Відзнака МО України «Ветеран військової служби»

Відомчі заохочувальні відзнаки Міністерства оборони України (до 2022)

Відзнака МО України «Ветеран військової служби»

Повідомлення ABG » 16 березня 2013, 22:26

ПОЛОЖЕННЯ
про відзнаку Міністерства оборони України “Ветеран військової служби”

Затверджено наказом Міністра оборони України від 2 грудня 1996 р. № 370
(Зі змінами, внесеними наказом Міністра оборони України від 30 жовтня 2000 р. № 428)

1. Відзнакою “Ветеран військової служби” нагороджуються військовослужбовці Збройних Сил України, які мають високі показники у бойовій і професійній підготовці, виявили самовіддані дії в захисті державних інтересів України та її Збройних Сил, зразково виконують військові обов’язки, досягли високої бойової готовності військ при вислузі у Збройних Силах 25 і більше календарних років.
2. Нагородження відзнакою здійснюється наказами Міністра оборони України (по особовому складу), як правило, до професійного свята та при звільненні у запас чи у відставку.
Вручення відзнак проводиться командирами частин та з’єднань, керівниками навчальних закладів, установ Міністерства оборони України.
3. Подання військовослужбовців до нагородження відзнакою “Ветеран військової служби” проводиться після закінчення встановленого терміну вислуги років з урахуванням думки постійно діючої атестаційної комісії.
Визначений термін вислуги років є обов’язковим, але не єдиним критерієм до нагородження відзнакою “Ветеран військової служби”.
Основним критерієм до відзначення є конкретні заслуги.
4. Позбавлення відзнаки “Ветеран військової служби” може бути здійснено Міністром оборони України у зв’язку з обвинувальним вироком суду, що набрав законної сили.
5. Відзнака “Ветеран військової служби” носиться з лівого боку грудей і розміщується після знаків державних нагород України.
6. Відзнака “Ветеран військової служби” і посвідчення до неї після смерті нагородженого залишається в його родині для зберігання.


ОПИС
відзнаки Міністерства оборони України “Ветеран військової служби”


Відзнака Міністерства оборони України “Ветеран військової служби” виготовляється з білого металу і має форму хреста з чотирьох щитів, накладеного на два схрещені мечі вістрям униз.
У центрі хреста у лавровому вінку жовтого металу на синьому емалевому тлі зображення Знака Княжої Держави Володимира Великого.
Нижче розміщено фігурну стрічку покриту білою емаллю з написом у два рядки: “Ветеран військової служби”.
Всі зображення та написи рельєфні.
Розміри хреста: 44,5х44,5 мм.
Хрест за допомогою вушка та кільця з’єднується прямокутною колодкою білого металу, обтягнутою стрічкою. У нижній частині колодки – тонка металева фігурна дужка із заокругленим виступом та отвором посередині для сполучення колодки зі знаком відзнаки.
Розмір колодки: висота – 42 мм, ширина – 28 мм. При цьому розмір фігурної дужки: висота – 2 мм, ширина – 30 мм, висота заокругленого виступу – 2 мм.
На зворотному боці колодки – прорізи для прикріплення стрічки, а також застібка для кріплення відзнаки до одягу.
Стрічка відзнаки Міністерства оборони України “Ветеран військової служби” шовкова муарова з поздовжніми смужками: жовтою 12 мм завширшки, двома синіми по 2 мм та двома блакитними по 6 мм.
Планка відзнаки “Ветеран військової служби” являє собою металеву пластинку, обтягнуту стрічкою. Розмір планки: висота – 12 мм, ширина – 28 мм.

(http://www.mil.gov.ua/index.php?lang=ua ... tion&sub=4)
Приєднані файли
04.jpg
04.jpg (33.94 Кб) Переглянуто 5550 разів
Аватар користувача
ABG
Site Admin
 
Повідомлення: 12718
З нами з: 18 грудня 2009, 21:34
Звідки: Львів

Re: Відзнака МО України «Ветеран військової служби»

Повідомлення ABG » 26 липня 2014, 19:51

Відзнака скасована наказом Міністра оборони від 6 липня 2012 р. № 440.
Аватар користувача
ABG
Site Admin
 
Повідомлення: 12718
З нами з: 18 грудня 2009, 21:34
Звідки: Львів


Повернутись в Заохочувальні відзнаки Міністерства оборони України (до 2022)

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей