Прем'єр-ліга (футбол)

Емблеми футбольних федерацій та різних змагань

Прем'єр-ліга (футбол)

Повідомлення ABG » 03 квітня 2016, 21:54

Об'єднання професіональних футбольних клубів України «Прем'єр-ліга» — організація, що здійснює проведення змагань вищого рівня чемпіонату України з футболу, Кубка України, а також Суперкубка та першості серед молодіжних команд.
Термін Прем'єр-ліга також може застосовуватися безпосередньо до найвищого за ієрархією дивізіону Чемпіонату України з футболу, змагання у якому проводяться під егідою цієї організації. У такому значенні цей термін прийшов на зміну прийнятій протягом 1992—2008 років назві вища ліга.
Вперше про ідею створення Прем'єр-ліги власники українських футбольних клубів заговорили ще 2007 року. У результаті, 15 квітня 2008 року на черговій зустрічі керівників клубів Вищої ліги було підписано протокол про створення Об’єднання професіональних футбольних клубів України «Прем'єр-ліга». 27 травня 2008 року власники клубів остаточно заявили про старт Прем'єр-ліги вже з сезону 2008/2009, а не з наступного, як планувалося раніше.

ПЛ.jpg
ПЛ.jpg (14.2 Кб) Переглянуто 10647 разів
логотип Прем'єр-ліги.jpg
логотип Прем'єр-ліги.jpg (21.59 Кб) Переглянуто 10323 разів
Аватар користувача
ABG
Site Admin
 
Повідомлення: 12718
З нами з: 18 грудня 2009, 21:34
Звідки: Львів

Re: Прем'єр-ліга (футбол)

Повідомлення ABG » 03 квітня 2016, 21:55

Умови конкурсу на новий логотип УПЛ
03.04.2016
В рамках акції «Прем’єр-­ліга – це я» стартує конкурс на створення офіційного бренду Прем`єр-ліги, в рамках якого кожен учасник, незалежно від віку, професії та вподобань, зможе запропонувати власний варіант логотипу або візуалізації. Іншим завданням акції є залучення максимальної кількості учасників та тих уболівальників, які за допомогою відкритого Інтернет-голосування на офіційному сайті Прем`єр-ліги визначать переможця.

http://www.fpl.ua/ukr/news/news_fpl/6960/
Аватар користувача
ABG
Site Admin
 
Повідомлення: 12718
З нами з: 18 грудня 2009, 21:34
Звідки: Львів

Re: Прем'єр-ліга (футбол)

Повідомлення ABG » 03 квітня 2016, 21:59

ПОЛОЖЕННЯ
ПРО ПРОВЕДЕННЯ ПУБЛІЧНОГО МІЖНАРОДНОГО ТВОРЧОГО КОНКУРСУ НА СТВОРЕННЯ ОФІЦІЙНОГО ЛОГОТИПУ ОБ’ЄДНАННЯ ПРОФЕСІОНАЛЬНИХ ФУТБОЛЬНИХ КЛУБІВ УКРАЇНИ «ПРЕМ’ЄР-ЛІГА»


