Відзнаки Чернівецької міської ради

Колари, нагрудні знаки та значки, запроваджені місцевими радами

Відзнаки Чернівецької міської ради

Повідомлення ABG » 13 квітня 2010, 22:54

Опис медалі «На славу Чернівців»
4 липня, 2009 10:48

ПОЛОЖЕННЯ
про почесну відзнаку Чернівецької міської ради – медаль «На славу Чернівців» та її ОПИС


Медаллю Чернівецької міської ради «На славу Чернівців» нагороджуються громадяни України та іноземних держав, які внесли найбільший внесок у підготовку та відзначення 600-ліття першої письмової згадки про Чернівці, своєю активною діяльністю сприяли та сприяють соціально-економічному розквіту міста, утвердженню його європейського статусу, колиски мистецтва, архітектури, літератури, музики, науки.
Нагородження відбувається за рішенням виконавчого комітету міської ради за поданнями міського оргкомітету з підготовки свята, громадської ради сприяння підготовці та проведенню ювілею, виконавчих органів міської ради, районних в місті рад, громадських організацій та осередків політичних партій, окремих підприємств, установ та організацій всіх форм власності.
Медаль носиться на лівій стороні грудей та розташовується після державних нагород України, СРСР.
Медаль виконана із срібла із позолотою, має форму кола діаметром 28 мм. Планка медалі білого кольору з червоними смужками, що відповідає кольорам прапора Чернівців. Внизу планки – букова віть. На аверсі зображено герб Чернівців та напис – «На славу Чернівців». На реверсі – офіційний логотип ювілею.
(http://chernivtsy.eu/portal/?p=854)

medal_Chernivtsi.jpg
medal_Chernivtsi.jpg (30.2 Кб) Переглянуто 9759 разів
Аватар користувача
ABG
Site Admin
 
Повідомлення: 12721
З нами з: 18 грудня 2009, 21:34
Звідки: Львів

Re: Відзнаки Чернівецької міської ради

Повідомлення ABG » 31 серпня 2010, 20:50

У Чернівців тепер є своя медаль:
http://www.city.cv.ua/Ukrainian/600_25.shtml
УКРАЇНА
Чернівецька міська рада
33 сесія VІ скликання
Р І Ш Е Н Н Я

28.02.2013 № 762 м.Чернівці

Про затвердження Положення про почесну відзнаку Чернівецької міської ради – медаль “На славу Чернівців” та визнання таким, що втратив чинність, підпункт 2.1 рішення виконавчого комітету Чернівецької міської ради
від 27.11.2007р. № 907/22


Відповідно до статті 26 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, з метою впорядкування процедури нагородження видатних осіб міста Чернівців почесною відзнакою Чернівецької міської ради – медаллю “На славу Чернівців”, Чернівецька міська рада

В И Р І Ш И Л А :
1. Затвердити Положення про почесну відзнаку Чернівецької міської ради – медаль “На славу Чернівців” (додається).
2. Надати виконавчому комітету Чернівецької міської ради право прийняття рішення про нагородження медаллю “На славу Чернівців”.
3. Визнати таким, що втратив чинність, підпункт 2.1 рішення виконавчого комітету міської ради від 27.11.2007р. № 907/22 щодо затвердження Положення про медаль та її опис.
3. Рішення підлягає оприлюдненню на офіційному веб-порталі Чернівецької міської ради в мережі Інтернет.
4. Організацію виконання цього рішення покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів міської ради Паскаря О.Є.
5. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію міської ради з питань законності, прав людини, регламенту, депутатської діяльності та етики.

Секретар Чернівецької міської ради В. Михайлішин

на славу.jpg
на славу.jpg (21.15 Кб) Переглянуто 4494 разів

ЗАТВЕРДЖЕНО
Рішення міської ради
VІ скликання
28.02.2013 № 762

ПОЛОЖЕННЯ про почесну відзнаку Чернівецької міської ради – медаль “На славу Чернівців”
(далі - Положення)

1. Почесною відзнакою Чернівецької міської ради – медаллю “На славу Чернівців” (далі – медаль “На славу Чернівців”) нагороджуються громадяни України та іноземних держав за вагомий внесок у розвиток міста Чернівців, його популяризацію в Україні та за її межами, які своєю активною діяльністю сприяли та сприяють соціально-економічному, культурному розвитку міста, утвердженню його європейського статусу.

