Червоний прапор

Прапори, знамена, штандарти, хоругви

Re: Червоний прапор

Повідомлення Oskar » 27 квітня 2011, 21:00

Krutyvus написав:Зображення


Як казав один дід: "Незабаром усі там будемо..."
:mrgreen:
Аватар користувача
Oskar
 
Повідомлення: 1152
З нами з: 21 грудня 2009, 15:54

Re: Червоний прапор

Повідомлення Oskar » 28 квітня 2011, 17:21

На http://gazeta.ua/articles/politics/380676:
За ігнорування червоного прапора відповідальність не встановлена - адвокат
28.04.2011
За невиконання закону про вивішування Прапора Перемоги ніякої відповідальності не встановлено.
Таку думку у коментарі для Gazeta.ua висловив львівський адвокат, координатор громадської організації "Гармонія та порядок" Дмитро Гудима.
"Закон України "Про внесення змін до Закону України "Про увічнення Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років" не передбачає жодної відповідальності за нездійснення підйому копій Прапора Перемоги, - зазначив він. - У вказаному законі не визначене коло суб'єктів, на яких покладаються обов'язки зі встановлення копій Прапора на щоглах, флагштоках, фасадах приміщень. Ці обов'язки поки не конкретизовані й у підзаконних нормативно-правових актах — наприклад, у постанові Кабміну, розпорядженні голови обласної або районної держадміністрації, чи у рішенні відповідного органу місцевого самоврядування. Тому не можна буде визначити винних у їхньому невиконані осіб".
Для прикладу адвокат нагадав, що в УРСР діяла "Інструкція по застосуванню Положення про Державний прапор Української РСР" від 28 червня 1956 року. У ній чітко було передбачено, що "відповідальність за підняття Державного прапора Української РСР на будинках підприємств, установ і організацій ...покладається на керівників цих підприємств, установ і організацій, а на житлових будинках – на керівників житлово-експлуатаційних організацій і власників будинків".
Гудима звернув увагу на те, що зазначений закон не містить жодних норм з приводу того, за чий кошт і в які строки мають бути виготовлені мільйони Прапорів Перемоги.
Порядок використання коштів державного бюджету для здійснення заходів, пов'язаних з увічненням Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років, затверджений Постановою Кабміну №119 від 16 лютого 2011 р., не передбачає фінансування їхнього виготовлення за кошти держбюджету.
"До того ж будь-який символ — прапор, герб тощо — повинен мати затверджений опис,— продовжив адвокат. — У законі сказано, що зовнішній вигляд копій Прапора Перемоги "має відповідати вигляду штурмового прапору 150-ої ордена Кутузова II ступеня Ідрицької стрілецької дивізії". Чи можна вважати таке формулювання описом? Вочевидь, що ні! Зовнішній вигляд повинен бути чітко визначеним".
Аватар користувача
Oskar
 
Повідомлення: 1152
З нами з: 21 грудня 2009, 15:54

Re: Червоний прапор

Повідомлення Oskar » 28 квітня 2011, 17:27

На http://gazeta.ua/articles/politics/373567:
Комуністам заборонять використовувати символіку?
28.02.2011
У Верховній Раді України зареєстровано проект закону, який передбачає кримінальну відповідальність за пропаганду, публічне схвалення тоталітарної ідеології та практики комунізму і нацизму.
Законопроект внесений лідером партії "За Україну!" В'ячеславом Кириленком. Документ пропонує внести зміни до деяких кодексів України щодо відповідальності за пропаганду тоталітарної ідеології та практики комунізму, нацизму, фашизму, - повідомили y прес-службі партії.
Як зазначається в тексті проекту закону, "пропаганда, публічне схвалення тоталітарної ідеології та практики комунізму, нацизму, фашизму, а також заклики і практичні дії, спрямовані на таку пропаганду, заперечення чи виправдання злочинів проти людяності - карається штрафом від п'ятисот до тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (8,5-17 тисяч грн) або обмеженням волі на строк до двох років, або позбавленням волі на той самий строк".
Автор законопроекту також пропонує заборонити "виготовлення матеріалів, спрямованих на пропаганду тоталітарної ідеології та практики комунізму, нацизму, фашизму, або розповсюдження таких матеріалів".
За словами В'ячеслава Кириленка, комуністичний тоталітаризм засуджений в Резолюціях ПАРЄ "Про злочини комунізму та потребу їх засудження" 2006 року, "Возз'єднання розділеної Європи" 2009 року, Резолюції Європарламенту "Про європейську свідомість і тоталітаризм" 2009 року, Празькій декларації "Про європейську свідомість та комунізм" 2008 року.
Аватар користувача
Oskar
 
