Державна премія України імені Михайла Грушевського (проект)

Ордени, медалі та почесні звання

Державна премія України імені Михайла Грушевського (проект)

Повідомлення ABG » 18 січня 2017, 23:33

Кабмін схвалив заснування держпремії ім. Грушевського за найкращі наукові видання з історії України
18.01.2017
Уряд ухвалив проект Закону України "Про внесення зміни до статті 11 Закону України "Про державні нагороди України", доповнивши його Державною премією України імені Михайла Грушевського – за найкращі наукові та науково-популярні видання з історії України.
Відповідне рішення було прийняте на засіданні Уряду 18 січня, повідомили у прес-службі Міністерства культури України.
Державна премія України імені Михайла Грушевського присуджуватиметься у двох номінаціях: за найкраще наукове та найкраще науково-популярне видання. Розмір грошової частини премії визначатиметься щороку Президентом України.
Запровадження цієї премії стане реальним проявом уваги держави до сфери відновлення збереження національної пам'яті українського народу. А також сприятиме підвищенню престижу наукових та науково-популярних праць з історії України, активізації наукових історичних досліджень і створення національного культурного продукту історичного характеру, стимулюватиме підвищення якості наукових і науково-популярних видань з історії України.
"Сьогодні, в умовах російської військової та інформаційної агресії Україна як ніколи потребує уважної і скоординованої державної політики національної пам'яті, спрямованої на консолідацію суспільства довкола свого історичного минулого, виховання справжніх українських патріотів, здатних протидіяти антиукраїнській пропаганді. Тому особливо гостро постає потреба в посиленні авторитету українських істориків та відзначення державою ролі історичної науки, підтримка історичних досліджень та їх популяризація. Запровадження Державної премії України імені Михайла Грушевського має на меті вирішення саме цих державних завдань", - сказав Міністр культури Євген Нищук.
http://ua.censor.net.ua/n423901
Аватар користувача
ABG
Site Admin
 
Повідомлення: 12718
З нами з: 18 грудня 2009, 21:34
Звідки: Львів

Повернутись в Державні нагороди та відзнаки президента

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 8 гостей