Одеська військова академія

Патчі військових навчальних закладів і центрів підготовки ЗСУ

Одеська військова академія

Повідомлення Mykola Chmyr » 11 березня 2021, 19:38

Військова академія (м.Одеса).

Андрій Хоманчук (Facebook):
Відповідно до опису Нарукавний знак Військової академії (м.Одеса) що до парадного, парадно-вихідного та повсякденного однострою має вигляд іспанського геральдичного щита, розсіченого та пересіченого на червоний (марун), синій, синій та сіро-сталевий кольори та оздобленого срібним кантом.

Центральним елементом нарукавного знаку є червоний щиток із срібною облямівкою і таким же якорем “Кішка” з чотирма лапами, під який покладено стилізоване зображення схрещених між собою срібного смолоскипа та меча вістрям до гори.

Нарукавний знак до польового однострою для носіння під час навчань, тренувань та інших заходів підготовки військ виконано у вигляді геральдичного щита розсіченого та пересіченого на коричневий, оливковий, оливковий та сірий кольори та оздобленого сірим кантом.

Центральним елементом нарукавного знаку є коричневий щиток із сірою облямівкою і таким же якорем “Кішка” з чотирма лапами, під який покладено стилізоване зображення схрещених між собою сірого смолоскипа та меча вістрям до гори.

VA.jpg
VA.jpg (44.9 Кб) Переглянуто 8236 разів
Аватар користувача
Mykola Chmyr
Moderator
 
Повідомлення: 3952
З нами з: 19 грудня 2009, 18:12
Звідки: Київ

Одеська військова академія

Повідомлення ABG » 14 серпня 2021, 18:26

Одеська військова академія отримала нову емблему
13 березня 2021 р., Андрій Шинко

Емблему розробили в самій академії та затвердили у Головному управлінні розвитку та супроводження матеріального забезпечення (ГУ РСМЗ) Збройних Сил України.
Зображення емблеми (яку в ЗСУ на радянський манер називають знаком) та її опис оприлюднили на facebook-сторінці навчального закладу.

Опис емблеми Військової академії (м. Одеса)
Виготовлений у вигляді іспанського геральдичного щита, нарукавний знак розсічений та перетнутий на чотири частини відповідно до чотирьох факультетів вишу. Червоний (марун) вказує на факультет підготовки спеціалістів десантно-штурмових військ, сіро-сталевий – спеціалістів військової розвідки та спеціального призначення, два синіх по діагоналі – два факультети: підготовки спеціалістів матеріально-технічного забезпечення й ракетно-артилерійського озброєння.
У центрі нарукавного знака – червоний щиток з якорем «кішка» з чотирма лапами вказує на місце розташування Військової академії в місті Одеса. За цим щитком схрещені смолоскип з мечем.
Смолоскип є загальновживаним символом знань та навчальних закладів, а меч – вказує на приналежність Військової академії до Сухопутних військ Збройних Сил України.
https://www.ukrmilitary.com/2021/03/odesa-academi.html

ВАО.png
ВАО.png (21.66 Кб) Переглянуто 6509 разів
Аватар користувача
ABG
Site Admin
 
Повідомлення: 12718
З нами з: 18 грудня 2009, 21:34
Звідки: Львів


Повернутись в Військові навчальні заклади та Центри підготовки ЗСУ

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей