Лого Ковеля

Емблеми меморіальних, ювілейних і інших заходів, лого міст і територій

Лого Ковеля

Повідомлення ABG » 22 червня 2017, 13:47

Оголошено творчий конкурс на створення логотипу міста Ковеля
2013
Виконавчим комітетом міської ради з 15 травня по 15 листопада 2013 р. проводиться міський творчий конкурс на створення логотипу та салогану міста Ковеля. Його мета - створення унікального логотипу Ковеля, який буде асоціюватись із містом та після проведення конкурсу стане його символом і буде використовуватися для формування позитивного іміджу міста Ковеля, зокрема, для зображення на сувенірній та друкованій рекламній продукції. Переможець конкурсу отримує диплом та грошову винагороду. Офіційне нагородження відбудеться у рамках відзначення 495-ї річниці надання Ковелю Магдебурзького права (24 грудня 2013 р.).

ПОЛОЖЕННЯ
про проведення міського творчого конкурсу
на створення логотипу та слогану міста Ковеля
1. Загальні положення

1. Положення про проведення міського творчого конкурсу на створення логотипу та слогану міста Ковеля (далі - Конкурс) визначає єдині вимоги щодо визначення кращого логотипу міста (емблеми та гасла). Положення регламентує статус та порядок проведення Конкурсу, вимоги до учасників, ескізу логотипу, критерії їх відбору та оцінювання, строки проведення Конкурсу та розмір винагороди переможцю Конкурсу.
2. Логотип – будь-яка комбінація позначень (емблема, слова, літери, цифри, зображувальні елементи, комбінації кольорів), яка здатна передати унікальність та ідентифікувати місто серед інших; постійний графічний, словесний, образотворчий або об'ємний знак, комбінований із зображенням, літерами, цифрами, словами або без них.
3. Створений логотип міста Ковеля не замінює офіційну символіку міста (герб і хоругву).
4. Організатором Конкурсу є виконавчий комітет Ковельської міської ради.
5. Конкурс проводиться на території міста Ковеля в період з 15.05.2013 року по 15.11.2013 року. Організатори залишають за собою право змінити строки проведення Конкурсу.
6. Положення діє до завершення Конкурсу.

2. Мета та завдання Конкурсу

1. Мета Конкурсу – створення унікального логотипу Ковеля, який повинен містити слоган та зображувальний елемент, який буде асоціюватись із містом Ковелем та після проведення Конкурсу стане символом міста і використовуватиметься для формування позитивного іміджу міста, зокрема, для зображення на сувенірній та друкованій рекламній продукції.
2. Завдання Конкурсу – створити унікальний логотип, що сприятиме туристичній привабливості міста Ковеля в Україні та світі, поширенню позитивної інформації про місто Ковель.

3. Учасники Конкурсу

1. Участь у Конкурсі може взяти будь-яка фізична чи юридична особа, яка подасть заявку на участь у Конкурсі у відповідності з цим Положенням.
2. Кожен учасник Конкурсу може подати лише одну заявку з необмеженою кількістю ескізів логотипу.

4. Умови та порядок проведення Конкурсу

1. Організатор Конкурсу розміщує оголошення про початок Конкурсу та Положення про проведення міського творчого конкурсу на створення логотипу та слогану міста Ковеля, яке регламентує участь, організацію та проведення Конкурсу, на офіційному сайті міської ради, у засобах масової інформації.
2. Для організації та проведення Конкурсу, а також оголошення його результатів, розпорядженням Ковельського міського голови утворюється та затверджується персональний та кількісний склад організаційного комітету з підготовки та проведення Конкурсу (далі - Організаційний комітет), який затверджує голову, заступника, секретаря.
3. Основною формою роботи Організаційного комітету є засідання.
4. Засідання Організаційного комітету є легітимним, якщо на ньому присутні не менш як дві третини від його складу.
5. Рішення Організаційного комітету приймається більшістю від присутніх членів шляхом відкритого голосування. У разі рівного розподілу голосів, головуючий має право вирішального голосу.
6. Члени Організаційного комітету:
− беруть участь в обговоренні та розгляді конкурсних пропозицій і забезпечують прийняття рішення конкурсним журі про визначення переможця Конкурсу;
− мають право на ознайомлення з усіма матеріалами, поданими на Конкурс, а також на відображення своєї окремої думки у протоколі засідання журі;
− зобов’язані дотримуватися норм законодавства, об’єктивно та неупереджено розглядати конкурсні пропозиції;
− мають право відхилити конкурсну роботу, якщо вона не відповідає вимогам та суперечить основним засадам і принципам громади міста Ковеля та чинному законодавству України.
7. Участь у конкурсі безкоштовна.
8. Ескізи на Конкурс в друкованому вигляді (формат А4) та електронному вигляді на DVD-диску (формат PSD або CDR або JPEG розміром 500х500рх), концепція з описом ескізу логотипу та заява на участь у Конкурсі приймаються з 15.05.2013 по 15.11.2013 року у відділі внутрішньої політики, організаційної роботи та зв’язків з громадськістю виконавчого комітету міської ради (вул. Незалежності, 73, каб. 214, 215).
9. Конкурсна заява повинна містити:
- анкету заявника (прізвище, ім’я, по батькові, вік, місце роботи (навчання), адреса проживання, контактні телефони та електронну адресу);
- згоду на використання персональних даних;
10. Конкурсні роботи, які надійдуть несвоєчасно або не відповідатимуть умовам Конкурсу, до участі у Конкурсі не допускаються.

