Нові прапори авіабригад

Герби та прапори військових частин і підрозділів Збройних Сил України

Нові прапори авіабригад

Повідомлення Oskar » 18 грудня 2010, 01:08

Вінницькій авіабригаді вручили новий бойовий прапор
7.12.2010
6 грудня, в День Збройних сил України, військова частина, що в Гавришівці, отримала новий бойовий прапор.
Для 456 гвардійської Волгоградської ордена Червоного Прапора бригади транспортної авіації, що в Гавришівці, 19 річниця святкування Збройних сил України набула особливого значення. Особовий склад військової частини отримав бойовий прапор. Цей атрибут для військовослужбовців є невід'ємною частиною існування частини, символом її доблесті, честі і слави.

http://vn.20minut.ua/news/10187979

Vinn2010.jpg
Vinn2010.jpg (10.57 Кб) Переглянуто 28678 разів

456а.jpg
456а.jpg (65.13 Кб) Переглянуто 27250 разів

Військовослужбовці бригади транспортної авіації, що дислокується біля Вінниці, отримали новий Бойовий Прапор
7.12.2010
З нагоди 19-ї річниці Збройних Сил України командувач Повітряних Сил Збройних Сил України генерал-лейтенант Сергій Онищенко вручив авіаторам 456-ї гвардійської Волгоградської ордена Червоного Прапора бригади транспортної авіації новий Бойовий Прапор.
Про це повідомляє прес-служба Міністерства Оборони.
За повідомленням, з рук командувача Повітряних Сил Бойовий Прапор прийняв командир авіаційної бригади гвардії полковник Олег Нечипорук.
Новий Стяг військовослужбовці вітали гучними викриками «слава», а представники духовенства після молебню освятили військову святиню.
«Новий Бойовий Прапор для нашої частини – це не лише висока честь, а й необхідність. Старе знамено пройшло крізь горнило війни і служило майже сім десятиліть мирного життя. Однак, ми клопотатимемо перед керівництвом, аби залишити історичний прапор у музеї військової частини», - зазначив командир частини гвардії полковник Олег Нечипорук.
Виготовлення нового Бойового прапора взяв на себе міськвиконком, підтверджуючи цим давні шефські стосунки із військовослужбовцями транспортної авіаційної бригади.

http://news.ukrhome.net/content/1385108 ... rapor.html

http://www.myvin.com.ua/ua/news/news_vi ... /7552.html

456.jpg
456.jpg (83.77 Кб) Переглянуто 27250 разів

http://pda.myvin.com.ua/ua/news/events/7552.html
Востаннє редагувалось Oskar в 18 грудня 2010, 01:24, всього редагувалось 1 раз.
Аватар користувача
Oskar
 
