Слов'янська партія

Емблеми, лого та прапори політичних партій, блоків та організацій

Слов'янська партія

Повідомлення ABG » 17 червня 2010, 10:29

Слов’янська партія
Опис емблеми та прапора
Емблема партії
Емблема партії має вигляд стилізованого силуету Богдана Хмельницького верхом на коні з булавою в середині кола. Зверху по колу напис "Слов’янська партія".
Прапор партії
Прапор партії – малинове полотнище з двома блакитними стрічками зверху та знизу. Співвідношення сторін -1:2. Кожна з блакитних стрічок має 1/8 від загальної ширини прапора. У лівому верхньому куті на малиновому полі золотом зображена емблема партії без кола. Під нею напис "Слов’янська партія".

SlovP1.jpg
SlovP1.jpg (8.2 Кб) Переглянуто 6503 разів
SlovP2.jpg
SlovP2.jpg (11.66 Кб) Переглянуто 6503 разів
Аватар користувача
ABG
Site Admin
 
Повідомлення: 12718
З нами з: 18 грудня 2009, 21:34
Звідки: Львів

Re: Слов'янська партія

Повідомлення ABG » 17 червня 2010, 10:38

Слов'янська партія — українофобська партія чорносотенного типу. Попередня назва: Громадянський конґрес України.
ГКУ мав аналогічні символи, лише на прапорі був напис "Громадянський конгрес України", а під емблемою абревіатура: ГрКУ.

"21 березня 1992 року в Харкові відбулася консультативна зустріч деяких політичних діячів східних регіонів України. На зустрічі було прийнято рішення створити нову політичну силу, задля чого 16 травня у Донецьку під проводом Миколи Азарова був проведений конгрес, який прийняв назву майбутньої організації — Громадянський конгрес України (ГКУ), і обрав тимчасовими співголовами ГКУ лідера «Руху за відродження Донбаса» Олександра Базилюка, Народного депутата України Валерія Мещерякова та голову руху «Демократичний Донбас» Миколу Рагозіна. Крім того до складу тимчасової робочої президії увійшли голова харківського відділення «Руху демократичних реформ» Анатолій Волченко, голова громадської організації «Вибори 89» Павло Хаймович, голова «Інтерруху Донбасу» Дмитро Корнілов, один з лідерів «Громадянського форуму України» Олександр Лузан і отаман Донських козаків Владислав Карабулін.
3 жовтня 1992 року в Донецьку під проводом Павла Хаймовича відбувся другий з'їзд, на якому був офіційно створений Громадянський конгрес України. Співголовами ГКУ стали Олександр Базилюк, Валерій Мещеряков та Народний депутат України Володимир Терехов. Також було прийнято рішення створити на основі ГКУ дві партії — економічно спрямовану Партію парці та її політичну союзницю — партію «Громадянський союз». Остання була створена того ж 3 жовтня. ЇЇ головою був обраний Олександр Базилюк, його заступниками — Анатолій Волченко й Олександр Лузан. На установчому з'їзді Громадянського конгресу України були представлені наступні організації: Громадянський Форум (на базі якого і було створено ГКУ), Вітчизняний Форум, Слов'янський Союз, відомий патріотичний клуб «Родина», філія Народно-трудового союзу, залишки та чисельні оргкомітети, товариства та общини російськомовного населення. Під час з'їзду зі складу ГКУ вийшла більш радикальна група, що пізніше утворила Партію слов'янської єдності України (філія РНЕ, Слов'янський союз, НТС та інші).
З часом Партія праці дистанціювалася від Громадянського союзу і останній залишився у складі ГКУ фактично самітний. Через це 10 червня 1993 року Громадянський союз був зареєстрований як політична партія під назвою «Громадянський конгрес України».
(http://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0% ... 1%96%D1%8F)
Аватар користувача
ABG
Site Admin
 
Повідомлення: 12718
З нами з: 18 грудня 2009, 21:34
Звідки: Львів


Повернутись в Емблематика політичних партій і блоків

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 17 гостей