5. Вимоги до ескізу логотипу

- оригінальність ідеї та зміст художнього рішення мають відображати мету і завдання Конкурсу;
- чітка асоціація з містом Ковель;
- елементи візуальної ідентифікації міста;
- баланс місцевих традицій та інновацій;
- актуальність;
- відповідність технологічним вимогам (збереження можливості прочитання при змінах розміру, однаково вдалий вигляд як в кольоровому, так і в монохромному варіанті;
- можливість розміщення на будь-яких поверхнях (папір, картон, скло, дерево, метал тощо).

6. Порядок визначення та нагородження переможця

1. Для визначення переможця Конкурсу Організаційний комітет утворює журі у складі фахівців зі сфери дизайну, реклами, туризму. Журі складається з семи осіб (голова та шість членів журі), чиї імена до оголошення переможця Конкурсу не розголошуються.
2. Основною роботою журі є засідання.
3. Засідання журі є легітимним, якщо на ньому присутні не менш як дві третини його складу.
4. Рішення приймається більшістю від присутніх членів журі відкритим голосуванням. У разі рівного розподілу голосів головуючий має право вирішального голосу.
5. Результати роботи журі оформлюються протоколом засідання.
6. Протокол засідання містить інформацію:
− дату, час та місце проведення;
− прізвища, імена та по батькові членів журі;
− прізвища, імена та по батькові конкурсантів;
− результати голосування.
7. Журі визначає переможців, враховуючи громадську оцінку мешканців Ковеля щодо конкурсних робіт. Способи висловлення думки мешканцями міста: інтернет-голосування на офіційному сайті міської ради та під час проведення виставки ескізів робіт в культурно-просвітницькому центрі.
8. Рішення журі вводиться в дію після визначення переможця Конкурсу.
9. Журі Конкурсу залишає за собою право не коментувати причину відхилення пропозицій, які не стали переможцями Конкурсу.
10. Оголошення результатів Конкурсу оприлюднюються на офіційному сайті міської ради та у засобах масової інформації.
11. Офіційне нагородження переможця Конкурсу відбувається у рамках відзначення 495-ї річниці надання Ковелю Магдебурзького права (24 грудня 2013 р.).
12. Переможець Конкурсу отримує Диплом та грошову винагороду.
13. Грошова винагорода надається переможцю за рішенням виконавчого комітету міської ради (на основі рішення журі Конкурсу).
13. Ескіз логотипу переможця Конкурсу затверджується рішенням виконавчого комітету для реалізації та практичного використання в якості логотипу міста Ковеля.

7. Авторські права

1. Виключні майнові авторські та суміжні права, а саме виключне право на використання логотипу переможця і виключне право на дозвіл або заборону використання логотипу переможця передаються Організатору Конкурсу - виконавчому комітету Ковельської міської ради.
2. Переможець Конкурсу зобов’язаний укласти з Організатором Конкурсу договір про передачу виключних майнових авторських та суміжних прав на логотип.
3. У разі, якщо переможець конкурсу протягом 5 днів з моменту оголошення результатів Конкурсу відмовляється укласти договір про передачу виключних майнових авторських та суміжних прав на логотип, Комісією обирається інший переможець з числа учасників конкурсу.
4. Організатор Конкурсу залишає за собою право використовувати надані конкурсні роботи з некомерційною метою і без грошової винагороди автору, але з обов’язковим зазначенням імені автора.

Контактна інформація
Координатор проекту: відділ внутрішньої політики, організаційної роботи та зв’язків з громадськістю виконавчого комітету міської ради.
Контактний телефон: 6-17-26.
Адреса: м. Ковель, вул. Незалежності, 73, каб. 214, 215.
E-mail: kovelpolitika@gmail.com
Аватар користувача
ABG
Site Admin
 
