11. Облік, реєстрація та оформлення Відзнаки здійснюється відділом правового та кадрового забезпечення виконавчого апарату обласної ради.
2.12. У трудових книжках, особових справах та інших облікових документах осіб, нагороджених Відзнакою робиться відповідний запис із зазначенням дати та номера прийнятого розпорядження голови обласної ради та голови обласної державної адміністрації.

Затверджено
Рішення Кіровоградської обласної ради
від 27 березня 2015 року № 724

ОПИС
Відзнаки Кіровоградської області — нагрудного знака “За мужність і відвагу”


Відзнака Кіровоградської області — нагрудний знак “За мужність і відвагу” складається з двох частин.
Основна частина — медальйон круглої форми діаметром 32 мм з рельєфним написом по колу: “За мужність і відвагу” та декоративними лавровими галузками, виготовлений із кольорового металу (латуні) з наступним нікелевим покриттям.
У центрі — рельєфне зображення степового орла (символу Кіровоградщини), накладене на зображення козацького хреста. Зображення виготовлені з латуні з покриттям гальванічним золотом.
На зворотному боці медальйону напис: “Кіровоградська область” та номер нагрудного знака.
Основна частина нагрудного знака сполучається за допомогою кільця з вушком з прямокутною металевою колодкою, обтягнутою стрічкою.
Розмір колодки — 24 х 45 мм. Стрічка нагрудного знака — шовкова, муарова у кольорах Державного прапора України.
На зворотному боці колодки — булавка для кріплення нагрудного знака до одягу.
Нагрудний знак нагородженому вручається в футлярі одночасно з посвідченням.

ЗМВ.jpg
ЗМВ.jpg (8 Кб) Переглянуто 9405 разів
ЗМВ2.jpg
ЗМВ2.jpg (21.27 Кб) Переглянуто 9405 разів
Аватар користувача
ABG
Site Admin
 
Повідомлення: 12718
З нами з: 18 грудня 2009, 21:34
Звідки: Львів

Re: Відзнаки Кіровоградської обласної ради

Повідомлення ABG » 05 лютого 2021, 14:27

УКРАЇНА КІРОВОГРАДСЬКА ОБЛАСНА РАДА
ДЕВ'ЯТНАДЦЯТА СЕСІЯ
ШОСТОГО СКЛИКАННЯ

Р І ШЕ Н НЯ
від 21 грудня 2012 року № 431 м. Кіровоград

Про Відзнаку Кіровоградської області “За заслуги” І та ІІ ступенів

З метою відзначення осіб, які досягли високого професіоналізму, значних успіхів у виробничій, науковій, державній, військовій, творчій та інших сферах діяльності, зробили вагомий внесок у створення матеріальних і духовних цінностей та розвиток Кіровоградщини
обласна рада ВИРІШИЛА:
1. Заснувати Відзнаку Кіровоградської області “За заслуги” І та ІІ ступенів.
2. Затвердити Положення про Відзнаку Кіровоградської області “За заслуги” І та ІІ ступенів (додається).
3. Затвердити опис Відзнаки Кіровоградської області “За заслуги” І та ІІ ступенів (додається).
4. Перше нагородження Відзнакою Кіровоградської області “За заслуги ” І та ІІ ступенів провести з нагоди 75-річчя з Дня утворення Кіровоградської області, у січні 2014 року.
5. Встановити, що видатки, пов'язані з виготовленням Відзнаки Кіровоградської області “За заслуги” І та ІІ ступенів здійснюються за рахунок коштів, виділених обласній раді з обласного бюджету.
6. Виконавчому апарату обласної ради у термін до 1 серпня 2013 року забезпечити виготовлення необхідної кількості Відзнак Кіровоградської області “За заслуги” І та ІІ ступенів.

Голова обласної ради М. Ковальчук

Затверджено
рішення Кіровоградської обласної ради
від 21 грудня 2012 року
№ 431

ПОЛОЖЕННЯ
про Відзнаку Кіровоградської області “За заслуги” І та ІІ ступенів


1. Загальні положення
1.1. Відзнака Кіровоградської області “За заслуги” І та ІІ ступенів (далі - Відзнака) є формою відзначення громадян за високі особисті досягнення в економічній, науково-технічній, соціально-культурній, спортивній, військовій, державній, громадській та інших сферах діяльності, вагомі здобутки у галузі державного будівництва та місцевого самоврядування.
Відзнакою можуть бути нагороджені громадяни України, іноземні громадяни та особи без громадянства.
1.2. Відзнака має два ступені:
“За заслуги ” І ступеня,
“За заслуги” ІІ ступеня.
Вищим ступенем Відзнаки є І ступінь.
1.3. Нагородження Відзнакою здійснюється послідовно, починаючи з ІІ ступеня.
1.4. Нагородження Відзнакою наступного ступеня можливе, як правило, не раніш як через три роки після нагородження Відзнакою попереднього ступеня.
1.5. Відзнакою, як правило, нагороджуються особи, які раніше заохочувалися відзнаками обласної державної адміністрації, обласної ради (Почесними грамотами, грамотами, тощо).
Особи, які нагороджені Почесною грамотою Кіровоградської обласної державної адміністрації і обласної ради можуть бути представлені до нагородження Відзнакою, як правило, не раніше, ніж через два роки.
1.6. Повторно Відзнака не вручається.
1.7. Нагородження Відзнакою може бути здійснено посмертно.
2. Порядок представлення
до нагородження Відзнакою Кіровоградської області
“За заслуги” І та ІІ ступенів
2.1. Висунення кандидатур для відзначення Відзнакою здійснюється гласно за місцем роботи, служби особи, яку представляють до нагородження, у трудових колективах установ, організацій, військових частинах незалежно від типу, форми власності та господарювання, а осіб, які не працюють – органом місцевого самоврядування за місцем проживання.
2.2. Подання про нагородження вноситься до обласної державної адміністрації і обласної ради головою обласної державної адміністрації, головою обласної ради, головами районних рад, головами районних державних адміністрацій, міськими головами міст обласного значення, головами постійних комісій обласної ради, керівниками структурних підрозділів обласної державної адміністрації, керівниками обласних підприємств, установ і організацій не пізніше як за два місяці до визначеної дати.
2.3. Клопотання про нагородження Відзнакою перед органами, зазначеними у пункті 2.2 цього Положення, порушують сільські, селищні, міські голови міст районного значення, керівники підприємств, установ і організацій незалежно від форми власності та господарювання, військові частини, громадські об'єднання та інші.
2.4. Одночасно з поданням про нагородження подаються такі документи:
витяг з рішення сесії відповідної ради, колегій, зборів трудового, творчого, мистецького колективу, спортивних товариств, підприємств, організацій, установ, об'єднань тощо;
відомості про досягнення особи у сферах діяльності, зазначених у пункті 1.1 цього Положення;
копія паспорта та довідка про присвоєння особі ідентифікаційного номера;
біографічна довідка встановленого зразка, в якій також зазначаються відомості про нагороди, підписана керівником кадрової служби та скріплена відповідною печаткою.
2.5. Подання та матеріали, зазначені у пункті 2.4. цього Положення, попередньо розглядаються головою обласної ради і надсилаються до постійної комісії обласної ради з питань реґламенту, депутатської етики, законності, зв'язків з органами місцевого самоврядування та адміністративно-територіального устрою та до відділу правового та кадрового забезпечення виконавчого апарату обласної ради.
2.6. Відділ правового та кадрового забезпечення виконавчого апарату обласної ради перевіряє матеріали, щодо відповідності вимогам цього Положення та готує документи з урахуванням рішення постійної комісії обласної ради з питань реґламенту, депутатської етики, законності, зв'язків з органами місцевого самоврядування та адміністративно-територіального устрою для розгляду Президією обласної ради.
У разі невідповідності вимогам цього Положення документи повертаються органу, який їх надіслав, із супровідним листом за підписом голови обласної ради.
2.7. Президія обласної ради приймає рішення щодо нагородження Відзнакою.
2.8. Про нагородження Відзнакою видається розпорядження голови обласної державної адміністрації та голови обласної ради.
Облік, реєстрація та оформлення Відзнаки здійснюється відділом правового та кадрового забезпечення виконавчого апарату обласної ради.
У трудових книжках осіб, нагороджених Відзнакою робиться відповідний запис із зазначенням дати та номера прийнятого розпорядження голови обласної державної адміністрації та голови обласної ради.
3. Порядок вручення Відзнаки Кіровоградської області “За заслуги ” І та ІІ ступенів
3.1. Особам, нагородженим Відзнакою, вручається нагрудний знак “За заслуги”, посвідчення про нагородження Відзнакою.
Нагрудний знак носять на грудях зліва і розміщують після державних нагород та відзнак Президента України, Кабінету Міністрів України, Верховної Ради України та Почесної відзнаки Кіровоградської області “Честь і слава Кіровоградщини”.
3.2. Дублікати посвідчення і нагрудного знака, як правило, не видаються.
3.3. Вручення Відзнаки здійснюється в урочистому порядку головою обласної ради і головою обласної державної адміністрації під час проведення урочистих заходів. За рішенням голови обласної ради вручення Відзнаки може проводитися в іншому порядку.
3.4. В газеті Кіровоградської обласної ради та обласної державної адміністрації “Народне слово” публікується інформація про вручення Відзнаки і коротка біографічна довідка особи.
3.5. Для забезпечення виготовлення і вручення Відзнаки в обласному бюджеті на відповідний рік передбачаються кошти на фінансування загальнообласних заходів.
3.6. Нагороджений Відзнакою має право:
на невідкладний прийом керівництвом обласної ради, обласної державної адміністрації, районних державних адміністрацій, районних, міських, селищних та сільських рад, керівниками їх структурних підрозділів, територіальних органів міністерств та відомств України;
в обов'язковому порядку запрошуватися на всі обласні урочисті заходи, а також входити (за згодою) до складу делегацій від області на загальнодержавні урочистості, які проводяться у м. Києві та інших регіонах України.