Повідомлення: 1152
З нами з: 21 грудня 2009, 15:54

Re: Нові прапори авіабригад

Повідомлення Oskar » 18 грудня 2010, 01:22

На http://gk-press.if.ua/node/2306 :
У франківських льотчиків – новий Бойовий прапор
9.12.2010
На військовому аеродромі Івано-Франківська цими вихідними відбулись урочистості з нагоди вручення 114-ій Івано-Франківській бригаді тактичної авіації нового Бойового прапора. Подія для військових неординарна й вагома: до цього часу вони користувались прапором, виготовленим ще за часів СРСР.
Потреба нового Бойового стягу виникла після того, як військовій частині А1349 -114-ій бригаді тактичної авіації - у вересні 2009 року присвоїли назву «Івано-Франківська». Це було зроблено на виконання доручення Президента України щодо включення до найменувань бойових військових частин назв міст чи сіл за місцем дислокації та відповідного наказу Міністра оборони України.
Спершу військові звернулись із клопотанням про виділення коштів на новий Бойовий прапор до міського голови Івано-Франківська Віктора Анушкевичуса. Але мерія коштів знайти не спромоглася - криза, мовляв. Довелося шукати приватних благодійників. Оплатити виготовлення нового Бойового прапора для Івано-Франківської військової частини вирішила родина Павла Андрусяка, голови правління Благодійної громадської фундації імені короля Юрія.
Стяг було пошито за військовими стандартами на спеціалізованому підприємстві, що виграло тендер на це замовлення. Вартість військової регалії склала приблизно 15 тис. грн. На прапорі малинового кольору з одного боку золотим шитвом зазначено повну назву військової частини А1349: «Івано-Франківська Таллінська ордену Червоного прапора бригада тактичної авіації», з іншого боку розміщено емблему Збройних Сил України та кличний напис «За Україну, за її волю!». Прапор окантований золотими тороками. Розмір стяга - 130 на 130 см.
На урочистостях з нагоди вручення регалії, згідно із статутом військових, був присутній представник Президента - заступник глави Секретаріату Президента України, уповноважений Президента України з питань контролю за діяльністю Служби безпеки України Петро Шатковський. Він вручив авіаторам Бойовий прапор та грамоту Президента України. У його слові до військових йшлось про те, що в Україні зараз відбувається процес відродження українського війська і Президент постійно дбає про забезпечення належних умов розвитку Збройних Сил України. «Адже без сильної армії не буде сильної держави», - процитував Президента Петро Шатковський.
Привітав військових із отриманням прапора і заступник начальника генерального штабу Збройних Сил України генерал-лейтенант Володимир Мажоровський. Він високо оцінив стан воєнної підготовки івано-франківських авіаторів і побажав їм «бути гідними захисниками повітряного простору своєї батьківщини», а тимчасово виконуючий обов'язки командира 114-ї бригади тактичної авіації підполковник Сергій Голубцов, який прийняв Бойовий прапор від командування, пообіцяв, що івано-франківські військові гідно і з честю будуть виконувати свій обов'язок та всі поставлені завдання у сфері оборони своєї держави.
На урочистостях був також присутній спонсор виготовлення Бойового стягу Павло Андрусяк. «ГК» поцікавився, що спонукало його зробити такий подарунок івано-франківській військовій частині:
«Було два мотиви, - пояснив Павло Андрусяк. - По-перше, це знак поваги до минулого мого роду. Мій дід Василь Андрусяк, більше знаний під псевдо «Різун» або «Грегіт», був полковником УПА та командиром Тактичного відтинку 22 «Чорний ліс». В 1942 році він став одним із засновників перших підрозділів Української повстанської армії в тодішній Станиславівській області. Загинув у бою з каральними частинами МГБ 24 лютого 1946 року в Чорному лісі поблизу села Грабівка Калуського району. Восени 1944 року був нагороджений найвищою відзнакою УПА «Золотим хрестом бойової заслуги 1-ого класу» за 58 боїв із фашистами.
Тому виготовлення для івано-франківської військової частини Бойового прапора із символами незалежної Української держави є для моєї родини даниною пам'яті справі, якій присвятив все своє життя і за яку загинув полковник Василь Андрусяк, - справі здобуття і утвердження української державності.
По-друге, я переконаний, що внесення зміни до назви військової частини має серйозне значення. Фактично, отримавши в назві слово «Івано-Франківська», 114 авіаційна бригада із військової частини, яка просто базується на території нашого міста, перетворилась на нашу, Івано-Франківську, військову частину. Цей факт повинен кардинально змінити стосунки між громадою (і, як наслідок, владою) міста та військовослужбовцями військової частини. Ці стосунки мають будуватися на усвідомленні того, що вся авіаційна бригада є органічним складником івано-франківської міської громади.
Саме виходячи з таких міркувань, хотілося б, щоб історія із врученням прапора сприймалася військовиками не тільки як подарунок окремо взятої фізичної особи, але, радше, як дар від усієї міської громади».


