Великий державний Герб України

Історичні та сучасні національні символи

Re: Великий державний Герб України

Повідомлення Владислав » 08 вересня 2015, 13:30

TheDarkMax2 написав:Ну, усе таки ця вимога куди більш адекватна за феншуювання прапора.


Так, звичайно. Створення великого герба передбачає Конституція. Також існує постанова Верховної Ради від 19 лютого 1992 року, яка фактично встановлюючи Державний Герб України, водночас понизила його статус, додавши - "малий". Усім відома історія, як і чому це все тоді приймалося. Тим не менше, звернення щодо "великого герба" справді мають юридичні підстави. Інша річ, що дехто в такий спосіб займається не своєю справою, до того ж намагаючись через петиції протягнути невдалий "юльчин" проект. Але добре, що в цих "петиціях" принаймні не йдеться про таємні коди й закарбовані світогляди та нема посилань на дідів-відунів і китайських художниць. :mrgreen:
Аватар користувача
Владислав
 
Повідомлення: 149
З нами з: 16 грудня 2013, 21:17

Re: Великий державний Герб України

Повідомлення Krutyvus » 07 грудня 2015, 09:59

Розгляньмо основні ідеї, закарбовані у цій інфографіці.
Країна-зародок, планетарний центр, духовна вісь
Великий герб виконано у формі овалу (яйця, «ово», «оу»), адже слово «Оу-країна» означає Країна-яйце, Країна-зародок, Країна-початок.
Виразна вертикаль, сформована щитом, символом Щастя і дідухом (пшеничним снопом), нагадує про те, що Україна-Гіперборія – це духовно-цивілізаційний полюс планети Земля, країна Осі.
Всесвітня єдність шляхетних людей
У прадавній українській традиції дідух символізує єдність народу в часі («мертвих, живих і ненарожденних») і просторі (незалежно від місця проживання). На великому гербі ВУД дідух символізує єдність усіх шляхетних людей, які стали засновниками Вільної Української Держави.
Дідух складається з 25 колосків, адже 25 – це магічне число Сили, число Перемоги, число боголюдини (25 грудня – Різдво нового Сонця, день народження Ісуса Хреста).
Колоски – це демоси, тобто спільноти персонально знайомих людей чисельністю до 150 осіб. Демоси бувають територіальні («громади»), ділові («проекти») або професійні («хопи» – на основі спільного захоплення, тобто за інтересами). Первинні демоси («рої») об’єднуються в сотні, полки, коші. Вільна Українська Держава є добровільним об’єднанням демосів України і цілого світу. Демократія – це влада демосів, тому ВУД є демократичною республікою.
У ширшому сенсі колоски – це все найкраще, створене людством: ідеї, звичаї, мистецькі твори, організаційні форми, технології, генофонд.
Колоски дідуха стягуються до купи («сокупії») сонячно-блакитною стрічкою, яку тримають чоловік і жінка – шляхетні засновники ВУД.
Захищеність: постійне самовдосконалення і рух до святості
Держава демосів захищена зеленим щитом Життя з гербом-оберегом Щастя. Якщо жовтий і блакитний кольори на стрічці символізують потенційні можливості Сонця і Води – двох основних життєтворчих стихій, то зелений колір Життя символізує успішну реалізацію їх взаємодії. Трійця кольорів жовтий-блакитний-зелений символізує трійцю Сонце–Вода–Життя.
Зображення символу Щастя на щиті нагадує, що головним чинником захищеності спільноти є її перебування у стані святості (у Просторі волі) і постійне самовдосконалення (лебідь шляхетної людини летить назустріч соколу Святого духа).
На новому оберті спіралі
Трипільська цивілізація почалася з невеликої групи шляхетних людей, які об’єдналися під проводом Рами–Ноя–Зіасудри–Їми–Ману для творення нового світу – без рабства, брехні і паразитизму. Для цього вони зібрали все найкраще, що було у старому світі, і об’єднали в нову систему. Йдеться і про перевірене тисячоліттями, і про зародки чогось зовсім нового.
Укріплене поселення, засноване новими людьми, називалось Вара (тобто твердиня, фортеця, замок, ковчег). Роком заснування цього концентричного міста-фортеці традиційно вважається 5508 рік до н.е.
Вільнолюбні паростки постіндустріального світу пробиваються крізь асфальт нинішньої індустріальної цивілізації – «великого конвеєра». Ці паростки представлені розрізненими групами нових людей, які є носіями нового мислення, передових знань, організаційних форм та технологій. Постіндустріальна Вільна Українська Держава – нова Вара – створює умови для їх об’єднання, взаємодії та процвітання. Ця держава твориться шляхетними чоловіками і жінками.
Рама і Лада – творці нового світу
На великому гербі ВУД процес об’єднання всього найкращого в нову систему здійснюють чоловік Рама і жінка Лада. Вони одягнені за звичаєм шляхетних людей часів Русі або Козацької України, тобто доіндустріальної формації. Це вказує на їх належність до постіндустріальної формації, адже «нове – це добре забуте старе» на вищому рівні еволюційної спіралі (див.: Принцип заперечення запереченого).
Рама дивиться зліва направо, тобто з минулого у майбутнє, що символізує його відкритість до новацій, спрямованість на подолання зовнішніх обмежень і опанування навколишнього простору. Лада стоїть зліва від чоловіка і дивиться справа наліво, що символізує збереження традицій і спрямованість на впорядкування й гармонізацію завойованого простору.
У Рами традиційна арійська зачіска – подібно до індоаріїв, гетів, князя Святослава і українських козаків. Арійський чуб набуває чимраз більшої популярності в сучасній Україні, особливо в середовищі вояків і волонтерів.
За поясом у Рами ритуальний бердиш Богдана Хмельницького – символ національно-визвольної війни, яка вимагає завершення шляхом заснування вільної держави і переходу до миру. Про державотворчу спрямованість свідчить ритуальна булава, яку Рама тримає у правій руці.
У Лади довга коса, що підкреслює її жіночність. Вона вагітна, що символізує продуктивність Вільної Української Держави та її спрямованість на підтримку материнства і дитинства.
Лада тримає меч Святослава Хороброго – батька Володимира Великого. Меч є ілюстрацією основоположного принципу «Хочеш миру – готуйся до війни», адже озброєність стримує агресорів, натомість беззахисність їх заохочує. Згідно з лицарською культурою Європи, жінка благословляла воїна і вручала йому зброю, а при необхідності й сама її застосовувала.
У ширшому сенсі, меч символізує не тільки зброю, а й будь-яке оснащення, інструментарій, технологічне забезпечення.
Зображені на гербі чоловік і жінка вільні та рівні у своїй гідності. Рівність забезпечується тим, що кожен з них добре виконує своє життєве призначення. Ці дві шляхетні постаті заохочують до досконалості, адже кожен засновник ВУД – це Рама, а кожна засновниця – це Лада.
Освячуйся! Озброюйся! Плодися!
Зображення чоловіка і жінки супроводжуються підписами-настановами «Озброюйся» біля озброєного Рами і «Плодися» біля вагітної Лади. Над ними найголовніший, об’єднуючий напис – «Освячуйся». Ці три еволюційні настанови мають найдавніше походження: вони з’явилися одночасно з появою людини. Їх виконання гарантує динамічний розвиток людини і спільноти.
Освячуйся! Розвивай правильний світогляд і вольові якості, здобувай знання, плекай позитивні емоції, тримай в чистоті своє тіло, окультурюй навколишнє природне середовище, дбай про штучну природу – техносферу.
Озброюйся! Захищай життя і плоди людської творчості. Беззахисність провокує зовнішню агресію, породжує тривогу за своє майбутнє. Натомість озброєність – світоглядна, наукова, технологічна – дає впевненість у майбутньому, заохочує до мирної праці.
Плодися! Поширюй свій генофонд і свою культуру, дбай про наступні покоління українців, підтримуй і примножуй все найкраще і найздоровіше.
Сонячна земля, морська нація, Міжмор’я
Рама і Лада стоять на полі стиглої пшениці, з якого виростає дідух глобальної ВУД. Їхні постаті велетенські, адже вони уособлюють весь новий український народ – потужний і багаточисленний.
Сонячний колір України нагадує про її найдавнішу назву – Аратта, що значить «Сонячна земля» (у сенсі «Свята земля»).
На жовтому полі під щитом зображені ромби з крапками – трипільський символ засіяного поля. Це нагадування про родючість української землі – матеріальну і духовну.
Блакитний колір моря вказує на те, що українці – це нація безстрашних мореходів. Це також нагадування про Міжмор’я – постіндустріальну цивілізацію нової Європи, співзасновником якої має бути «Вільна Українська Держава» – підпис унизу герба.
Україна над морем виглядає як «нова вара» – прихисток для вільних, творчих і шляхетних людей з усього світу – засновників постіндустріальної ВУД.
Написи на гербі поєднує традиційна восьмикутна зірка, яка символізує Святу землю – Серце Землі, Гартленд.

http://ar25.org/article/velykyy-gerb-vi ... se&pk_kwd={%22type%22:%22node%22,%22id%22:%2232199%22}

151206-gerb-vud.jpg
151206-gerb-vud.jpg (39.79 Кб) Переглянуто 29705 разів
Робота займає час відведений на неї.
Аватар користувача
Krutyvus
 