Затверджено
рішення Кіровоградської обласної ради
від 21 грудня 2012 року № 431

ОПИС
Відзнаки Кіровоградської області “За заслуги” І та ІІ ступенів


Знак має два ступеня, ІІ-й та І-й, які різняться металами та емалями – відповідно срібло й синя емаль та золото й червона емаль.
Нагрудний знак «За заслуги» становить собою перекинутий вилоподібний хрест, рамена якого покриті синьою (ІІ-й ступінь) або червоною (І-й ступінь) емалями і оздоблені золотими хлібними колосками. Між раменами хреста, на підкладеному срібному (ІІ-й ступінь) або золотому (І-й ступінь) лавровому круглому вінку розміщені три золоті скіфських орла (копії знахідок із Мельгуновського кургану).
Посередині хреста – круглий щит, покритий білою емаллю і обрамований золотим пружком, у щиті – синій (ІІ-й ступінь) або червоний (І-й ступінь) медальйон із золотим зображенням символу сонця – золотим кружком у золотому кільці; вздовж верхнього краю щита розташований напис золотими літерами – ЗА ЗАСЛУГИ, вздовж нижнього краю – дві золоті дубові галузки.
Знак за допомогою вушка і кільця у верхній частині з’єднується з прямокутною колодкою, обтягнутою шовковою стрічкою. Колодка з верхнього та нижнього країв оздоблена золотистими фігурними скобами. На зворотному боці колодки – застібка для кріплення до одягу.
Стрічка знака – шовкова муарова з двох вертикальних смуг – червоної (малинової) та жовтої.
На зворотному боці знака гравійовані порядковий номер і напис – КІРОВОГРАДСЬКА ОБЛАСТЬ.
Зовнішній діаметр знака – 42 мм.
Розміри колодки – 30 х 22 мм.
Мініатюрний (фрачний) варіант знака становить собою зменшену копію діаметром 22 мм, без колодки, із застібкою для кріплення до одягу. Матеріал виготовлення – довільний, за умовою збереження колористики у відповідності зі ступенем.

ЗЗКг1.jpg
ЗЗКг1.jpg (11.56 Кб) Переглянуто 9405 разів
ЗЗКг2.jpg
ЗЗКг2.jpg (20.47 Кб) Переглянуто 9405 разів
Аватар користувача
ABG
Site Admin
 
Повідомлення: 12718
З нами з: 18 грудня 2009, 21:34
Звідки: Львів

Re: Відзнаки Кіровоградської обласної ради

Повідомлення ABG » 05 лютого 2021, 14:48

УКРАЇНА КІРОВОГРАДСЬКА ОБЛАСНА РАДА
ШІСТНАДЦЯТА СЕСІЯ
СЬОМОГО СКЛИКАННЯ

Р І Ш ЕНН Я
від 22 грудня 2017 року № 425 м. Кропивницький

Про внесення змін до рішень Кіровоградської обласної ради від 19 квітня 2002 року № 17 “Про Почесну грамоту Кіровоградської обласної державної адміністрації і обласної ради, Почесну грамоту та Грамоту Кіровоградської обласної ради” (зі змінами) та від 18 березня 2011 року № 109 “Про Подяку Кіровоградської обласної ради”