2. На нагородження медаллю “На славу Чернівців”, як правило, подаються кандидатури осіб, які були нагороджені двома і більше відзнаками Чернівецької міської ради.

3. Право подання кандидатур на нагородження медаллю “На славу Чернівців” належить:
3.1. Чернівецькому міському голові.
3.2. Секретарю Чернівецької міської ради.
3.3. Постійним комісіям Чернівецької міської ради.
3.4. Районним в місті Чернівцях радам та виконавчим органам Чернівецької міської ради.
3.5. Трудовим колективам підприємств, установ, організацій міста Чернівців усіх форм власності.
3.6. Громадським організаціям, профспілкам, творчим спілкам тощо.

4. При поданні кандидатури на нагородження до Чернівецької міської ради надаються:
4.1. Клопотання, подане одним із суб’єктів, зазначених у пункті 3 цього Положення.
4.2. Характеристика на кандидата та обґрунтування його особливого внеску в розвиток міста, які дають підставу для нагородження медаллю. В характеристиці має міститись інформація про інші державні нагороди та нагороди міської ради, яких була удостоєна ця людина.

5. Клопотання про нагородження медаллю “На славу Чернівців” подається до Чернівецької міської ради не пізніше, ніж за 40 календарних днів до дати вручення нагороди або відзначення ювілейної дати.

6. Рішення про нагородження медаллю “На славу Чернівців” приймається виконавчим комітетом Чернівецької міської ради.

7. Медаль “На славу Чернівців” носиться на лівій стороні грудей та розташовується після державних нагород України, СРСР та нагород інших країн.

8. Медаль “На славу Чернівців” виконана із срібла з позолотою, має форму кола діаметром 28 мм. Планка медалі білого кольору з червоними смужками, що відповідає кольорам прапора Чернівців. Внизу планки – букова гілка. На аверсі зображено герб Чернівців та напис – “На славу Чернівців”. На реверсі – офіційний логотип 600-літнього ювілею Чернівців.

Секретар Чернівецької міської ради В. Михайлішин

medal600.jpg
medal600.jpg (22.74 Кб) Переглянуто 9580 разів
Аватар користувача
ABG
Site Admin
 
Повідомлення: 12721
З нами з: 18 грудня 2009, 21:34
Звідки: Львів

Re: Відзнаки Чернівецької міської ради

Повідомлення ABG » 06 лютого 2021, 12:19

Затверджено Положення про звання «Почесний громадянин міста Чернівців»

28 лютого 2013 р. на черговій сесії Чернівецької міської ради було затверджено Положення про звання «Почесний громадянин міста Чернівців». Рішення про присвоєння цього звання приймається Чернівецькою міською радою щорічно напередодні Дня міста, одній, як виняток, – двом особам. На присвоєння звання “Почесний громадянин міста Чернівців” подаються кандидатури осіб, які були нагороджені двома і більше відзнаками Чернівецької міської ради. Особам, яким присвоєно звання “Почесний громадянин міста Чернівців”, вручається відповідний диплом, посвідчення, стрічка і нагрудний знак Почесного громадянина міста Чернівців. Церемонія вручення атрибутів Почесного громадянина міста Чернівців відбувається під час святкових заходів до Дня міста і проводиться Чернівецьким міським головою, а в разі його відсутності – секретарем Чернівецької міської ради, чи одним із заступників міського голови з питань діяльності виконавчих органів міської ради.

Довідково: Звання “Почесний громадянин міста Чернівців” засноване рішенням виконавчого комітету Чернівецької міської ради депутатів трудящих від 14 березня 1969 року № 127/5. Це найвища нагорода Чернівецької міської ради. Звання присвоюється громадянам України та іноземним громадянам, які проживають або проживали в місті Чернівцях, за особливі заслуги перед територіальною громадою міста, вагомий особистий внесок у розвиток економіки, освіти, науки, культури, мистецтва, охорони здоров’я, спорту, за активну благодійну, культурно-просвітницьку, громадську та іншу діяльність, що сприяє популяризації Чернівців в Україні та на міжнародній арені.
http://chernivtsy.eu/portal/4/zatverdzh ... 34984.html

dsc0150.jpg
dsc0150.jpg (14.98 Кб) Переглянуто 4496 разів
dsc0152.jpg
dsc0152.jpg (11.82 Кб) Переглянуто 4496 разів
Аватар користувача
ABG
Site Admin
 