114.jpg
114.jpg (45.42 Кб) Переглянуто 27250 разів
Аватар користувача
Oskar
 
Повідомлення: 1152
З нами з: 21 грудня 2009, 15:54

Re: Нові прапори авіабригад

Повідомлення Oskar » 30 березня 2012, 16:56

"Газета по-українськи" №1142 за 10.12.2010. Рубрика Вінниця
Військовим подарували прапор за 18 тисяч гривень
http://gazeta.ua/articles/vinnitsa-news ... ven/364458
6 грудня 456-та бригада транспортної авіації у селі Гавришівка на Вінниччині отримала новий бойовий прапор. Досі користувалася стягом 1943 року.
Гроші на новий виділила міськрада.
— Виготовили його у державному управлінні геральдики. Прапор вишили з обох сторін уручну. Коштує 18 тисяч гривень, — говорить 40-річний Олег Нечипорук, командир авіаційної бригади.
Обидва прапори із червоного атласу з жовтою вишивкою. У старого з одного боку було: ”За нашу советскую Родину!” і портрет Леніна, з другого — ”4-й гвардейский Сталинградский Красного Знамени полк дальней авиации”.
На новому — інший напис: ”456 гвардійська Волгоградська ордена Червоного Прапора бригада транспортної авіації”. Бо після перейменування Сталінграда на Волгоград змінилася і назва бригади.
Після урочистостей священики Костянтин Іванченко та Сергій Ковтун освячують новий стяг. Через сильний мороз, вода у чаші покрилася льодом.
— Прапор — це символ честі військових. І його втрата тягне за собою розформування полку, — розповідає 56-річний Василь Нікіфоров, заступник командувача Повітряних Сил України. — Якось у Старокостянтинові був випадок, коли військовий вийшов на пенсію, взяв собі на пам’ять прапор і виїхав з ним у Росію. Після цього розформували усю частину.
Старий прапор 456-ї бригади зберігатимуть у Музеї Збройних сил у Вінниці.
Тетяна ЩЕРБАТЮК

456 bryhada.JPG
456 bryhada.JPG (12.67 Кб) Переглянуто 28300 разів
Аватар користувача
Oskar
 
Повідомлення: 1152
З нами з: 21 грудня 2009, 15:54

Re: Нові прапори авіабригад

Повідомлення Mykola Chmyr » 30 березня 2012, 21:06

Oskar написав: Виготовили його у державному управлінні геральдики.

Наш відділ називали по-всякому, але щоб ТАК! :lol:
Дійсно, базовий зразок Бойового Прапора було розроблено у Відділі військової символіки та геральдики Генштабу, але виготовленням прапорів займаються комерційні структури.
Oskar написав:Прапор вишили з обох сторін уручну.

Нічого подібного - бойові прапори виконуються методом машинної вишивки.
Аватар користувача
Mykola Chmyr
Moderator
 
Повідомлення: 3952
З нами з: 19 грудня 2009, 18:12
Звідки: Київ

Re: Нові прапори авіабригад

Повідомлення Юрій К. » 31 березня 2012, 10:34

Якось у Старокостянтинові був випадок, коли військовий вийшов на пенсію, взяв собі на пам’ять прапор і виїхав з ним у Росію. Після цього розформували усю частину.


Невже це правда і частину офіційно розформували саме через втрату прапора?
Юрій К.
 
Повідомлення: 163
З нами з: 26 грудня 2009, 23:47
Звідки: Запоріжжя

Re: Нові прапори авіабригад

Повідомлення Mykola Chmyr » 31 березня 2012, 20:39

Юрій К. написав:Невже це правда і частину офіційно розформували саме через втрату прапора?

Щось не віриться. Скоріше за все, частину просто скорочували, ось і забрав дядько на пам'ять "сувенір".
Аватар користувача
Mykola Chmyr
Moderator
 
Повідомлення: 3952
З нами з: 19 грудня 2009, 18:12
Звідки: Київ

Re: Нові прапори авіабригад

Повідомлення Kwasura » 26 травня 2014, 08:26

А малюнків немає?
... як понесе з України у синєє море кров ворожу ...
Аватар користувача
Kwasura
 
Повідомлення: 253
З нами з: 16 грудня 2012, 00:41
Звідки: Англія

Re: Нові прапори авіабригад

Повідомлення Mykola Chmyr » 26 травня 2014, 11:03

А що саме Вас цікавить?
Аватар користувача
Mykola Chmyr
Moderator
 
Повідомлення: 3952
З нами з: 19 грудня 2009, 18:12
Звідки: Київ

Re: Нові прапори авіабригад

Повідомлення Kwasura » 29 травня 2014, 00:18

У такому форматi.