Повідомлення: 1152
З нами з: 21 грудня 2009, 15:54

Re: Червоний прапор

Повідомлення Oskar » 29 квітня 2011, 17:11

На http://www.pravda.com.ua/articles/2011/04/29/6148648/:
Червонопрапорна провокація
Сергій Грабовський,
29 квітня 2011
Слід віддати належне ідеологам та організаторам усієї цієї веремії із вивішуванням червоних прапорів: грандіознішої, продуманішої, а водночас і цинічнішої провокації за останні два десятиліття не було.
Причому за будь-яких розкладів у виграші опиняються залаштункові ляльководи.
У програші ж, принаймні, тактичному, – як противники совєтського тоталітаризму, так і "гарматне м’ясо" провокації у вигляді 260 депутатів, чиї картки голосували за відповідний законопроект, а також силових структур та виконавчої влади України і, ясна річ, самого Віктора Януковича.
Бо ж що означають дружно ухвалені більшістю Верховної Ради зміни до закону "Про увічнення Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років"?
Йдеться не просто про копіювання російських законодавчих зразків у визначенні так званого "Прапора Перемоги" і регламентації порядку його використання під час офіційних заходів.
Ідеться, по-перше, про мавпування ідеологем сталінського періоду, які для Росії та України мають прямо протилежний зміст. По-друге, про продовження руйнації позитивних рис міжнародного іміджу України (якщо вони ще збереглися).
По-третє, про спробу поглибити на ближчі роки, якщо не десятиліття, розкол усередині країни. По-четверте, про офіційне визнання нинішньою владою перед українським народом та всім світом свого злочинного характеру.
І, звичайно, йдеться про загрозу свідомо провокованих масових зіткнень, де може пролитися людська кров.
Почнімо з того, що ключове положення змін до закону є відвертою туфтою під оглядом фактів: "Прапор Перемоги є символом перемоги радянського народу і його армії і флоту над фашистською Німеччиною в роки Великої Вітчизняної війни.
Зовнішній вигляд копій Прапора Перемоги має відповідати вигляду штурмового прапора 150-тої ордену Кутузова II ступеня Ідрицької стрілецької дивізії".
Та хребет нацизму зламали не совєтський народ, не мудра партія (Червона армія, за пізнішим свідченням маршала Жукова, була просто нездатна продовжувати воювати без допомоги союзників), а Об’єднані Нації спільними зусиллями.
А "штурмового прапора 150-тої стрілецької дивізії" ніколи не існувало: було дев’ять однакових прапорів, дев’ять копій прапору СССР, виготовлених у польових умовах під час боїв за Берлін політвідділом 3-тої ударної армії й розданих у дивізії.
Мета цієї акції була дуже простою: щоб над урядовими спорудами німецької столиці майоріли не саморобні прапори, під якими бійці справді йшли на штурм, а "правильні" стяги, що їх можна було би сфотографувати і ці фото покласти на стіл самому товаришеві Сталіну.
Так і відбувалося: згаданий у законі прапор (він мав порядковий номер п’ять) тримали у штабі дивізії, аж поки не надійшов наказ установити саме його над Рейхстагом.
На той час капітан Володимир Маков, старші сержанти Олексій Бобров, Газі Заґітов, Олександр Лисименко і сержант Михайло Мінін (171-а стрілецька дивізія) вже підняли великий (але саморобний) прапор на даху Рейхстагу, причепивши його до скульптурної композиції "Німеччина".
Одночасно чимале число невеликих так само саморобних прапорів було піднято на даху і вивішено з вікон будівлі, у якій продовжував точитися бій.
Отож справжнім Прапором Перемоги є встановлений групою "маковців" прапор, який потім кудись зник і не дійшов до наших днів. Та всі ці прапори в очах командування не були гідними почесної ролі. І не лише тому, що були "неправильно" оформлені (без серпа і молота), а й тому, що їх установили "неправильні" прапороносці.
Ну, а подальша історія добре відома – "правильними", себто заздалегідь визначеними "нагорі" прапороносцями стали сержант Михайло Єгоров та молодший сержант Мелитон Кантарія (як же у такій важливій справі без співвітчизника товариша Сталіна?).
Ці двоє участі в штурмі не брали і рушили вперед тільки тоді, коли знадобилося підняти саме прапор №5. Але реально всю справу зробив лейтенант Олексій Берест.
Спершу прапор №5 з’явився – далеко не першим – на фронтоні головного під’їзду Рейхстагу, потім за вказівкою керівництва політвідділу, вже на початку травня, його перевісили на купол.
Це не применшує подвигу Олексія Береста, який з боєм прорвався нагору, тягнучи за собою і на собі "прапороносців", – але і не робить прапор №5 реальним символом перемоги над нацизмом.