Повідомлення: 12721
З нами з: 18 грудня 2009, 21:34
Звідки: Львів

Re: Відзнаки Чернівецької міської ради

Повідомлення ABG » 06 лютого 2021, 12:27

УКРАЇНА
Чернівецька міська рада
33 сесія VІ скликання
Р І Ш Е Н Н Я
28.02.2013 № 763 м.Чернівці

Про затвердження Положення про звання “Почесний громадянин міста Чернівців”, складу комісії з питань розгляду кандидатур на присвоєння звання “Почесний громадянин міста Чернівців” та визнання такими, що втратили чинність, рішень виконавчого комітету Чернівецької міської ради з цього питання

Відповідно до статті 26 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, статті 1.1.8 Статуту територіальної громади міста Чернівців, рішення виконавчого комітету Чернівецької міської ради депутатів трудящих від 14.03.1969 р. № 127/5, з метою відзначення видатних осіб, які внесли вагомий вклад у розвиток міста Чернівців, сприяли його популяризації в Україні та світі, Чернівецька міська рада

В И Р І Ш И Л А :
1. Затвердити Положення про звання “Почесний громадянин міста Чернівців” (додається).
2. Затвердити Опис диплому, стрічки, нагрудного знаку Почесного громадянина міста Чернівців (додається).
3. Затвердити склад комісії з питань розгляду кандидатур на присвоєння звання “Почесний громадянин міста Чернівців”, згідно з додатком.
4. Визнати такими, що втратили чинність, рішення виконавчого комітету міської ради від 26.08.1995 р. № 579/17, від 26.09.1995 р. № 692/22, від 11.05.1999 р. № 321/10, від 18.09.2000 р. № 689/19.
5. Рішення підлягає оприлюдненню на офіційному веб-порталі Чернівецької міської ради в мережі Інтернет.
6. Організацію виконання цього рішення покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів міської ради Паскаря О. Є.
7. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію міської ради з питань законності, прав людини, регламенту, депутатської діяльності та етики.

Секретар Чернівецької міської ради В. Михайлішин

ЗАТВЕРДЖЕНО
Рішення міської ради
VІ скликання
28.02.2013 № 763

Положення про звання “Почесний громадянин міста Чернівців”
(далі – Положення)

1. Загальні положення
1.1. Звання “Почесний громадянин міста Чернівців” засноване рішенням виконавчого комітету Чернівецької міської ради депутатів трудящих від 14 березня 1969 року № 127/5.
1.2. Звання “Почесний громадянин міста Чернівців” є найвищою нагородою Чернівецької міської ради. Звання присвоюється громадянам України та іноземним громадянам, які проживають або проживали в місті Чернівцях, за особливі заслуги перед територіальною громадою міста, вагомий особистий внесок у розвиток економіки, освіти, науки, культури, мистецтва, охорони здоров’я, спорту, за активну благодійну, культурно-просвітницьку, громадську та іншу діяльність, що сприяє популяризації Чернівців в Україні та на міжнародній арені.
1.3. Рішення про присвоєння звання “Почесний громадянин міста Чернівців” приймається Чернівецькою міською радою.
1.4. Звання “Почесний громадянин міста Чернівців” присвоюється щороку, напередодні Дня міста, одній, як виняток, – двом особам.
1.5. На присвоєння звання “Почесний громадянин міста Чернівців” подаються кандидатури осіб, які були нагороджені двома і більше відзнаками Чернівецької міської ради.
1.6. Особам, яким присвоєно звання “Почесний громадянин міста Чернівців”, вручається відповідний диплом, посвідчення, стрічка і нагрудний знак Почесного громадянина міста Чернівців.
1.7. Церемонія вручення атрибутів Почесного громадянина міста Чернівців, зазначених в пункті 1.6. цього Положення, відбувається під час святкових заходів до Дня міста і проводиться Чернівецьким міським головою, а в разі його відсутності – секретарем Чернівецької міської ради, чи одним із заступників міського голови з питань діяльності виконавчих органів міської ради.

2. Порядок подання кандидатур та присвоєння звання “Почесний громадянин міста Чернівців”
2.1. Право подання кандидатур на присвоєння звання “Почесний громадянин міста Чернівців” мають:
2.1.1. Чернівецький міський голова.
2.1.2. Секретар Чернівецької міської ради.
2.1.3. Постійні комісії Чернівецької міської ради.
2.1.4. Трудові колективи підприємств, установ, організацій міста Чернівців усіх форм власності.
2.1.5. Громадські організації, профспілки, творчі спілки тощо.
2.2. Пропозиції щодо присвоєння звання “Почесний громадянин міста Чернівців” подаються Чернівецькому міському голові до 01 липня поточного року. Клопотання, що надійшли після вказаного терміну, в поточному році не розглядаються і з відповідним письмовим роз’ясненням повертаються суб’єктам подання.
2.3. Самовисування на звання “Почесний громадянин міста Чернівців” не розглядаються.
2.4. При поданні кандидатури на присвоєння звання “Почесний громадянин міста Чернівців” до міської ради подаються такі документи:
2.4.1. Клопотання, подане одним із суб’єктів, зазначених у пункті 2.1 цього Положення.
2.4.2. Біографічні дані про кандидата та обґрунтування його особливого вкладу в розвиток міста, які дають підставу присвоїти звання “Почесний громадянин міста Чернівців”. У біографічних даних має міститись інформація про інші державні нагороди та нагороди Чернівецької міської ради, яких була удостоєна ця людина.
2.4.3. Витяг із рішення керівного органу організації, яка здійснює подання на присвоєння звання “Почесний громадянин міста Чернівців”.
2.5. Клопотання про присвоєння звання “Почесний громадянин міста Чернівців” без подання зазначених у пункті 2.4 документів не розглядаються та повертаються суб’єкту подання.
2.6. Розгляд кандидатур на звання “Почесний громадянин міста Чернівців” здійснює комісія з питань розгляду кандидатур на присвоєння звання “Почесний громадянин міста Чернівців” (далі – Комісія).
Засідання Комісії проводиться, як правило, раз в рік, у липні-серпні. За підсумками роботи Комісія приймає рішення щодо осіб, кандидатури яких буде подано на розгляд Чернівецької міської ради. Секретар Комісії оформляє протокол засідання, який підписують голова та секретар Комісії.
Рішення про рекомендування кандидатури на присвоєння звання “Почесний громадянин міста Чернівців” приймається на засіданні Комісії щодо кожної кандидатури окремо більшістю голосів від загального складу Комісії. Якщо кількість голосів рівна, то вирішальним є голос голови Комісії.
2.7. Роботу з узагальнення клопотань, підготовки матеріалів для розгляду на засіданні комісії з питань розгляду кандидатур на присвоєння звання “Почесний громадянин міста Чернівців” та підготовки проекту рішення виконавчого комітету міської ради про присвоєння звання “Почесний громадянин міста Чернівців” виконує відділ з питань кадрової роботи міської ради.
2.8. Рішення про присвоєння звання “Почесний громадянин міста Чернівців” приймається на засіданні Чернівецької міської ради щодо кожної кандидатури окремо.
2.9. Кандидатури, за яких не проголосувала більшість депутатів від загального складу ради, можуть розглядатись повторно, але не раніше ніж через 2 роки.

3. Права та соціальні пільги осіб, удостоєних звання “Почесний громадянин міста Чернівців”
3.1. Особа, удостоєна звання “Почесний громадянин міста Чернівців”, на території міста Чернівців має такі права та соціальні пільги:
3.1.1. Безкоштовний проїзд в міському пасажирському транспорті (крім таксі).
3.1.2. Першочерговий прийом посадовими особами місцевого самоврядування та працівниками комунальних підприємств і установ міста Чернівців.
3.1.3. Почесна участь у міських офіційних заходах з нагоди святкування визначних дат і урочистих подій.
3.1.4. Пільги з оплати за житлово-комунальні послуги у вигляді відшкодування повністю або частково обов’язкової частки оплати за житлово-комунальні послуги при призначенні житлових субсидій, відповідно до Положення про порядок надання пільг з оплати за житлово-комунальні послуги деяким малозабезпеченим категоріям населення.
3.2. Галерея портретів Почесних громадян міста Чернівців поповнюється портретом особи, якій присвоєно звання “Почесний громадянин міста Чернівців”.
3.3. У разі смерті Почесного громадянина міста Чернівців та при зверненні до міської ради особи, що зобов’язалась здійснити його поховання, витрати на організацію, проведення поховання здійснюються за рахунок коштів міського бюджету, в розмірі, що не перевищує розміру 3-х мінімальних заробітних плат на момент поховання.

4. Обмеження щодо присвоєння звання “Почесний громадянин міста Чернівців” та порядок його позбавлення
4.1. Звання “Почесний громадянин міста Чернівців” не може бути присвоєно особам, які скоїли злочин, були засудженими і судимість яких не погашена.
4.2. Почесний громадянин міста Чернівців може бути позбавлений цього високого звання, якщо він своєю поведінкою дискредитує себе перед територіальною громадою, а також у разі порушення ним Конституції та Законів України, що доведено у встановленому законом порядку.
4.3. Питання щодо позбавлення звання “Почесний громадянин міста Чернівців” вирішується на засіданні Чернівецької міської ради.
4.4. Особа, позбавлена звання “Почесний громадянин міста Чернівців”, втрачає права та соціальні пільги, передбачені цим Положенням.
4.5. У випадку позбавлення звання “Почесний громадянин міста Чернівців” усі атрибути Почесного громадянина міста Чернівців повертаються до Чернівецької міської ради.

Секретар Чернівецької міської ради В. Михайлішин

ЗАТВЕРДЖЕНО
Рішення міської ради
VІ скликання
28.02.2013 № 763

Опис диплому, стрічки, нагрудного знаку Почесного громадянина міста Чернівців

1. Диплом Почесного громадянина міста Чернівців друкується на папері розміром 200х290 мм. На лицьовій стороні диплому міститься напис: Диплом Почесного громадянина міста Чернівців, прізвище, ім’я, по батькові особи, якій присвоєно це звання. Внизу ставиться підпис Чернівецького міського голови, а в разі його відсутності – секретаря Чернівецької міської ради, печатка, дата прийняття і номер рішення виконавчого комітету міської ради. Диплом ламінується з лицьової сторони.

2. Стрічка Почесного громадянина міста Чернівців – прямокутне шовкове полотнище розміром 230х20 см, що складається з двох рівновеликих горизонтальних смуг синього і жовтого кольорів.
Кольороподіл стрічки імітує Державний Прапор України. На правому боці стрічки міститься напис золотистого кольору “Почесний громадянин міста Чернівців”.
Стрічка одягається через праве плече і носиться в урочистих випадках.

3. Нагрудний знак “Почесний громадянин міста Чернівців” виготовляється з мельхіору, нейзильберу (художнє срібло), позолоти (960 проба), за ювелірними технологіями і складається з 4-х випилених пластин, з'єднаних між собою технікою орденської клепки срібними штирями в кількості 7 шт.
Відбиток складових частин конструкції знаку виконується методом штамповки.
На лицьовому боці знаку зображено герб міста Чернівців, нижче якого прикріплено надпис “Почесний громадянин міста”.
Із зворотного боку знаку припаяно срібний штир, на який накручується бронзова закрутка.
3.1. Розміри знаку:
3.1.1. Нижня пластина: ширина 45 мм, висота 47 мм.
3.1.2. Середня накладка: ширина 35 мм, висота 41 мм.
3.1.3. Верхня накладка: ширина 14 мм, висота 21 мм.
3.1.4. Накладка «Почесний громадянин міста»: ширина 38 мм, висота 5 мм.
3.1.5. Довжина штиря 9 мм, діаметр 3 мм.
3.1.6. Діаметр закрутки 24 мм.

Секретар Чернівецької міської ради В. Михайлішин
Аватар користувача
ABG
Site Admin
 
Повідомлення: 12721
З нами з: 18 грудня 2009, 21:34
Звідки: Львів

Re: Відзнаки Чернівецької міської ради

Повідомлення ABG » 06 лютого 2021, 13:40

У К Р А Ї Н А
Чернівецька міська рада
Виконавчий комітет
Р І Ш Е Н Н Я
11.08.2015 № 422/15 м. Чернівці

Про затвердження Положення про муніципальну відзнаку імені Антона Кохановського

Відповідно до статті 40 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», з метою вшанування пам'яті очільника міського самоврядування Чернівців Антона Кохановського, належного відзначення найбільш видатних наукових досліджень, науково-популярних праць та журналістських творів, пов’язаних з історією Чернівців та діяльністю міського самоврядування, підтримки та відзначення соціально важливих для чернівецької громади проектів, ініціатив мешканців, громадськості та бізнесу, виконавчий комітет Чернівецької міської ради
В И Р І Ш И В:

1. Затвердити Положення про муніципальну відзнаку імені Антона Кохановського (додається).
2. Рішення набирає чинності з дня його прийняття та підлягає оприлюдненню на офіційному веб-порталі Чернівецької міської ради в мережі Інтернет.
3. Організацію виконання цього рішення покласти на начальника відділу інформації та зв’язків з громадськістю міської ради Вишневську І.М.
4. Контроль за виконанням рішення покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів міської ради Порчук М.Д.

Чернівецький міський голова О.Каспрук

ЗАТВЕРДЖЕНО
Рішення виконавчого комітету міської ради
11.08.2015 №422/15

Положення про муніципальну відзнаку імені Антона Кохановського

1. Загальні положення
1.1. Муніципальна відзнака імені Антона Кохановського (далі - Відзнака) призначається з метою вшанування пам'яті видатного громадсько-політичного діяча Буковини, очільника міського самоврядування Чернівців, який тривалий час жив, працював у м. Чернівцях. Нагородження Відзнакою спрямоване на належне відзначення найбільш видатних наукових досліджень, науково-популярних, художніх та журналістських праць, краєзнавчих розвідок, пов’язаних із історією Чернівців та діяльністю міського самоврядування, а також підтримку та відзначення соціально важливих для чернівецької громади проектів, ініціатив мешканців, громадськості та бізнесу.

2. Умови проведення
2.1. На здобуття Відзнаки може бути висунуто громадян України, інших держав, науковий, творчий колектив або групу, громадську організацію, підприємство, засіб масової інформації за кращі наукові, науково-популярні, художні та журналістські праці, краєзнавчі розвідки, в яких висвітлюється історія міста Чернівців та діяльність його самоврядування, що здобули загальне визнання, створюють і популяризують позитивний імідж міста Чернівців у зарубіжних країнах, а також можуть бути висунуті соціально важливі для чернівецької громади проекти, ініціативи мешканців, громадськості та бізнесу.
2.2. Висування кандидатів на здобуття Відзнаки здійснюється, підприємствами, державними установами, закладами культури, освіти, науки, засобами масової інформації, творчими спілками та громадськими організаціями щороку до 1 вересня шляхом подання на розгляд Комісії з присудження муніципальної відзнаки імені Антона Кохановського (далі – Комісія) у таких номінаціях: «Наукове відкриття року», «Краєзнавча розвідка року», «Журналістська знахідка року», «Мистецький тріумф року», «Місцева ініціатива року», «Меценат року», «Бізнес-проект року», «Молодіжна ініціатива року».

3. Комісія з присудження Відзнаки
3.1. Склад Комісії затверджується розпорядженням Чернівецького міського голови. До складу Комісії з присудження Відзнаки входять авторитетні науковці, письменники, громадські діячі, літературознавці, мистецтвознавці, журналісти, працівники культури та освіти.
3.2. Член Комісії також може претендувати на здобуття Відзнаки, але в такому випадку, не має права брати участі у голосуванні під час визначення лауреатів Відзнаки.

4. Процедура визначення лауреатів Відзнаки
4.1. Визначення лауреатів Відзнаки у кожній номінації відбувається до 25 вересня щороку на засіданні Комісії таємним голосуванням простою більшістю голосів. Рішення Комісії з остаточного визначення лауреатів Відзнаки вважається правомочним, якщо на засіданні Комісії було присутніми не менше як 2/3 членів Комісії від їх загальної кількості. Кожен із членів Комісії має право голосувати тільки за одну кандидатуру в одній із номінацій на Відзнаку.
4.2. У разі рівної кількості голосів, що віддані за кандидатів у тій чи іншій номінації, рішення приймається відкритим голосуванням простою більшістю голосів, вирішальним стає голос головуючого на засіданні Комісії.
4.3. У випадку, коли в певній номінації не надійшло жодної заявки, Комісія має право визначити лауреата самостійно.
4.4. У випадку, коли не буде визначено гідного лауреата в одній із номінацій, у разі нагальної потреби, може бути збільшено їх кількість в іншій номінації.
4.5. Комісія до 27 вересня щороку подає своє рішення для розгляду Чернівецькому міському голові.

5. Фонд Відзнаки
5.1. Відзнака призначається для кожної номінації у вигляді грошової винагороди у розмірі чотирьох прожиткових мінімумів для працездатного населення кожна із врахуванням податків.
5.2. Фінансування видатків, пов’язаних з виплатою грошової винагороди, здійснюється за рахунок коштів цільового фонду соціально-економічного розвитку міста.
5.3. Поділ грошової винагороди у межах однієї номінації не допускається.
5.4. У випадку, якщо лауреатом Відзнаки визнано науковий, творчий колектив або групу, підприємство, громадську організацію, диплом та грошову

винагороду отримує керівник колективу (групи), громадської організації, підприємства, прізвище якого вказується у поданні на здобуття Відзнаки.