Повідомлення: 811
З нами з: 19 грудня 2009, 19:18

Re: Великий державний Герб України

Повідомлення ABG » 07 грудня 2015, 10:28

Рама з бердишем Хмельницького за поясом?
Мабуть доведеться відкривати новий підфорум "Клініка".
:mrgreen:
Аватар користувача
ABG
Site Admin
 
Повідомлення: 12718
З нами з: 18 грудня 2009, 21:34
Звідки: Львів

Re: Великий державний Герб України

Повідомлення ABG » 07 грудня 2015, 10:33

Три петиції про Великий герб набрали за 3 місяці відповідно 1500, 89 та 94 голоси.
Аватар користувача
ABG
Site Admin
 
Повідомлення: 12718
З нами з: 18 грудня 2009, 21:34
Звідки: Львів

Re: Великий державний Герб України

Повідомлення TheDarkMax2 » 07 грудня 2015, 12:37

Krutyvus написав:
у формі овалу (яйця, «ово», «оу»), адже слово «Оу-країна» означає Країна-яйце,

http://ar25.org/article/velykyy-gerb-vi ... se&pk_kwd={%22type%22:%22node%22,%22id%22:%2232199%22}
Точно клініка. На жаль, не всі ідіоти пішли у ополчення Домбаса.
Tej wojny nikt za nas nie wygra! ©

З моїх снів утичеш над ранок, терпка як аґрус, солодка як біз.
Хочу снить чорні локи сплута́ні, фіалкові очі мокрі від сліз.
Аватар користувача
TheDarkMax2
 
Повідомлення: 1134
З нами з: 30 квітня 2014, 01:26
Звідки: Україна, Харків

Re: Законопроекти про Державні символи України

Повідомлення Владислав » 29 травня 2016, 13:30

Судячи з усього, той недолугий прожект ВГУ таки продавлять на цей раз.
Принаймні в АП уже підготувалися. :evil:

7776567_2.jpg
7776567_2.jpg (46.13 Кб) Переглянуто 29030 разів

Видно, що це - ранній варіант, на якому козак демонструє пластику ляльки-мотанки. :mrgreen:
Щоправда, замість калини там зображені якісь лопухи та канабіс...

7776567_3.jpg
7776567_3.jpg (49.48 Кб) Переглянуто 29027 разів

Світлини з сайту http://www.president.gov.ua/news/prezid ... enko-37235
Аватар користувача
Владислав
 
Повідомлення: 149
З нами з: 16 грудня 2013, 21:17

Re: Великий державний Герб України

Повідомлення TheDarkMax2 » 30 травня 2016, 09:13

ABG написав:Рама з бердишем Хмельницького за поясом?
Мабуть доведеться відкривати новий підфорум "Клініка".
:mrgreen:
Український бердиш був коротшим за російський аналог, але там ратище десь 120 см. Не думаю, що зручно. Скоріше топір носили за поясом так. І навряд шляхтич Хмельницький користувався ними. Серед шляхти була мода на клевці.
Tej wojny nikt za nas nie wygra! ©

З моїх снів утичеш над ранок, терпка як аґрус, солодка як біз.
Хочу снить чорні локи сплута́ні, фіалкові очі мокрі від сліз.
Аватар користувача
TheDarkMax2
 
Повідомлення: 1134
З нами з: 30 квітня 2014, 01:26
Звідки: Україна, Харків

Re: Великий державний Герб України

Повідомлення Krutyvus » 11 січня 2017, 19:31

Ось іще не йметься людині: http://social-science.com.ua/article/241

herb.jpg
herb.jpg (39.21 Кб) Переглянуто 28873 разів
Робота займає час відведений на неї.
Аватар користувача
Krutyvus
 
Повідомлення: 811
З нами з: 19 грудня 2009, 19:18

Re: Великий державний Герб України

Повідомлення TheDarkMax2 » 15 січня 2017, 12:54

В центрі зображення в дусі полкових корогов. Якби не вінок, то згодилось би на обласний герб. Чимось нагадує херсонський імперський герб.
Tej wojny nikt za nas nie wygra! ©

З моїх снів утичеш над ранок, терпка як аґрус, солодка як біз.
Хочу снить чорні локи сплута́ні, фіалкові очі мокрі від сліз.
Аватар користувача
TheDarkMax2
 
Повідомлення: 1134
З нами з: 30 квітня 2014, 01:26
Звідки: Україна, Харків

Re: Великий державний Герб України

Повідомлення В.Б. » 19 березня 2018, 00:19

Балакають, що Великий герб непотрібен. А тим часом його множать в інтернеті і вже протягли в кабінети Порошенка та Луценка. Ці факти і неприйняття існуючих проектів спонукають запропонувати альтернативу.

333.png
333.png (49.71 Кб) Переглянуто 25986 разів
222.png
222.png (48.14 Кб) Переглянуто 25986 разів
111.png
111.png (49.2 Кб) Переглянуто 25986 разів
117.jpg
117.jpg (48.5 Кб) Переглянуто 25986 разів
В.Б.
 