Зображення
... як понесе з України у синєє море кров ворожу ...
Аватар користувача
Kwasura
 
Повідомлення: 253
З нами з: 16 грудня 2012, 00:41
Звідки: Англія

Re: Нові прапори авіабригад

Повідомлення Mykola Chmyr » 29 травня 2014, 11:57

А яка бригада?
Аватар користувача
Mykola Chmyr
Moderator
 
Повідомлення: 3952
З нами з: 19 грудня 2009, 18:12
Звідки: Київ

Re: Нові прапори авіабригад

Повідомлення Kwasura » 29 травня 2014, 21:20

Так усi. I не тiльки ПС. Чому б їх тут так гарненько не викладати?
... як понесе з України у синєє море кров ворожу ...
Аватар користувача
Kwasura
 
Повідомлення: 253
З нами з: 16 грудня 2012, 00:41
Звідки: Англія

Re: Нові прапори авіабригад

Повідомлення ABG » 29 травня 2014, 23:28

На http://www.grif.kiev.ua/news/10295.html :
У БІЛОЦЕРКІВСЬКИХ ВІЙСЬКОВИХ – СВЯТО!
24.01.2011

15 січня у приміщенні Київського академічного обласного музично-драматичного театру імені П.К. Саксаганського відбулися урочистості з нагоди 69-ї річниці від дня створення 72-ї Гвардійської Красноградської Червонопрапорної Київської механізованої дивізії.

Нині це 72-а Гвардійська орденів Олександра Невського, Суворова та Червоного Прапора окрема механізована бригада 8-го армійського корпусу Сухопутних військ Збройних Сил України.

72-а окрема механізована бригада 8-го армійського корпусу Сухопутних військ Збройних Сил України є правонаступницею 72-ї Гвардійської Красноградської Червонопрапорної Київської механізованої дивізії, формування якої було розпочато 5 грудня 1941 року в казахстанському місті Акмолінську.

БЦ.jpg
БЦ.jpg (48.68 Кб) Переглянуто 26950 разів
Аватар користувача
ABG
Site Admin
 
Повідомлення: 12718
З нами з: 18 грудня 2009, 21:34
Звідки: Львів

Re: Нові прапори авіабригад

Повідомлення ABG » 29 травня 2014, 23:50

На http://zvitiaga.org/catalog/award/16-li ... -bojovij-p :

16 листопада 2013 р., в Криму в 1-му Феодосійському окремому батальйоні морської піхоти Військово-Морських Сил ЗС України, де командиром підполковник Дмитро Делятицький, пройшли урочисті заходи з нагоди Дня Морської піхоти.
За участю командувача ВМС України адмірала Юрія Ільїна, Представника Президента України в Криму Віктора Плакіди, виконуючого обов’язки Феодосійського міського голови Дмитра Щепеткова, ветеранів, шефів, почесних гостей, широкої громадськості пройшло урочисте вручення Бойового Прапора та Грамоти Президента України – Верховного Головнокомандувача Збройних Сил України особовому складу військової частини.


1БМП.JPG
1БМП.JPG (62.97 Кб) Переглянуто 26949 разів

Прапор вручає майбутній зрадник Ільїн. :evil:
Аватар користувача
ABG
Site Admin
 
Повідомлення: 12718
З нами з: 18 грудня 2009, 21:34
Звідки: Львів

Re: Нові прапори авіабригад

Повідомлення TheDarkMax2 » 01 жовтня 2014, 09:43

Всі військові корогви в сучасній Україні такі однобарвні?
Зображення
І досі не розумію з якого переляку наше військо використовує малинові хрести та ще на такому ж тлі.
Це якесь продовження радянської традиції Червоних зірок на червоних прапорах.
Зображення
Для порівняння російське знамено.
Зображення
Tej wojny nikt za nas nie wygra! ©

З моїх снів утичеш над ранок, терпка як аґрус, солодка як біз.
Хочу снить чорні локи сплута́ні, фіалкові очі мокрі від сліз.
Аватар користувача
TheDarkMax2
 
Повідомлення: 1134
З нами з: 30 квітня 2014, 01:26
Звідки: Україна, Харків


Повернутись в Геральдика та вексилологія Збройних Сил України

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 6 гостей