6. Вручення Відзнаки
6.1. Відзнаку вручає Чернівецький міський голова під час урочистостей з відзначення Дня міста.
6.2. Кожен лауреат отримує диплом із зображенням Антона Кохановського та відповідну грошову винагороду.
6.3. Вручення Відзнаки здійснюється в урочистій обстановці із залученням громадськості, творчої інтелігенції та висвітлюється у засобах масової інформації.

7. Прикінцеві положення
7.1. Лауреат Відзнаки не може бути висунутий на здобуття цієї Відзнаки повторно.
7.2. Звання лауреата Відзнаки посмертно не присуджується.
7.3. Висунення на здобуття Відзнаки повинно бути погоджено з кандидатом.
7.4. Комісія може рекомендувати праці лауреата Відзнаки для участі у Чернівецькій міській програмі підтримки книговидання імені бургомістра Антона Кохановського.

Секретар виконавчого комітету Чернівецької міської ради О.Стецевич
Аватар користувача
ABG
Site Admin
 
Повідомлення: 12721
З нами з: 18 грудня 2009, 21:34
Звідки: Львів

Re: Відзнаки Чернівецької міської ради

Повідомлення ABG » 06 лютого 2021, 13:44

У К Р А Ї Н А
Чернівецька міська рада
Виконавчий комітет
Р І Ш Е Н Н Я
23.04. 2019 № 243/8 м. Чернівці

Про затвердження Положення про муніципальну відзнаку імені Антона Кохановського та персонального складу комісії з присудження муніципальної відзнаки імені Антона Кохановського в новій редакції

Відповідно до статей 27, 42, 50 і 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», з метою вшанування пам'яті очільника міського самоврядування Чернівців Антона Кохановського, належного відзначення найбільш видатних наукових досліджень, науково-популярних праць та журналістських творів, пов’язаних з історією Чернівців та діяльністю міського самоврядування, підтримки та відзначення соціально важливих для чернівецької громади проектів, ініціатив мешканців, громадськості та бізнесу, виконавчий комітет Чернівецької міської ради
В И Р І Ш И В:

1. Затвердити Положення про муніципальну відзнаку імені Антона Кохановського в новій редакції (додаток 1).
2. Затвердити персональний склад комісії з присудження муніципальної відзнаки імені Антона Кохановського (додаток 2).
3. Визнати  такими, що втратили чинність :
3.1. Рішення виконавчого комітету від 11.08.2015 р. №422/15 «»Про затвердження Положення про муніципальну відзнаку імені Антона Кохановського».
3.2. Розпорядження міського голови від 20.08.2015 р. №367-р «Про утворення комісії з присудження муніципальної відзнаки імені Антона Кохановського».
4. Рішення набирає чинності з дня його оприлюднення на офіційному веб-порталі Чернівецької міської ради .
5. Організацію виконання цього рішення покласти на начальника відділу інформації та зв’язків з громадськістю міської ради.
6. Контроль за виконанням рішення покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів міської ради Паскаря О. Є.