Повідомлення: 53
З нами з: 24 вересня 2010, 15:47

Re: Великий державний Герб України

Повідомлення TheDarkMax2 » 19 березня 2018, 14:43

Це варіанти від Сяну до Дніпра-ріки?
До речі, це коло зірок є за походженням німбом, тому ліпити його над своїм гербом - нахабство і блюзнірство.
Tej wojny nikt za nas nie wygra! ©

З моїх снів утичеш над ранок, терпка як аґрус, солодка як біз.
Хочу снить чорні локи сплута́ні, фіалкові очі мокрі від сліз.
Аватар користувача
TheDarkMax2
 
Повідомлення: 1134
З нами з: 30 квітня 2014, 01:26
Звідки: Україна, Харків

Re: Великий державний Герб України

Повідомлення Ігор90 » 19 березня 2018, 22:24

Існують тільки два адекватні варіанти: герби Битинського або герб УД.
Аватар користувача
Ігор90
 
Повідомлення: 546
З нами з: 28 червня 2010, 21:52
Звідки: Запоріжжя

Re: Великий державний Герб України

Повідомлення TheDarkMax2 » 20 березня 2018, 09:31

Ігор90 написав:Існують тільки два адекватні варіанти: герби Битинського або герб УД.

Ну, гетьманатський зараз не підійде. Тризуб остаточно прижився і має бути головним елементом.
А Б. дійсно шикарний. Щоправда зовнішній вінок то вже зайве. Замінити б архістратига на самопальника, і було б щастя.
Tej wojny nikt za nas nie wygra! ©

З моїх снів утичеш над ранок, терпка як аґрус, солодка як біз.
Хочу снить чорні локи сплута́ні, фіалкові очі мокрі від сліз.
Аватар користувача
TheDarkMax2
 
Повідомлення: 1134
З нами з: 30 квітня 2014, 01:26
Звідки: Україна, Харків

Re: Великий державний Герб України

Повідомлення В.Б. » 24 березня 2018, 20:16

Чому півмільярда європейців «приліпили» собі на прапор зоряний німб і чому у нас це вважається «нахабством і блюзнірством»? Чому середньовічна Європа малювала архангела в рицарських обладунках і в робі рибалки, Україна малювала Богородицю у вишиванці і святого у чалмі, а сьогодні, раптом кажуть, що так не можна? Коли відбувся злам нашої ментальності? Що стало причиною? Україна проголосила мету стати європейською не тільки географічно. За це боровся Майдан. Жити за європейськими юридичними та економічними стандартами, розкріпачити свої совкові душі. Вважаю, що Богові приємніше, коли його люблять (діти граються татковим німбом), ніж коли бояться (не чіпай,бо відшмагає). Зірки в гербі демонструють мету, устремління країни до європейських цінностей.
В.Б.
 
Повідомлення: 53
З нами з: 24 вересня 2010, 15:47

Re: Великий державний Герб України

Повідомлення TheDarkMax2 » 25 березня 2018, 14:25

В.Б. написав:Чому півмільярда європейців «приліпили» собі на прапор зоряний німб і чому у нас це вважається «нахабством і блюзнірством»?
Ну, Ви ж розумієте, що коронований щит і корона на щиті - це принципово різні речі. Тут те саме.
TheDarkMax2 написав:коло зірок є за походженням німбом
Німб Діви Марії.
Зображення
До речі, один доказ того, що кольори прапору Радянської України таки мають історичне підґрунтя :-)
Tej wojny nikt za nas nie wygra! ©

З моїх снів утичеш над ранок, терпка як аґрус, солодка як біз.
Хочу снить чорні локи сплута́ні, фіалкові очі мокрі від сліз.
Аватар користувача
TheDarkMax2
 
Повідомлення: 1134
З нами з: 30 квітня 2014, 01:26
Звідки: Україна, Харків

Re: Великий державний Герб України

Повідомлення В.Б. » 26 березня 2018, 22:07

Не треба плутати герб з іконою (державна символіка — окреме питання), адже тільки до ікони моляться, а з допомогою герба передають/отримують інформацію, ідентифікують його власника. Релігія і геральдика існують в різних площинах, а геральдика використовує релігійні символи тільки тому, що вони найкраще відомі суспільству, найкраще впізнаванні. Ставали на коліна не перед фігурою на щиті короля/єпископа, а перед королем/єпископом, про присутність котрого інформувала та фігура. Коло зірочок за мотивом німба з ікони, намальоване на прапорі чи гербі, не має сакрального змісту.
В.Б.
 
Повідомлення: 53
З нами з: 24 вересня 2010, 15:47

Поперед.Далі

Повернутись в Державні символи України

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 11 гостей