1. Визначення термінів
1.1. УПЛ – Об’єднання професіональних футбольних клубів України «Прем’єр-ліга», організатор Конкурсу.
1.2. Сайт – офіційний Інтернет сайт УПЛ: www.fpl.ua.
1.3. Конкурс – публічний міжнародний творчий конкурс на створення офіційного логотипу УПЛ.
1.4. Логотип – будь-яка комбінація позначень (емблема, слова, літери, цифри, зображувальні елементи, комбінації кольорів), яка здатна передати унікальність УПЛ, як футбольної організації та ідентифікувати його серед інших; постійний графічний, словесний, образотворчий або об'ємний знак, комбінований з зображенням, літерами, цифрами, словами або без них.
1.5. Учасники Конкурсу – будь-які фізичні особи – громадяни України, особи без громадянства та іноземні громадяни; юридичні особи за законодавством України та нерезиденти України, що виконають умови цього Положення у повному обсязі, подавши один або більше одного ескізу. Максимальна кількість ескізів від одного Учасника не обмежуватиметься.
1.6. Терміни проведення Конкурсу – з дати оприлюднення інформації про початок проведення Конкурсу на Сайті по 01.06.2016. Організатор залишає за собою право змінити вищевказаний термін.
1.7. Територія проведення Конкурсу – без обмежень.
2. Загальні положення
Це положення регламентує статус та порядок проведення Конкурсу, вимоги до його Учасників, анкети Учасника, ескізу Логотипу, порядок представлення ескізу Логотипу, критерії відбору та оцінювання, строки проведення Конкурсу, винагороду для переможця Конкурсу. Положення діє протягом всього Терміну проведення Конкурсу до його завершення.
3. Мета та завдання Конкурсу
3.1. Мета Конкурсу – створення унікального Логотипу, що безпосередньо асоціюватиметься з УПЛ та після проведення Конкурсу стане елементом офіційної символіки УПЛ і використовуватиметься для формування позитивного іміджу, підвищення інтересу до змагань УПЛ та збільшення кількості уболівальників на стадіонах, підвищення рейтингів телевізійних трансляцій футбольних матчів та їхньої видовищності.
3.2. Завдання Конкурсу:
- розробити та створити унікальний офіційний логотип УПЛ;
- залучити максимальну кількість учасників Конкурсу;
- залучити максимальну кількість осіб, які братимуть участь у підведенні підсумків Конкурсу шляхом інтернет-голосування на Сайті.
4. Порядок організації Конкурсу
4.1. Організатор Конкурсу розміщує оголошення про початок Конкурсу, дане Положення та анкету учасника на Сайті.
4.2. Анкети разом з ескізами на Конкурс приймаються з дати оприлюднення даного Положення та анкети учасника на Сайті по 30.04.2016 за адресою електронної пошти: konkurs@fpl.ua.
4.3. З 10.05.2016 по 20.05.2016 триватиме рейтингове інтернет-голосування на Сайті. У голосуванні може взяти участь будь-який відвідувач Сайту. Голосувати за одну і ту саму роботу можна лише один раз. Кількість робіт, за які може голосувати відвідувач, необмежена.
4.4. Визначення переможців та підведення підсумків Конкурсу відповідно до даного Положення.
5. Вимоги до ескізу Логотипу
5.1. Ескіз має подаватися у растровому форматі JPEG (показник компресії 10 – 12), розмір файлу – 1200 пікселів за більшою стороною, фон білий, кольорове кодування sRGB.
5.2. У разі прийняття Організатором ескізу логотипу, учасник повинен надати його у векторному форматі EPS, у монохромному вигляді, градаціях сірого кольору (металевого) та кольоровому кодуванні CMYK і пантонах; написи, які виконані комп’ютерними шрифтами, мають бути переведені у криві та надіслані разом з повним пакетом цих шрифтів (у разі наявності).
5.3. Художні вимоги до ескізу логотипу:
- чітка асоціація з футбольною організацією, якою є УПЛ;
- багатогранність;
- оригінальність;
- сучасність, актуальність;
- лаконічність;
- унікальність графічних елементів;
- відповідність технологічним вимогам (збереження можливості прочитання при змінах розміру, однаково вдалий вигляд, як в кольоровому, так і в монохромному варіанті;
- можливість розміщення на будь-яких поверхнях (папір, картон, скло, дерево, метал, пластик тощо).
5.4. Текстова частина Логотипу повинна містити у собі наведені нижче текстові фрагменти та має бути надана у викладі трьома мовами (українською, російською та англійською) у п’яти варіантах, а саме:
- УКРАЇНСЬКА ПРЕМ’ЄР-ЛІГА;
- УКРАИНСКАЯ ПРЕМЬЕР-ЛИГА;
- UKRAINIAN PREMIER LEAGUE
- УПЛ;
- UPL.
5.5. Шрифт написання текстової частини логотипу повинен бути або авторським та унікальним або одним з існуючих – таким, який може використовуватись УПЛ з будь-якою метою (в тому числі, комерційної експлуатації) без будь-яких обмежень та на безоплатній основі.
6. Вимоги до вмісту заявки на участь у Конкурсі
Конкурсна заявка повинна містити:
- анкету Учасника (Додаток № 1);