Повідомлення: 12718
З нами з: 18 грудня 2009, 21:34
Звідки: Львів

Re: Лого Ковеля

Повідомлення ABG » 22 червня 2017, 13:49

У КОВЕЛІ ОБИРАЮТЬ ЛОГОТИП МІСТА
24.12.2014
Відбулось засідання організаційного комітету з підготовки та проведення міського творчого конкурсу на створення логотипу та слогану міста Ковеля під головуванням заступника міського голови Ігоря Прокопіва. Про це йдеться на сайті мерії.
Згідно Положення про проведення міського творчого конкурсу на створення логотипу та слогану міста Ковеля кожен учасник міг подати лише одну заявку з необмеженою кількістю ескізів логотипу. До участі у конкурсі надійшло 12 заявок.
Члени оргкомітету одноголосним рішенням відхилили дві заявки у зв’язку з невідповідністю вимогам конкурсу. Розглянувши усі ескізні пропозиції, також одноголосним рішенням відхилили кілька ескізів, що не відповідають поняттю «Логотип».
Таким чином на розгляд журі та для голосування громадськості було обрано 23 ескізи. Для об’єктивності оцінювання усім ескізам було присвоєно порядкові номери (прізвища авторів пропозицій на роботах не вказані).
Віддати свій голос за логотип можна з 24 грудня 2014 року по 24 січня 2015 року на офіційному сайті міської ради та в культурно-просвітницькому центрі. По завершенню громадського голосування відбудеться засідання журі конкурсу, яке, враховуючи громадську оцінку, визначить, який із запропонованих ескізів стане логотипом Ковеля.
З переможцем конкурсу виконавчий комітет Ковельської міської ради підпишу договір про передачу виключних майнових авторських та суміжних прав на логотип. А нагородження переможця - вручення Диплома та грошової винагороди, відбудеться під час святкування Дня міста Ковеля в першу неділю липня 2015 року. Логотип організатором конкурсу буде надаватися для використання з метою виготовлення рекламно-промоційної продукції безкоштовно. За пропозицією оргкомітету термін дії логотипу не визначатиметься.
Тобто він діятиме до наступного оголошення конкурсу. Крім того, створений логотип міста Ковеля ні в якому разі не замінює офіційну символіку міста - герб і хоругву. А також не використовується на офіційних документах, партійній символіці, під час проведення різного роду політичних акцій.
http://vip.volyn.ua/articles/u-koveli-o ... otyp-mista
Аватар користувача
ABG
Site Admin
 
Повідомлення: 12718
З нами з: 18 грудня 2009, 21:34
Звідки: Львів

Re: Лого Ковеля

Повідомлення ABG » 22 червня 2017, 13:52

У Ковелі підбито підсумки громадського голосування за логотип міста
03-02-2015
У Ковелі завершилось громадське голосування за кращу ідею логотипу міста Ковеля. На розсуд громадськості було представлено 23 ескізи. Для об’єктивності оцінювання усім ескізам присвоєно порядкові номери (прізвища авторів пропозицій на роботах не вказані). Віддати свій голос за логотип можна було як на офіційному сайті міської ради, так в культурно-просвітницькому центрі, - повідомили у прес-службі Ковельського міськвиконкому.
Варто зауважити, що логотип №6 був знятий з громадського голосування та розгляду журі у зв’язку з невідповідністю умовам конкурсу та порушенням дотримання норм авторського права, оскільки ескіз містить елементи, автором яких є інша особа і використання яких з ним не було погоджено.
Найбільше голосів - 113 отримав логотип №23. А 64 голоси громада віддала пропозиції №9. Третій у рейтингу – логотип №1, його підтримало 62 людей, четвертий - №18 з кількістю голосів 52. І завершує п’ятірку логотипів, які найбільше сподобались громадськості, №15, що набрав 49 голосів. Усього в громадському голосуванні взяло участь майже 500 осіб.
Найближчим часом відбудеться засідання журі конкурсу, яке, враховуючи громадську оцінку, визначить, який із запропонованих ескізів стане логотипом Ковеля. З переможцем конкурсу виконавчий комітет Ковельської міської ради підпише договір про передачу виключних майнових авторських та суміжних прав на логотип. А нагородження переможця - вручення Диплома та грошової винагороди, відбудеться під час святкування Дня міста Ковеля в першу неділю липня 2015 року.
Логотип організатором конкурсу буде надаватися для використання з метою виготовлення рекламно-промоційної продукції безкоштовно. За пропозицією оргкомітету термін дії логотипу не визначатиметься. Тобто він діятиме до наступного оголошення конкурсу.
Крім того, створений логотип міста Ковеля ні в якому разі не замінює офіційну символіку міста. А також не використовується на офіційних документах, партійній символіці, під час проведення різного роду політичних акцій.
http://www.prokovel.com/kovel_2015/183- ... mista.html

Також: http://www.kovelrada.gov.ua/vote

1ковель.jpg
1ковель.jpg (12.99 Кб) Переглянуто 5549 разів
Аватар користувача
ABG
Site Admin
 
Повідомлення: 12718
З нами з: 18 грудня 2009, 21:34
Звідки: Львів


Повернутись в Емблематика різних заходів, лого міст і територій

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 8 гостей

cron