Відповідно до статей 43, 55, 58 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, з метою упорядкування та вдосконалення відзнак області та обласної ради
обласна рада
ВИРІШИЛА:
1. Внести зміни до рішення Кіровоградської обласної ради від 19 квітня 2002 року № 17 “Про Почесну грамоту Кіровоградської обласної державної адміністрації і обласної ради, Почесну грамоту та Грамоту Кіровоградської обласної ради” (зі змінами), а саме:
1.1. Пункт 4 викласти у наступній редакції:
“Затвердити описи Почесної грамоти Кіровоградської обласної державної адміністрації і обласної ради, Почесної грамоти та Грамоти Кіровоградської обласної ради (додаток 3 (3.1, 3.3, 3.4) у новій редакції”;
1 Положення пункту 4 в частині опису нагрудного знака (додаток 3 (3.2), залишити без змін.
2 Внести зміни до рішення Кіровоградської обласної ради від 18 березня 2011 року № 109 “Про Подяку Кіровоградської обласної ради”, а саме:
2.1. Пункт 3 викласти у наступній редакції:
“Затвердити опис Подяки Кіровоградської обласної ради (додаток 2) у новій редакції”.
3. Зміни, внесенні до даних рішень обласної ради, набирають чинності з 01 січня 2018 року.

Голова обласної ради О. Чорноіваненко

Додаток 3 (3.1)
до рішення Кіровоградської обласної ради
від 19 квітня 2002 року № 17
(в редакції рішення Кіровоградської обласної ради
від 22 грудня 2017 року № 425)

ОПИС ПОЧЕСНОЇ ГРАМОТИ КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ ДЕРЖАВНОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ І ОБЛАСНОЇ РАДИ

Почесна грамота Кіровоградської обласної державної адміністрації і обласної ради становить собою перегнутий на дві частини прямокутний аркуш паперу Stardream diamond, формату 420 х 296 мм.
Кожна з частин обрамована золотистою стрічкою з традиційним для Кіровоградщини рослинно-геометричним орнаментом червоного кольору. Внутрішнє тоноване поле кожної з частин обрамоване нитяним рослинним орнаментом золотистого кольору.
Вгорі лівої частини – кольорове зображення герба Кіровоградської області, під яким – текст у два рядки: ПОЧЕСНА ГРАМОТА (шрифт Lazurski, 70 кегль), нижче – контурне зображення головного фасаду будівлі Кіровоградської обласної ради та обласної державної адміністрації.
Вгорі правої частини — текст у чотири рядки: КІРОВОГРАДСЬКА ОБЛАСНА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ І ОБЛАСНА РАДА (шрифт Lazurski, 30 кегль), нижче – контурне зображення герба Кіровоградської області.
Почесна грамота Кіровоградської обласної державної адміністрації і обласної ради вкладається у бумвінілову теку кольору бордо (темно-вишневий) розміром 430 х 306 мм, на лицьовій частині якої золотистим тисненням нанесені герб Кіровоградської області та текст у чотири рядки: ПОЧЕСНА ГРАМОТА (шрифт Narbut Whirl, 37 кегль) КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ ДЕРЖАВНОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ І ОБЛАСНОЇ РАДИ (шрифт Narbut Whirl, 15 кегль).
Зображення елементів символіки виконується у маштабах згідно з ескізами.

ПГ.jpg
ПГ.jpg (33.56 Кб) Переглянуто 9405 разів

Додаток 3 (3.3)
до рішення Кіровоградської обласної ради
від 19 квітня 2002 року № 17
(в редакції рішення Кіровоградської обласної ради
від 22 грудня 2017року № 425)

ОПИС ПОЧЕСНОЇ ГРАМОТИ КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ

Почесна грамота Кіровоградської обласної ради становить собою перегнутий на дві частини прямокутний аркуш паперу Stardream diamond, формату 420 х 296 мм.
Кожна з частин обрамована золотистою стрічкою з традиційним для Кіровоградщини рослинно-геометричним орнаментом червоного кольору. Внутрішнє тоноване поле кожної з частин обрамоване нитяним рослинним орнаментом золотистого кольору.
Вгорі лівої частини – кольорове зображення герба Кіровоградської області, під яким – текст: ПОЧЕСНА ГРАМОТА (шрифт Narbut Whirl, 53 кегль), нижче – контурне зображення карти Кіровоградської області.
Вгорі правої частини – кольорове зображення прапора Кіровоградської області, під якими – текст у два рядки: КІРОВОГРАДСЬКА ОБЛАСНА РАДА (шрифт Narbut Whirl, 27 кегль), нижче – контурне зображення герба Кіровоградської області.
Почесна грамота вкладається у бумвінілову теку кольору бордо, розміром 430 х 306 мм, на лицьовій частині якої золотистим тисненням нанесені герб Кіровоградської області та текст у два рядки: ПОЧЕСНА ГРАМОТА (шрифт Narbut Whirl, 37 кегль) КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ (шрифт Narbut Whirl, 20 кегль).
Зображення елементів символіки виконується у маштабах згідно з ескізами.

ПГКгР.jpg
ПГКгР.jpg (22.9 Кб) Переглянуто 9405 разів

Додаток 3 (3.4)
до рішення Кіровоградської обласної ради
від 19 квітня 2002 року № 17
(в редакції рішення Кіровоградської обласної ради
від 22 грудня 2017 року № 425)

ОПИС ГРАМОТИ КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ

Грамота Кіровоградської обласної ради становить собою перегнутий на дві частини прямокутний аркуш паперу Stardream diamond, формату 420 х 296 мм.
Кожна з частин обрамована сріблястою стрічкою з традиційним для Кіровоградщини рослинно-геометричним орнаментом червоного кольору. Внутрішнє тоноване поле кожної з частин обрамоване нитяним рослинним орнаментом золотистого кольору.
Вгорі лівої частини – кольорове зображення герба Кіровоградської області, під яким – текст: ГРАМОТА, нижче – контурне зображення карти Кіровоградської області.
Вгорі правої частини – кольорове зображення прапора Кіровоградської області, під якими – текст у два рядки: КІРОВОГРАДСЬКА ОБЛАСНА РАДА (шрифт Narbut Whirl, 27 кегль), нижче – контурне зображення герба Кіровоградської області.
Грамота вкладається у бумвінілову теку синього кольору розміром 430 х 306 мм, на лицьовій частині якої золотистим тисненням нанесені герб Кіровоградської області та текст у два рядки: ГРАМОТА (шрифт Narbut Whirl, 45 кегль) КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ (шрифт Narbut Whirl, 20 кегль).
Зображення елементів символіки виконується у маштабах згідно з ескізами.

подяка.jpg
подяка.jpg (49.35 Кб) Переглянуто 9405 разів

Додаток 2
до рішення Кіровоградської обласної ради
18 березня 2011 року №109
(в редакції рішення Кіровоградської обласної ради
від 22 грудня 2017 року № 425)

ОПИС ПОДЯКИ КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ

Подяка Кіровоградської обласної ради становить собою перегнутий на дві частини прямокутний аркуш паперу Stardream diamond, формату 420 х 296 мм.
Кожна з частин обрамована золотистою стрічкою з традиційним для Кіровоградщини рослинно-геометричним орнаментом червоного кольору. Внутрішнє тоноване поле кожної з частин обрамоване нитяним рослинним орнаментом золотистого кольору.
Вгорі лівої частини – кольорове зображення герба Кіровоградської області, під яким – текст: ПОДЯКА (шрифт Narbut Whirl, 60 кегль), нижче – контурне зображення карти Кіровоградської області.
Вгорі правої частини – кольорове зображення прапора Кіровоградської області, під якими – текст у два рядки: КІРОВОГРАДСЬКА ОБЛАСНА РАДА (шрифт Narbut Whirl, 27 кегль), нижче – контурне зображення герба Кіровоградської області.
Подяка вкладається у бумвінілову теку зеленого (малахітового) кольору розміром 430 х 306 мм, на лицьовій частині якої золотистим тисненням нанесені герб Кіровоградської області та текст у три рядки: ПОДЯКА (шрифт Narbut Whirl, 27 кегль) КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ (шрифт Narbut Whirl, 37 кегль).
Зображення елементів символіки виконується у маштабах згідно з ескізами.

Кг_знак.jpg
Кг_знак.jpg (12 Кб) Переглянуто 9405 разів

Знак до Почесної грамоти Кіровоградської обласної державної адміністрації та обласної ради.
Затверджена рішення обласної ради від 19 квітня 2002 року № 17.
Аватар користувача
ABG
Site Admin
 
Повідомлення: 12718
З нами з: 18 грудня 2009, 21:34
Звідки: Львів

Re: Відзнаки Кіровоградської обласної ради та ОДА

Повідомлення ABG » 05 лютого 2021, 15:19

Ще така грамота Кіровоградської ОДА

Кг_грамота-ОДА.jpg
Кг_грамота-ОДА.jpg (23.77 Кб) Переглянуто 9405 разів
Аватар користувача
ABG
Site Admin
 
Повідомлення: 12718
З нами з: 18 грудня 2009, 21:34
Звідки: Львів


Повернутись в Відзнаки органів місцевого самоврядування

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 3 гостей

cron