- ескіз Логотипу;
- концепцію довільної форми з описом ескізу логотипу, шрифту;
- іншою інформацією на розсуд Учасника;
- варіанти використання на різноманітних матеріальних носіях (наприклад: банери, вимпели, ручки, футболки та інша сувенірна продукція).
7. Критерії оцінки Конкурсних заявок
Критеріями оцінки Конкурсних заявок є:
- оригінальність ідеї та зміст художнього рішення, що віддзеркалюватимуть мету та завдання Конкурсу;
- відповідність ескізу вимогам Розділу 5 Положення;
- наявність всіх документів, зазначених в Розділі 6 Положення;
- обґрунтованість наданих ескізів логотипу.
8. Порядок визначення переможця
8.1. З метою організації та проведення Конкурсу утворюється Організаційний комітет, який складається з представників Організатора. Для визначення переможця Конкурсу за відповідним рішенням Організаційного комітету утворюється Конкурсна комісія, до складу якої входять представники державних органів, громадських організацій та видатні діячі спорту, культури та мистецтва, співробітники рекламних та креативних агенцій, фахівці у галузі брендингу та дизайну тощо.
8.2. Склад Конкурсної комісії визначається рішенням Організаційного комітету Конкурсу. Конкурсна комісія оцінює кожну конкурсну роботу за критеріями, визначеними у Розділі 7 Положення.
8.3. Конкурсна комісія Конкурсу має право відхилити надіслані роботи, якщо вони не відповідають умовам цього Положення.
8.4. Переможець визначається Конкурсною комісією серед перших 11 ескізів-лідерів он-лайн голосування на Сайті. Конкурсна комісія залишає за собою право не коментувати причину відхилення пропозицій, які не стали переможцями Конкурсу.
8.5. Конкурсна комісія залишає за собою право вимагати у Учасника, який запропонував перспективний ескіз логотипу, надання необхідних додаткових матеріалів тощо.
9. Підведення підсумків та заохочення переможця
9.1. З 21.05.2016 по 30.05.2016 Конкурсна комісія шляхом таємного голосування визначає найкращу пропозицію серед перших 11 ескізів-лідерів он-лайн голосування на Сайті.
9.2. 01.06.2016 відбудеться оголошення результатів Конкурсу шляхом оприлюднення на Сайті.
9.3. Урочисте нагородження переможця конкурсу відбуватиметься 01.06.2016.
9.4. Переможець отримає Комплект форми улюбленої команди УПЛ, футбольний м’яч з підписами гравців команди та тур для 4 осіб на Суперкубок України 2016 року.
9.5. За результатами Конкурсу, ескіз логотипу переможця передається на затвердження Загальним зборам Учасників УПЛ та, у разі його затвердження, приймається для практичного використання в якості офіційного логотипу УПЛ.
10. Авторські, суміжні та інші права
10.1. Виключні майнові авторські та суміжні права, а саме виключне право на використання логотипу переможця Конкурсу і виключне право на дозвіл або заборону використання логотипу переможця передаються організатору Конкурсу.
10.2. Переможець Конкурсу зобов’язаний укласти з організатором Конкурсу договір про передачу виключних майнових авторських та суміжних прав на логотип.
10.3. В разі якщо переможець конкурсу протягом 5 робочих днів з моменту оголошення результатів Конкурсу відмовляється укласти договір про передачу виключних майнових авторських та суміжних прав на логотип, Конкурсною комісією обирається інший переможець серед учасників конкурсу.
10.4. Передача учасником своєї роботи для участі в Конкурсі відповідно до даного Положення означає повну і безапеляційну згоду учасника з усіма умовами цього Положення.
10.5. Організаційний комітет Конкурсу залишає за собою право використовувати конкурсні роботи на власний розсуд без виплати грошової винагороди автору;
проведення на території України та за її межами рекламних кампаній, створених на базі конкурсних робіт, розповсюдження рекламної продукції; відтворення робіт для потреб Конкурсу і з метою його реклами, для показу по телебаченню, для розміщення в пресі, в інтернеті тощо.
10.6. У разі виникнення вимог, претензій і позовів третіх осіб, у тому числі правовласників авторських і суміжних прав на надану роботу, учасник Конкурсу зобов’язується вирішувати їх від свого імені і за свій рахунок.
10.7. У разі використання авторського та унікального шрифту, Учасник повинен виконати даним шрифтом слоган Конкурсу, визначений Організатором та передати його останньому.
10.8. Це Положення розроблено на підставі чинного законодавства України. Всі правовідносини, що не врегульовані цим Положенням, регулюватимуться винятково чинним законодавством України.
11. Контактна інформація
Всі запитання стосовно цього Положення зокрема та Конкурсу в цілому, прохання надсилати за наступною адресою електронної пошти: konkurs@fpl.ua.
Аватар користувача
ABG
Site Admin
 