Секретар Чернівецької міської ради В.Продан

Додаток 1
до рішення виконавчого комітету міської ради
23.04. 2019 № 243/8

Положення про муніципальну відзнаку імені Антона Кохановського

1. Загальні положення
1.1. Муніципальна відзнака імені Антона Кохановського (далі - Відзнака) призначається з метою вшанування пам'яті видатного громадсько-політичного діяча Буковини, очільника міського самоврядування Чернівців, який тривалий час жив, працював у м. Чернівцях. Нагородження Відзнакою спрямоване на належне відзначення найбільш видатних наукових досліджень, науково-популярних, художніх та журналістських праць, краєзнавчих розвідок, пов’язаних із історією Чернівців та діяльністю міського самоврядування, а також підтримку та відзначення соціально важливих для чернівецької громади проектів, ініціатив мешканців, громадськості та бізнесу.
2. Умови проведення
2.1. На здобуття Відзнаки може бути висунуто громадян України, інших держав, науковий, творчий колектив або групу, громадську організацію, підприємство, засіб масової інформації за кращі наукові, науково-популярні, художні та журналістські праці, краєзнавчі розвідки, в яких висвітлюється історія міста Чернівців та діяльність його самоврядування, що здобули загальне визнання, створюють і популяризують позитивний імідж міста Чернівців у зарубіжних країнах, а також можуть бути висунуті соціально важливі для чернівецької громади проекти, ініціативи мешканців, громадськості та бізнесу.
2.2. Висування кандидатів на здобуття Відзнаки здійснюється, підприємствами, державними установами, закладами культури, освіти, науки, засобами масової інформації, творчими спілками та громадськими організаціями щороку до 01 серпня шляхом подання на розгляд Комісії з присудження муніципальної відзнаки імені Антона Кохановського (далі – Комісія) у таких номінаціях: «Наукове відкриття року», «Краєзнавча розвідка року», «Журналістська знахідка року», «Мистецький тріумф року», «Місцева ініціатива року», «Меценат року», «Бізнес-проект року», «Молодіжна ініціатива року».
3. Комісія з присудження Відзнаки
3.1. Склад Комісії затверджується рішенням виконавчого комітету Чернівецької міської ради. До складу Комісії з присудження Відзнаки входять авторитетні науковці, письменники, громадські діячі, літературознавці, мистецтвознавці, журналісти, працівники культури та освіти тощо.
3.2. Член Комісії також може претендувати на здобуття Відзнаки, але в такому випадку, не має права брати участі у голосуванні під час визначення лауреатів Відзнаки.
4. Процедура визначення лауреатів Відзнаки
4.1. Визначення лауреатів Відзнаки у кожній номінації відбувається до 10 вересня щороку на засіданні Комісії таємним голосуванням простою більшістю голосів. Рішення Комісії з остаточного визначення лауреатів Відзнаки вважається правомочним, якщо на засіданні Комісії було присутніми не менше як 2/3 членів Комісії від їх загальної кількості. Кожен із членів Комісії має право голосувати тільки за одну кандидатуру в одній із номінацій на Відзнаку.
4.2. У разі рівної кількості голосів, що віддані за кандидатів у тій чи іншій номінації, рішення приймається відкритим голосуванням простою більшістю голосів, вирішальним стає голос головуючого на засіданні Комісії.
4.3. У випадку, коли в певній номінації не надійшло жодної заявки, Комісія має право визначити лауреата самостійно.
4.4. У випадку, коли не буде визначено гідного лауреата в одній із номінацій, у разі нагальної потреби, може бути збільшено їх кількість в іншій номінації.
4.5. Комісія до 20 вересня щороку подає проект рішення для розгляду виконавчому комітету Чернівецької міської ради.
5.Фонд Відзнаки
5.1. Відзнака призначається для кожної номінації у вигляді грошової винагороди у розмірі чотирьох прожиткових мінімумів для працездатного населення кожна із врахуванням податків.
5.2. Фінансування видатків, пов’язаних з виплатою грошової винагороди, здійснюється за рахунок коштів цільового фонду соціально-економічного розвитку міста.
5.3. Поділ грошової винагороди у межах однієї номінації не допускається.
5.4. У випадку, якщо лауреатом Відзнаки визнано науковий, творчий колектив або групу, підприємство, громадську організацію, диплом та грошову
винагороду отримує керівник колективу (групи), підприємства, громадської організації, прізвище якого вказується у поданні на здобуття Відзнаки.
6. Вручення Відзнаки
6.1. Відзнаку вручає Чернівецький міський голова під час урочистостей з відзначення Дня міста.
6.2. Кожен лауреат отримує диплом із зображенням Антона Кохановського, медаль та відповідну грошову винагороду.
6.3. Вручення Відзнаки здійснюється в урочистій обстановці із залученням громадськості, творчої інтелігенції та висвітлюється у засобах масової інформації.
7. Прикінцеві положення
7.1. Лауреат Відзнаки не може бути висунутий на здобуття цієї Відзнаки повторно.
7.2. Звання лауреата Відзнаки посмертно не присуджується.

Секретар виконавчого комітету Чернівецької міської ради А. Бабюк

ВАКох.jpg
ВАКох.jpg (28.77 Кб) Переглянуто 4492 разів
ВідзнакаК.jpg
ВідзнакаК.jpg (13.92 Кб) Переглянуто 4492 разів
Аватар користувача
ABG
Site Admin
 
Повідомлення: 12721
З нами з: 18 грудня 2009, 21:34
Звідки: Львів


Повернутись в Відзнаки органів місцевого самоврядування

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 5 гостей