Та що з того ідеологам та організаторам червонопрапорної веремії – ключове поняття для них "копія прапору СССР". А відтак над Україною – як і було задумано – майорітиме не "Прапор Перемоги", а прапор Совєтського Союзу.
Тієї самої держави, яку німецький філософ-антифашист Карл Ясперс назвав однією із двох чільних злочинних держав ХХ століття.
Для чого сучасній Росії червонопрапорна істерика – зрозуміло. Адже вона є не тільки правонаступницею, а й фактичною спадкоємицею СССР, відтак – разом із ледь перелицьованим гімном сталінської доби, червоними зорями над Кремлем, мавзолеєм Леніна та "традиціями славетних чекістів" – міф "прапора Великої Перемоги" є однією із складових легітимації нинішньої влади та побудованої нею "суверенної демократії".
Ба більше: переважна частина росіян тією чи іншою мірою й сьогодні ототожнюють себе із совєтським народом, тому підґрунтя для значних суспільних конфліктів там немає.
Так само немає і значних проблем внаслідок червонопрапорного шалу і на міжнародній арені: навіть офіційна Польща вже заспокоїлася, не кажучи вже про Західну Європу – з володарями запасів вуглеводневих енергоносіїв світового значення розмовляють лагідно і пробачають їм ще й не такі пустощі, як вихвалення своїм злочинно-тоталітарним державним минулим.
З Україною все не так. По-перше, червоні прапори СССР над нею – це символ відмови від суверенітету, принаймні, від його значної частини (не дарма битий жак Грищенко відмовився піднімати совєтські прапори над українськими посольствами, бо знав, що символізуватиме цей акт).
По-друге, реінкарнація тоталітарної символіки викличе вочевидь негативне ставлення до України з боку колишніх країн комуністичного табору, де така символіка або заборонена на законодавчому рівні, або вважається чимось маргінальним і аморальним (вільних енергоносіїв за прийнятними цінами, щоб перебороти такі настрої, Київ не має, і коштів на підкуп європейських ЗМІ – також...).
І, нарешті, більшість українців не вважає себе совєтськими людьми, як би не нав’язувала офіційна пропаганда їм відповідні ідеологеми (згадаймо, якраз після пишного святкування "визволення України від німецько-фашистських загарбників" у 2004 році й розпочалася Помаранчева революція...).
Утім, не треба забувати й інше: певна частина України, переважно на сході, а частково й на півдні держави, цілком закономірно пов’язує з совєтськими часами найкращі дні свого життя.
Бо ж індустрія та інфраструктура цілих регіонів побудовані саме за цих часів – так, побудовані варварськими і нерідко злочинними методами, але ж побудовані.
Скажімо, той самий Донбас – це переважною мірою витвір СССР. Так, як мережа німецьких автобанів – це витвір нацистів.
Різниця в тому, що за п’ять років перебудови і двадцять років незалежності так і не навчили людей – як свого часу у Німеччині – відділяти, образно кажучи, мух від котлет.
Тим більше, що в Німеччині денацифікація супроводжувалася реальними реформами й "економічним дивом", а вітчизняні чудеса гідні хіба що фільмів жахів та університетських спецкурсів на тему: "Як не робити того, чого не слід робити в жодному разі".
Але саме на це й розраховують організатори червонопрапорного шалу, який неодмінно буде підігрітий напередодні 9 травня телеканалами та FM-станціями.
Бо ж якщо почнуться масові зіткнення, хтось здиратиме прапори, хтось виходитиме з ними на вулиці, а на додаток сотні російські наці із Криму та Одеси під прапором СССР почнуть ходу Львовом...
Це буде щось грандіозне, після чого в очах європейців скомпрометують себе і чинна влада (через червонопрапорність і репресії), й опозиція (бо ж остання, мовляв, протестувала проти перемоги над нацизмом).
Іншими словами, Україна стане ще більш залежною від ляльководів, котрі керують нинішньою владою, а розкол між різними регіонами поглибиться до краю.
Звичайно, якби тут існувала реальна опозиція, вона б устигла до 9 травня зробити десятки тисяч прапорів, плакатів, транспарантів, які стали б гарною, ядучою і зрозумілою контрагітацією проти червонопрапорної совєтчини.
Але політичної опозиції в Україні (крім як у телестудіях) немає. А намагання "зривати червоні ганчірки" – це дія за сценаріями провокаторів.
Утім, спроба відсидітися, відмовчатися теж передбачена цими сценаріями як перший крок до капітуляції. Що ж робити? Часу на роздуми майже не залишилося...
Аватар користувача
Oskar
 
Повідомлення: 1152
З нами з: 21 грудня 2009, 15:54

Re: Червоний прапор

Повідомлення Oskar » 29 квітня 2011, 17:20

На http://sulikko.livejournal.com/53016.html:
Верховна Рада України нахабно дурить місцеві органи влади. Т.зв. «прапор перемоги», з якого збираються робити копії, є повоєнною вигадкою.
Історично-аналітичому центру Братства вдалося реконструювати справжній прапор, який був піднятий над Рейхстагом по закінченні бойових дій.
Піднімайте цей, справжній прапор їхньої перемоги!

Зображення
:lol: :lol: :lol:
Аватар користувача
Oskar
 
Повідомлення: 1152
З нами з: 21 грудня 2009, 15:54

Re: Червоний прапор

Повідомлення Oskar » 21 травня 2011, 14:23

На http://www.ut.net.ua/News/23044:

Грузія заборонила радянську символіку і проведе люстрацію
20 травня, 2011
Парламент Грузії сьогодні проголосував за "Хартію свободи", яка передбачає люстрацію колишніх співробітників КПРС і радянських спецслужб.
Відповідно до закону, також будуть змінені назви населених пунктів, які мають відношення до радянського минулого. Законом також забороняється радянська та фашистська символіка в Грузії.
Також хартія з метою захисту державних інтересів передбачає моніторинг стратегічних об'єктів, пересування вантажів стратегічного призначення, контроль за підозрілими фінансовими операціями.
Крім того, парламент Грузії одноголосно затвердив резолюцію, у якій події ХІХ століття на північному заході Кавказу кваліфікуються як геноцид і етнічна чистка черкеського народу царською Росією. Йдеться про російсько-черкеську війну, що тривала майже протягом століття - з 1763 по 1864 рік.
Голова парламентського комітету у справах Північного Кавказу та діаспори Нугзар Циклаурі заявив, виступаючи перед депутатами, що "історична" резолюція стала підсумком річної роботи із залученням відомих грузинських та іноземних вчених.
Аватар користувача
Oskar
 
Повідомлення: 1152
З нами з: 21 грудня 2009, 15:54

Re: Червоний прапор

Повідомлення Oskar » 22 травня 2011, 15:04

А в Україні на http://tsn.ua/ukrayina/yanukovich-pidpi ... apori.html:

Янукович підписав скандальний закон про червоні прапори
Київ, 21.05.2011
20 травня президент Віктор Янукович підписав закон про порядок офіційного використання копій прапора Перемоги. Віднині червоний прапор може підніматися на флагштоках поряд з державним прапором України.
Президент України Віктор Янукович підписав закон про порядок офіційного використання копій радянського прапора Перемоги. Відповідно до закону, червоний прапор може підніматися на флагштоках поряд з державним прапором України.
"Президент підписавши 20 травня 2011 закон України "Про внесення змін до закону України "Про увічнення Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років" про порядок офіційного використання копій прапора Перемоги", - повідомляє прес-служба глави української держави.
"За результатами правової експертизи вищезгаданого закону Кабінет міністрів України і Міністерство юстиції України висловилися за його підписання", - підкреслюється в повідомленні.


Як то кажуть: "Чужий дурень — сміх, а свій дурень — сором".
:twisted:
Аватар користувача
Oskar
 
Повідомлення: 1152
З нами з: 21 грудня 2009, 15:54

Re: Червоний прапор

Повідомлення Oskar » 19 червня 2011, 19:07

На http://www.pravda.com.ua/news/2011/06/17/6304764/:
Конституційний Суд ВИЗНАВ НЕКОНСТИТУЦІЙНИМ ЗАКОН ПРО ЧЕРВОНИЙ ПРАПОР
П'ятниця, 17 червня 2011
Використання прапора перемоги під час офіційних заходів разом з державним прапором України суперечить Конституції.
Відповідне рішення Конституційного Суду було оприлюднене у п’ятницю, повідомляє УНІАН.
Як зазначається у рішенні КС, положеннями Конституції визначено вичерпний перелік державних символів України, до яких відноситься Державний прапор, Герб, Гімн.
У своєму рішенні КС посилається на те, що прапор Перемоги є символом перемоги радянського народу у Великій Вітчизняній війні, армії та флоту.
Також Конституційний Суд звертає увагу, що під час ухвалення парламентом змін до закону про червоний прапор 21 квітня була порушена процедура.
У рішенні зазначається, що визнані неконституційними положення втрачають чинність з дня ухвалення КС рішення, яке обов’язковим до виконання на всій території України, остаточним і не може бути оскаржене.
Разом з тим КС у своєму рішенні пропонує Верховній Раді законодавчо встановити порядок використання державних символів України, зокрема, Державного прапора України.
Аватар користувача
Oskar
 
Повідомлення: 1152
З нами з: 21 грудня 2009, 15:54

Re: Червоний прапор

Повідомлення Oskar » 19 червня 2011, 19:58

На http://www.radiosvoboda.org/archive/new ... d=24238441:
Рішення КСУ про прапор треба «безумовно» виконувати – Литвин
17.06.2011
Голова Верховної Ради Володимир Литвин закликав не політизувати рішення Конституційного Суду щодо червоного прапора.
Про це він заявив в інтерв’ю телеканалові «Рада».
При цьому спікер наголосив на неприпустимості політизації цього питання.
На його думку, рішення суду належить сприймати спокійно. Рішення не підлягає оскарженню, а підлягає безумовному виконанню, щоб не допустити чергових сутичок і провокацій, заявив Литвин.
Використання Прапора Перемоги під час офіційних заходів разом із Державним прапором України суперечить Конституції. Відповідне рішення Конституційного Суду України за зверненням народного депутата Юрія Костенка оприлюднене сьогодні.
Як зазначається у рішенні суду, положеннями Конституції України визначено вичерпний перелік державних символів України, до яких належать Державний прапор, Герб, Гімн.
У своєму рішенні суд посилається на те, що Прапор Перемоги є лише символом перемоги радянського народу у Великій Вітчизняній війні, але не державним.
Також Конституційний Суд звертає увагу, що, відповідно до положень Конституції, положення щодо використання державної символіки під час офіційних заходів ухвалює не менш як дві третини від загального складу депутатів Верховної Ради. Натомість зміни від 21 квітня до Закону «Про увічнення Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941–1945 років щодо порядку офіційного використання копій Прапора Перемоги» ухвалювалися меншою кількістю депутатів, ніж визначено, отже, була порушена процедура.
Виходячи з викладеного, суд вирішив визнати таким, що не відповідає Конституції України, положення абзацу 6 статті 2 Закону України «Про увічнення Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років» від 20 квітня 2000 року щодо порядку офіційного використання копій Прапора Перемоги».
У рішенні також зазначається, що визнані неконституційними положення втрачають чинність з дня ухвалення Конституційним Судом рішення, яке є обов’язковим до виконання на всій території України, остаточним і не може бути оскаржене.
Рішення датоване 16 червня 2011 року.
Згаданий абзац зміненого закону передбачав «офіційний підйом у День Перемоги копій Прапора Перемоги на будинках (щоглах, флагштоках) поряд з Державним Прапором України».
Водночас у зміненому законі залишилися чинними інші внесені Верховною Радою 21 квітня і схвалені Президентом 20 травня пункти, що стосуються прапора Перемоги.
Це, по-перше, використання його копій під час святкування Дня Перемоги 9 травня біля Вічного вогню, могил Невідомого солдата і Невідомого матроса.
Іще одна залишена чинною можливість – «суспільне використання» копій Прапора Перемоги під час урочистих заходів, присвячених Дневі Перемоги, які здійснюються, зокрема, й органами державної влади чи органами місцевого самоврядування. Таке використання передбачене не тільки в День Перемоги, а й в інші дні, пов’язані з подіями «Великої Вітчизняної війни», тобто «дні визволення та дні оборони населених пунктів від німецько-фашистських загарбників».
Аватар користувача
Oskar
 
Повідомлення: 1152
З нами з: 21 грудня 2009, 15:54

Re: Червоний прапор

Повідомлення Mykola Chmyr » 20 червня 2011, 08:44

Комуністів рішення КС так образило, що один з них заявив таке:
Комуністи в Україні хочуть замінити синьо-жовтий прапор на малиновий, а тризуб – на хрест
Комуністи збираються ініціювати проведення референдуму з питання про заміну державної символіки України.
Про це заявив газеті "Комерсант-Україна" народний депутат від Компартії Олександр Голуб, коментуючи заборону червоних прапорів Конституційним Судом.
"Ми будемо не тільки наполягати на згадуванні червоних прапорів у Конституції, але й почнемо збір підписів для проведення референдуму, на якому порушимо питання про зміну державної символіки, тому що нинішній прапор і тризуб є символами, які націоналісти скомпрометували", - сказав він.
"Істинною символікою України мають бути малиновий прапор козацтва і православний хрест", - заявив Голуб.
Нагадаємо, Конституційний Суд України визнав неконституційним закон про використання Червоного прапора Перемоги нарівні з державними символами України.
У свою чергу, Верховна Рада в п'ятницю відхилила законопроект "Про державний прапор України", який регламентує його використання.
Автори документа - депутати Юрій Костенко, Іван Заєць і Ярослав Джоджик (усі - НУНС) запропонували законодавчо закріпити норму про обов'язкове вивішування національного прапора над усіма державними установами, а також його присутність у кабінетах перших осіб держави. Використання інших прапорів під час офіційних заходів, у тому числі червоних, документ не передбачав.
За даний проект проголосували всього 80 депутатів.
http://zaxid.net/newsua/2011/6/20/90519/
Найбільше усміхнула теза про православних хрест з вуст комуніста! :)
Аватар користувача
Mykola Chmyr
Moderator
 
Повідомлення: 3952
З нами з: 19 грудня 2009, 18:12
Звідки: Київ

Re: Червоний прапор

Повідомлення Mykola Chmyr » 20 червня 2011, 09:41

Але правляча партія відповіла:
Не може бути й мови про зміну державної символіки – М.Чечетов
КИЇВ. 20 червня. УНН. Народний депутат України з фракції Партії регіонів Михайло Чечетов вважає, що сьогодні й мови не може бути про зміну державної символіки України. Про це він сказав УНН коментуючи слова нардепа від КПУ О.Голуба щодо зміни державної символіки, яка є скомпрометованою націоналістами.
"Я б м’яко сказав, не потрібно смішити людей (висловлюючи подібні заяви – Ред.). То ми вулиці міняємо, то пам’ятники. Ми чемпіони світу по зміні вулиць, по зносу пам’ятників. А тепер давайте через рік по парних буде одна символіка і герб, а по непарних інша. Це просто смішно", - переконаний політик.
М.Чечетов наголосив, що в Україні є державна символіка, вона є затвердженою і закріпленою Конституцією України. "І тут не треба мудрувати. Це просто не солідно. Тут навіть і мови немає (про зміну державної символіки – Ред.)", - запевнив парламентарій.
За словами нардепа, з Україною ніхто не буде рахуватися, якщо ми поміняємо державну символіку. "Це буде ще одна втрата іміджевої складової країни", - додав М.Чечетов.
Нагадаємо, як повідомляли українські ЗМІ, народний депутат України з фракції КПУ Олександр Голуб сказав, що комуністи збираються ініціювати проведення референдуму з питання про заміну державної символіки України.

http://www.unn.com.ua/ua/exclusive/20-06-2011/392490/
Аватар користувача
Mykola Chmyr
Moderator
 
Повідомлення: 3952
З нами з: 19 грудня 2009, 18:12
Звідки: Київ

Re: Червоний прапор

Повідомлення Oskar » 20 червня 2011, 12:57

є символами, які націоналісти скомпрометували

Якщо зважити на те, що комуністи своїми кривавими діями скомпрометували й ідеологію, і свою партію, і червоний прапор, то Голубу та цілому з'їзду КПУ можна порекомендувати резолюцію на 2 пункти:
1) саморозпуститися та піти по церквах замолювати гріхи;
2) особливо "буйні" члени (як це слово тут звучить!) можуть повіситися на червоних прапорах.
:mrgreen:
Аватар користувача
Oskar
 
Повідомлення: 1152
З нами з: 21 грудня 2009, 15:54

Re: Червоний прапор

Повідомлення Царенко » 20 червня 2011, 14:54

Насправді все набагато простіше: "збір підписів за референдум" - затерта передвиборча технологія (http://ok-ua.info/2011/06/10/zemelni-re ... hnolohiya/) "Свобода" і "Батьківщина" видирають одне в одного тему "земельного" референдуму, а КПУ вистачило фантазії лише на символіку. Хоча видовище варте на увагу: комуністи пропагують прапор з ХРЕСТОМ :o
Царенко
 
Повідомлення: 115
З нами з: 30 вересня 2010, 15:25

Re: Червоний прапор

Повідомлення Oskar » 20 червня 2011, 20:37

:twisted:
Приєднані файли
85f19c8e9bde.jpg
85f19c8e9bde.jpg (15.27 Кб) Переглянуто 30109 разів
Аватар користувача
Oskar
 
Повідомлення: 1152
З нами з: 21 грудня 2009, 15:54

Re: Червоний прапор

Повідомлення Oskar » 05 травня 2012, 13:40

На http://www8.city-adm.lviv.ua/inTEAM%5CU ... enDocument:

ЛЬВІВСЬКА МІСЬКА РАДА
7-ма сесія 6-го скликання
УХВАЛА № 1438
від 26.04.2012

Про заборону використання символіки СРСР, комуністичної та нацистської символіки на території м. Львова
У зв’язку з можливістю розповсюдження у м. Львові символіки неіснуючої тоталітарної держави – СРСР, комуністичної символіки та нацистської символіки, що зумовлює порушення положень ст. ст. 5, 11, 20 Конституції України, керуючись ст. ст. 2, 10 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні“, міська рада ухвалила:
1. Заборонити:
1.1. Використання на території м. Львова символіки неіснуючої держави – СРСР, комуністичної та нацистської символіки.
1.2. Використання символіки СРСР, комуністичної та нацистської символіки на будівлях державних установ і комунальних підприємств м. Львова.
1.3. Використання символіки СРСР, комуністичної та нацистської символіки під час проведення масових заходів.
2. Контроль за виконанням ухвали покласти на міського голову та начальника ЛМУ ГУ МВС України у Львівській області.

Міський голова А. Садовий
Аватар користувача
Oskar
 
Повідомлення: 1152
З нами з: 21 грудня 2009, 15:54

Re: Червоний прапор

Повідомлення Oskar » 05 травня 2012, 13:43

На http://www.unian.ua/news/501407-lvivska ... lvovi.html:

Львівська прокуратура хоче бачити червоні прапори у Львові
03.05.2012
Прокурором міста Львів Василенком внесено протест на ухвалу Львівської міської ради про заборону використання Прапора, що символізує перемогу у війні 1941-1945 років.
„Сесією Львівської міської ради 26 квітня прийнято ухвалу «Про заборону використання символіки СРСР, комуністичної та нацистської символіки на території м. Львова». Водночас зазначена ухвала в частині заборони використання символіки неіснуючої держави – СРСР, комуністичної та нацистської символіки на території м. Львова, на будівлях державних установ і комунальних підприємств міста, під час проведення масових заходів - суперечить положенням Закону України «Про увічнення Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років» та рішенню Конституційного Суду України від 16.06.2011 року щодо офіційного тлумачення окремих положень підпунктів 1,2 пункту 1 Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про увічнення Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років» щодо порядку офіційного використання копій Прапора Перемоги», - зазначається у повідомленні прокуратури області.
У зв'язку з цим прокуратурою Львова внесено протест з вимогою привести у відповідність до закону вищезгадану ухвалу Львівської міської ради в зазначеній частині.
У відповідності до ч.3. ст.21 Закону України «Про прокуратуру», протест прокурора зупиняє дію опротестованого акта і він підлягає обов'язковому розгляду відповідним органом або посадовою особою у десятиденний строк після його надходження. Про наслідки розгляду протесту в цей же строк повідомляється прокурору, наголошується у повідомленні.

:?:

Якийсь у Львові тупий прокурор. Адже в рішенні міськради мова йде не про т.зв. "прапор перемоги", а про "символіку неіснуючої держави – СРСР". А це - два зовсім різні поняття.
Аватар користувача
Oskar
 
Повідомлення: 1152
З нами з: 21 грудня 2009, 15:54

Поперед.Далі

Повернутись в Вексилологія

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 22 гостей