Повідомлення: 12718
З нами з: 18 грудня 2009, 21:34
Звідки: Львів

Re: Прем'єр-ліга (футбол)

Повідомлення ABG » 01 квітня 2017, 20:11

Українська Прем'єр-ліга представила новий логотип
22 Липня, 2016
Фото логотипу було представлено на офіційному сайті організації.
Зазначимо, що на логотипі зображено 16 зірок, хоча команд, які виступають в новому сезоні, буде 12.
http://nv.ua/ukr/sport/football/ukrajin ... 78429.html

Новий логотип організації:
upl_logo.jpg
upl_logo.jpg (22.5 Кб) Переглянуто 10323 разів

Логотип Ліги Парі-матч:
liga_pari_match_logo.jpg
liga_pari_match_logo.jpg (21.36 Кб) Переглянуто 10323 разів

http://www.upl.ua/pages/oficijna-emblema
Аватар користувача
ABG
Site Admin
 
Повідомлення: 12718
З нами з: 18 грудня 2009, 21:34
Звідки: Львів

Re: Прем'єр-ліга (футбол)

Повідомлення ABG » 09 серпня 2019, 18:10

Українська Прем’єр-ліга представила новий логотип футбольного чемпіонату УПЛ
7 серпня, 2019
Чемпіонат України з футболу серед команд Прем’єр-ліги змінив логотип і назву. Тепер турнір називатиметься Favbet Ліга як мінімум два роки.
Українська Прем’єр-Ліга та міжнародна букмекерська компанія Favbet (в Україні представлена брендом Favorit Sport) оголосили про співробітництво та презентували нову назву Чемпіонату УПЛ – Favbet Ліга.
УПЛ та Favbet підписали договір про титульне партнерство терміном на два футбольні сезони, сума угоди не розголошується. Партнери будуть скеровувати зусилля на розвиток чемпіонату та українського футболу в цілому. Рішення про партнерство підтримали Загальні збори учасників УПЛ. Частина партнерського внеску буде перерахована клубам на поточні витрати, решта суми буде скерована на розвиток Чемпіонату.
Решта футбольного сезону-2019/2020 пройде з новою емблемою чемпіонату.
У графічній емблемі емплементовано основні елементи логотипів партнерів. Поєднання зірок та корони символізує собою шлях футбольних команд до перемог та чемпіонських титулів.
«Раді повідомити про появу в Української Прем’єр-ліги нового титульного партнера – міжнародної компанія Favbet, яка в Україні представлена брендом Favorit Sport. Без перебільшення – це один із головних гравців на ринку України в своєму сегменті, який упродовж багатьох років підтримує українськи футбол та спорт в цілому і на сьогодні співпрацює з п’ятьма клубами Ліги. Переконані, що партнерство буде плідним і позитивно вплине на популяризацію УПЛ та допоможе підвищити якість українського футболу», – заявив віце-президент Української Прем’єр-Ліги Маркіян Ключковський.
«Для міжнародної компанії Favbet співпраця з УПЛ є стратегічною. Ми є одним із лідерів ринку sport entertainment, а розвиток вітчизняного футболу є пріоритетним напрямком. Ми дуже вдячні УПЛ за довіру та готовність спільно вирішувати питання розвитку футболу. Цей проект для нас також є елементом соціальної відповідальності. Нам важливо, щоб футбольні трибуни були вщент заповнені людьми, тому ми будемо скеровувати зусилля на роботу з вболівальниками. Стадіони повинні бути пристосовані для людей з обмеженими фізичними можливостями, тому будемо розробляти інклюзивні проекти. Врешті-решт – футбол по всьому світу об’єднує людей і Україна не виключення. Favbet, як міжнародний бренд, та Favorit Sport, як локальний представник в Україні, мають великий досвід співпраці з футбольними клубами, і ми плануємо інтегрувати всі наші вдалі кейси у співпрацю з УПЛ», – коментує партнерство Катерина Машевська, директор з комунікацій Favbet.
Уже в четвертому турі Чемпіонату УПЛ футболісти вийдуть на поле з новою нашивкою на футболках.

Довідка
Favbet – міжнародна букмекерська компанія, в Україні представлена брендом Favorit Sport. Цього року компанія святкує 20-річчя своєї діяльності в Україні. Географія діяльності нараховує більш ніж десять країн. Щодня понад 1 млн клієнтів роблять ставки у Favbet. В Україні компанія співпрацює з футбольними клубами УПЛ: «Динамо», «Зоря», «Колос», «Львів», «Маріуполь».

ліга.jpg
ліга.jpg (23.44 Кб) Переглянуто 7613 разів
Аватар користувача
ABG
Site Admin
 
Повідомлення: 12718
З нами з: 18 грудня 2009, 21:34
Звідки: Львів


Повернутись в Футбол - федерації, чемпіонати, ліги

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей