Київський національний університет імені Тараса Шевченка

Емблематика закладів освіти

Київський національний університет імені Тараса Шевченка

Повідомлення ABG » 21 грудня 2009, 21:15

Емблема (на сайті названа як "герб") Київського національного університету імені Тараса Шевченка

В центрі композиції знаходиться головний корпус Університету. Зліва - архангел Михаїл - покровитель київської землі, а праворуч зображено Святого Рівноапостольного Великого князя Володимира - покровителя знань.
В основі композиції показано рік заснування Університету - 1834. Герб увінчують стрічки і надписами: "Київський університет імені Тараса Шевченка".
Університет в м. Києві - Університет Св. Володимира - відкрито в 1834 році; ім ' я Тараса Шевченка йому присвоєно в 1939 р. Герб розроблено в 1994 році на ознаменування 160-річчя його заснування. Графічні роботи виконано худ. С. Беляєвим.
(http://www.univ.kiev.ua/ua/geninf/herb/)
Приєднані файли
KyivNU.jpg
KyivNU.jpg (43.47 Кб) Переглянуто 8862 разів
Аватар користувача
ABG
Site Admin
 
Повідомлення: 12718
З нами з: 18 грудня 2009, 21:34
Звідки: Львів

Re: Київський національний університет імені Тараса Шевченка

Повідомлення ABG » 31 грудня 2009, 00:27

Не набагато кращий ще один "герб":

"Опис Знаку Військового інституту
Київського національного університету імені Тараса Шевченка

Знак має форму геральдичного щита синього кольору. Щит обрамлений вінком із золотого листя. Це поєднання кольорів відтворює кольори Державного Прапору України. Вінок із золотого лаврового листя – прадавній символ благородства вчинків, шляхетної поведінки, мудрості, патріотизму – чеснот, які повинен мати воїн.
У верхній частині щита міститься меч – історичний символ воїна-захисника – та покладена на меч розкрита книга – символ мудрості та знань, які дає навчання. На книзі надпис: «Військовий інститут».
Нижче меча та книги білими літерами на синьому тлі відтворено надпис: «Київський національний університет імені Тараса Шевченка» -навчальний заклад, підрозділом якого є Військовий інститут. «м. Київ» - назва міста, в якому знаходиться навчальний заклад.
Щит із вінком накладені на зображення ордена Святого Володимира, виконаного з емалі у кольорах цього ордена – червоний хрест з чорним облямуванням і сріблястий із золотим облямуванням круг у центрі на фоні стилізованого зображення сонячного проміння та орденської стрічки червоного кольору.
Орден Святого Володимира нагадує про давню історію університету, який до 1939 року був Університетом імені Святого Володимира, його традиції та світову славу, а також про те, що сьогоднішні військовослужбовці – це спадкоємці багаторічної історії та славних традицій Університету, які вони повинні примножувати і передавати прийдешнім поколінням.
Знак увінчує блакитна стрічка, на якій визначені пять принципів діяльності Військового інституту: «Патріотизм. Професіоналізм. Порядність. Послідовність. Прозорість».
У 1998 році було оголошено конкурс ескізів нарукавної емблеми Військового інституту. Серед всіх представлених робіт було прийнято ескіз, розроблений капітаном Плубоярцевим С.М. "
(http://www.mil.univ.kiev.ua/portal/arti ... g=ua&pg=37)
Приєднані файли
VI_KNU.jpg
VI_KNU.jpg (40.95 Кб) Переглянуто 8846 разів
Аватар користувача
ABG
Site Admin
 
Повідомлення: 12718
З нами з: 18 грудня 2009, 21:34
Звідки: Львів

Re: Київський національний університет імені Тараса Шевченка

Повідомлення ABG » 13 січня 2010, 14:57

Економічний факультет КНУ

Герб Економічного факультету та його Гімн є символічним вираженням усієї поваги та любові викладачів, науковців та студентів до свого рідного факультету.
Факультет разом з університетом пройшов нелегкий шлях становлення та розвитку, успішно переборов історичні, економічні та політичні труднощі, які постійно вставали на заваді. Символіка відображає саму атмосферу факультету, його історію та сьогодення, об'єднує студентів, викладачів та весь колектив факультету.
За основу композиції Гербу Економічного факультету обрано Герб Київського національного університету ім. Т.Г. Шевченко. У центрі знаходяться основні символи академічної освіти — як ознака історичної давності та високої науково-виховної кваліфікації.
Гімн факультету сповнений енергією юності. Створює емоційне піднесення та урочистий настрій. Це звернення до рідного факультету із захопленням, сподіванням, повагою та любов'ю.
(http://www.econom.univ.kiev.ua/content/view/46/135/)
Приєднані файли
KNU_ekon.gif
KNU_ekon.gif (8.79 Кб) Переглянуто 8821 разів
Аватар користувача
ABG
Site Admin
 
Повідомлення: 12718
З нами з: 18 грудня 2009, 21:34
Звідки: Львів


Повернутись в Емблеми навчальних закладів

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 5 гостей